perjantai 9. marraskuuta 2012

Päivänsäteenä marraskuussa

Leppälauta lammikossa ei kuole ei mätäne? Arvoitusten kyseleminen iltapuhteella oli ajankulua pimenevässä illassa. Maan tapa on muutettu ostamalla formaatit kalliilla keksijöiltään. Mitän omaperäistä ei ole jäljellä. Kiroileva siili puhaltaa pelin poikki syntymäpäiväksi saamassani mukissa.
- ahhahahahaha, haa!!   _ 69. syntymäpäivä
- elämä on niin ehanaa!! _ 70. syntymäpäivä (22.7.2011 Utöya joutuu tuuliajolle)
- v**** tää hymyyly sattuu. Viimeistään tänään 9.11.2012 isän 106. syntymäpäivänä. 

Neljääs ukkaasi
Kunnioeta issees ja äetiäs =
Luoja on sottaellu asiat niin, jotta jokaeselle on isä ja äet. Toesilla  ne on vihmerämmät, toesilla rouvimmat, mutta yhtä kaekki vanahempiaasa pittää koettoo arvostoo ja kunnioettoo. Ja vanahemhempiin pittää koettoo huolehtia penskoestaan parraasa mukkaan ja olla vastuussa siitä, että lapsella on tuki ja turva. Aena se toesesa värtieroominen ei oo kumpasellekaa' heleppoo, mutta pittää ies yrittee. Ja sama se on kasvattivanahempiin ja lapsiin  kanssa.

Vanahempiaan ei voe valita, eikä sen puoleen lapsijaankaan. Eikä vanahemmat herkii olemasta vanahempia ja lapset lapsia, vaekkoesivat minkälaesia hyvvääsä. Sen tähen oes tärkeetä, että ei aenakaan lopullisesti tekis toenen toeselleen semmosta koeruutta jota ei voes anteeks antoo.
 
Zu Hause Pflegen, Hilfe für die Helfer =
Tämä käsky muistuttaa meitä siitäe, että on meillä muitae piäsnuatikoeta kun vanahemmat. Yhteiskunnalla on omat vallanpitäjäsä ja niihen toemena on pittee tätä muata ies jonniillaessa mirnaassa. Niin kaavuan kun ne oekpelillä hoetaa toemesa, niitä on vuan toteltava. Vuan jos näätästää siltä, että oekeus myteröetyy, sillon pittää panna kivet kuppiin ja nousta vastaan ja aenae iäneen ihmetellä viäryyksiä. Pahantekkoon ei tarvihe männä mukkaan. Ja sitä varten on Luoja antanna immeiselle jären, jotta sitä voes tarpeen tulle käättee näessäe asijoessa.  

Aamuhartausseurakunnasta tuli minun yhteisöni omaishoitajana. Sille antaa esimerkin "lääkärit, hammaslääkärit ilman rajoja". Lähteä lääkärinä ja hammaslääkärinä tekemään ammattiosaamisella työtä niihin maihin, joissa ei vielä ole kaikille näitä palveluita. Suomi-neito on tullut tiensä päähän sote-palvaluissa. Niistä on tullut valelääkäreiden ja teho-osastojen rahastusstrategia. Samaa voisin sanoa eilisen nimikkopäivän viettäjästä.
- Ei kiinnosta pätkääkään, ei riitä resurssit. Hän pisti rajan leimasimellaan elinikäiselle oppimiselle ja tehdyn työn arvostukselle. Likaisen työn on tehnyt esittelijä ja johtaja virka-apuna collegat antaessaan uusia osoitteita ja lakipykäliä, joissa ei ole järjen häivää.

Amerikan vaalihäviölle etsitään syitä. Samaan voin yhtyä puolueiden miesylivoimasta ja naisiin kohdistuvista halventavista mielipiteistä. Näistä samoista asioista on omakohtaiset kokemukset katugallupeina. Samoissa pippaloissa poliitikko tervehtimiskierroksella jätti väliin omaishoitajapöydän, missä istuin. Saman jäätävän kylmyyden tunsin naisten taholta, mitä lähempänä he olivat omaa poliittista pyrkimystään. EVVK. Surullista ei kuitenkaa minulle perin onnetonta, liittyyhän vanhempien kunnioittamiseen lupaus. Se toteutuu viiveellä, kun oikeusistuimet ovat tukehtuneet jutturuuhkiin.

PS. Savonkielen kirjoitusharjoitus kuuluu sarjaan luki-häiriö. On ollut kiellettyä käyttää murretta 1950-luvulla. En tarvitse tulkkia ymmärtääkseni puhuttua savonkieltä, kapulakieltä virkakielenä ei ymmärrä kukaan, mitä tahdotaan sanoa. Tänään menen kellariin, vien kesällä kerran käyttämäni tuulettimen. On aika avata arkistot. Kirjeet ovat tallessa, pelastin Tuhkimon lasikengän kaatopaikkajätelaatikosta ja pankin tositteet SAK:n maksamista velkavaalirahoista lehtikeräyksestä. Show must go!

Kirkkoherra Olli Kortelainen, Varpaisjärvi. Virsi 403:1-2. Virsi alkaa sanoin "Oi Herra, vakavasti". Laukka Raimo (baritoni), Ainali Pekka (urut).
Hartausohjelmat: Aamuhartaus 9.11  

1 kommentti: