perjantai 30. marraskuuta 2012

Syke hukassa

Vitas - Lie, Ciocarlie

  Nousutahdit. YLE Radio 1 06.25 - 06.55 Händel: Allegro urkukonsertosta F-duuri ''Käki ja satakieli'' (Nancy Sartain ja Les Concerts du Monde/ Keith Clark). Landi: Augellin (Marco Beasley ja L' Arpeggiata/Christina Pluhar). Schumann: Ennustajalintu (Artur Rubinstein). Respighi: Kyyhkynen orkesterisarj. Linnut (Atlantan SO/Louis Lane). Mozart: Oiseaux, si tous les ans (Julianne Baird ja Colin Tilney). Glinka - Balakirev: Leivo (Jevgeni Kisin). Tshaikovski: Pienten joutsenten tanssi bal. Joutsenlampi (Philadelphian ork./Riccardo Muti).


Aamusoitto. YLE Radio 1 07.15 - 07.45 Rimski-Korsakov: Lintujen tanssi oopp. Lumityttö (Seattlen SO/Gerard Schwarz). Villa-Lobos: Laulu mustasta joutsenesta (Steven Isserlis ja Thomas Adès). Chausson: Le colibri (Gérard Souzay ja Jacqueline Bonneau). Musorgski: Kananpoikien tanssi munankuorissa pianosarj. Näyttelykuvia (Svjatoslav Richter). Griffes: Valkoinen riikinkukko (Buffalon FO/JoAnn Falletta). Bishop: Lo! here the gentle lark näyt. Erehdysten komedia (Joan Sutherland ja Lontoon SO/Richard Bonynge). Sibelius: Souda, souda sinisorsa (Kim Borg ja Erik Werba). J. Strauss: Satakieli-polkka (Cincinnati Pops/Erich Kunzel).

Kaamos alkaa Kilpisjärvellä ja kestää 11. tammikuuta 2013. Olen unohtanut Positiivarit ja joulukalenterin ja yllätys, yllätys. Tänään avataan 1. luukku. Aamun musiikkitarjonta ei laula vielä joululauluja. Sylvian päästin vapaaksi häkistä jouluna 2007. Siihen aikaan olin oppinut jo verkkokirjoitustaidon ja monta asiaa valtiosta, jota kutsutaan Suomi-neidoksi. 

Palaan aamuun, jolloin saattelin huoltoportille lentokentälle lähtevän tytön. Aurinko pilkistää juuri Kaupungintalon tornin takaa. Aidalla laulaa leivonen, se lauloi minulle lähtemättä lentoon. Otin valokuvan lähtijästä, valo riitti vaivoin näyttämään selvästi. Siinähän on oleellinen, tunnelin päässä valoa.

Istuttiin tietokoneiden ääressä, piti tehdä joulukalenteri. Opettaja oli ylimielinen näyttäessään suitsait sukkelaan valmiin joulukalenterin. Istuin kädet sylissä, enhän edes tiennyt, kuinka kone käynnistetään. Tästä piti aloittaa saadakseen itsensä näkyväksi kuin autistinen Juulia, jolla ei ollut sanoja. Oli vain mielettömiä epilepsiakohtauksia, kunnes 13 -vuotiaana hän ilmoitti kirjoittamalla osaavansa lukea.
- Eniten loukkasi, kun äiti piti tyhmänä, kirjoitti Juulia. Samaistun tässä Juuliaan, minuakin pidetään tyhmänä. On sanottu, paina sitä ja sitä näppylää päästäksesi eteenpäin asiakaspalvelussa ja verkkokirjoitustaidoissa. Mitä se minulle opetti? Ei kerrassaan mitään, kunnes itse sain kokeilla kaikessa rauhassa koneen ääressä.

Mitä siitä seurasi? Siksikö et riisu vaatteita saunassa, että nauretaan sun persettä? Villit tytöt rauhoittuivat ajan myötä saunassa ja kysyivät asioista, joista ei vanhemmilta kysytä. Suomi-neito valtiona ei ole paremmassa hoidossa. Johtajuus puuttuu kilautetuista presidenteistä lähtien. Olen oppirahani maksanut heittäytymällä elämään. Kyllä elämä kantaa ja antaa takaisin sen, minkä olen antanut elämälle.

Tanssituomari opettaa syntyperäistä latinoa, kuinka löytyy tanssinsyke. Sen olin havainnut pienestä tunisialaisesta pojasta. Päivällisellä isä piilotti tuttipullon pöydän jalan viereen lattialle. Poika iski silmää molemmilla silmillä. Illalla diskossa poika jammaili parketilla tuttipullonsa kanssa. 


Meihin sota jätti jälkensä ja tuomitsi tanssitautisiksi, jos rytmi jossakin välissä näkyi. Kaikki on ollut kiellettyä, laitonta ja lihottavaa. Nuorten yhteiskuntatakuun toteuttaminen onkin toinen juttu. Seuraan kehitystä, onhan kaikki sisäsyntyiset pyrkimykseni toteutuneet. Ovat tänään viimeisellä tuomiolla oman onnensa sepän sponsoroiduilla hankkeilla. 

Presidentistä kaikki alkaa, vaikka nuorten joukko on valmis vaatimaan lisää rahaa kylvettäväksi ja kierrätettäväksi pitkäkyntisten omiin taskuihin. Hautausurakoitsijoista kaikki alkoi ja hautausurakoitsijoihin kaikki päättyy, kertoo lööpit. Joulunsatu jatkuu, kiitos Positiivarille!


Perjantai 30.11.2012

Aamun ajatus

On hyvä antaa, kun pyydetään,
mutta vielä parempi antaa pyytämättä
ymmärryksen kautta.

Aamiaispöydän joulukuu alkaa tänään

Positiivari-joulukalenterin ovat iloksesi loihtineet Anita Polkutie
(kuvat) ja Satu Pusa (runot). Musiikin on valinnut Erkki Krohn.
Ensimmäinen luukku odottaa löytäjäänsä


Syke löytyy täältä.
VITAS 2009/11/08 雲雀 Lie Ciocarlie_Stavropol《Sleepless Night》 



 Vitas - "Bird of Happiness" vierailee minun linnan juhlissa.

 

Lumisade yltyy sakeaksi, Syyssinfonia varaa koko parketin. Niin paljon tyhjää tilaa edes kellarityöhuoneelle en tarvitse. Se täytyy täyttää jouluvalmisteluilla.

 

 
 Mishka ja Masha


Ja minähän yritin kuin eukko vedenhakumatkalla. Putosin 4x ja nousin ylös, jatkoin matkaa.

Mummo piirtää vedenhakumatkansa, on vihdoin kotona. Lapset katsovat tarkkaan, mitä matka muistuttaa.

 Vedenhakumatka sadutettu kuvin ja sanoin.
-"Kato, nyt akka lähti hakemaan vettä, mutta putosi avantoon..." 
 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti