tiistai 15. toukokuuta 2012

Tekemättömät työt

JO TOUKOKUU...

Ja yhä mullat vaihtamatta kukkaruukuista.
Yöllä sinä joka aistit kaiken murheellisen
heräsit ja aloit valittaa
"vaihtamattoman mullan hajua".

Ihmeellistä on kulkea kanssasi kuilun pohjaa
ja pidättäytyä sanomasta:
- Tästä on syntyvä toivo.  Anna-Maija Raittila/Paratiisini puut

 Tilannekatsaus Kreikasta

Hallitustunnustelut kaatoi kiista tiukasta säästöohjelmasta, joka on Kreikan kansainvälisen tukipaketin ehtona.

Mielipidekyselyjen mukaan uudet vaalit voittaa vasemmiston Syriza, joka on jo nyt parlamentin toiseksi suurin ryhmä. Jos uusintavaalit järjestetään ja jos Syriza korjaa voiton, se saa samalla suurimpana ryhmänä 50 ylimääräistä paikkaa parlamenttiin.

Syriza haluaa neuvotella Kreikka-avun ehdot uusiksi. Samalla se kuitenkin haluaa pitää Kreikan mukana eurossa.

Teen kesäsuunnitelmia tiedossa olevien päivämäärien mukaan. Eihän kaikki meille uutisoitavat asiat päivästä päivään oikeastaan koske kuin Suomi-neitoa, vakautta ja työllisyyttä. Tekemätöntä työtä on, mutta on laadittu sellaiset pelisäännöt, ettei sitä kontroloitua työtä halua kukaan tehdä. Jos vaikka sillä rikastuisi, pitää Isoveli sensorit hereillä. Oikeasta työntekemisestä on kyse omaksi ja toisten iloksi. Kreikka mukana eurossa Kreikka-avun ehdot uusiksi. Siinä riittää tekijöille työtä rahan pelastamiseksi.
Olen vieläkin sitä mieltä, kun rahaa on riittävästi, siitä ei tarvitse puhua.

Aamu- ja iltahartauksien puhujat ottavat asiaan kuin asiaan yhteiskunnallis/kristillisen näkökannan. Se on ymmärrettävämpää kuin stubbilaiset ja muut asiatuntijamielipiteet. Metsäretkellä pankin analyytikon kotikulmilla konserni järjesti meille luennon vuosia sitten Amerikan rahamaailman tilanteesta. Eikä tultu hullua hurskaammiksi. Pitkälle on erikoistuttu kouluttautumalla asiantuntijaksi rahamaailmassa. 
Muistan euron käyttöönotto-opetusillan. Käytössä se ei ollut mummonmarkkaa kummempaa paperia. Tarvittiin vain 6 markkaa yhteen euroon ja se nosti hintoja kuusinkertaiseksi sijoittajille. He ottavat osansa puolustaen, että rahanarvo on heikentynyt ja eläkkeet ovat nousseet. Sijoittaja ottaa osansa ja sen tekee yhteiskuntakin, olettaen että me olemme heille jotakin velkaa. Jos meitä ei olisi ei olisi Suomi-neitoakaan. Nykytilanne vie pohjan pois kaikelta työltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti