sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Kohtaus elämästä

Vitas Lucia Di Lammermoor live in Beijing 2007

Äänellään se variskin laulaa, varsinkin lakovaris veisaa virsiä. Omaperäinen lääkäri toimi kunnanlääkärinä syntymäkunnassani koko virkakautensa. Lääkärintoimen lisäksi oli hänellä muitakin intohimoja alkuperäisiä asukkaita kohtaan. Hänen sanansa oli laki, että kaikki lakisääteisten etuuksien hakeminen tuli hylättynä takaisin hänen päätöksellään. Mursin tämän muurin, sain vaikean omaisen nimen, kun yhteen kielteiseen päätökseen en tyytynyt. Jos yhteistyö olisi ollut kitkatonta, olisin onnellinen tuusniemeläinen. Rahasta on kuitenkin kysymys sijoittajien eduksi. Sitä saitte, mitä tilasitte.

Samanlaista on elämä kaikkialla tyhjenevissä kunnissa. On ollut oksanottajia ja kauttakulkijoita. Kukaan ei tee enä työtä elääkseen, vaan ohjailee yhteiskunnan rahoja omaan plakkariinsa. Kukaan ei enää muista, että joku voisi ostaa palvelun omakustanteisesti. Saadakseni vuokrata työhuoneen uudesta palvelukeskuksesta oli minun hyvksyttävä määrätyt ehdot kaupungin puolelta. Antaa hierontaa eläkeläisille 10% :n alenuksella. Tänään pidetään eläkeläisiä rikkaina, joille on kertynyt varallisuutta. Etuoikeutettuja olisi pitänyt ottaa jonon ohi ja hieroa vielä ilmaiseksi. En suostunut ja sain nimen "halpa, sosiaalinen hieroja". Kukaan ei korvannut minulle 10%:n työtulon vajausta.

Saman olen kokenut elinikäisen oppimisoikeuden kanssa. 6 -kymppiseksi elämä oli kantanut noudattaen kymmentä käskyä. Siinä rauhanruhtinas löi kirveensä kiveen vahvistaessaan lain ehdottoman yli-ikäisistä kesken elämän ja mitätöimällä tehdyt työt. Afrikkalaiset maat eivät kannattaneet Suomen jäsenyyttä YK:n  turvallisuusneuvoston vaihtuvaksi jäseneksi. 
- Ei elämä tähän lopu, sanoi presidentti tuloksesta.

Se on totta, elämää on muuallakin. Opin verkkokirjoitustaidon ja 2007 aloitin blogin kirjoittamisen, onhan meillä näennäinen sananvapaus. Joku vetää herneen nenään kirjoituksistani, se on hänen oma asiansa. Alkon pussi päässä en suostu kulkemaan edes halloweenin aikaan. Olen otettu, että joku esittelee minut minuna tutulleen. Verkkokirjoitustaito on lisännyt osallisuuttani elämääni. Siksi juhlin sitä jälkikäteen Beijing:issä 2007 kuuntelemalla Lucia Di Lammermoor livenä, Il dolce suono  suomennoksena. Hulluinta mitä tiedän Vitas'in kanssa. Matka jatkui Jamaicalle enkä vielä ole kotiutunut pyhäinpäiväksi.

Vitas Jamaica live in Beijing 2007

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti