maanantai 7. toukokuuta 2012

Katkeria tappioita, makeita voittoja

Päiden vaihto-, varsinkin puhuvien päiden, viikot ovat alkaneet. Kaikki puhujat saman puulaakipuolueen puhujina eivät mahdu vappuna samalle patsaalle puhumaan. Muistuttaa Suomi-neidon itsenäisyyden alkua ja kansalaissotaa. Elettiin silloinkin sotaa edeltävä päivä. Sen sai kokea Isoisä 1918 poikansa vangitsemisella ja Isä 1941. Minä syntymätön autuaan tietämätön maailman menosta. Nyt tiedän enemmän tähän ikään ja poistan levottomuutta omalla ajalla, omalla tavalla ja omalla kustannuksella.

Suomalaisen keittiön on korvannut McDonalt roskaruuallaan ja jättiläispurilaisilla. Syödään kuin susi juostessaan noudattaen kuitenkin sudenlakia, johtajat ensiksi. Sitten lapsille, kun loppuu käsiä levitellen, siunausta toivottaen.

Vitas - 2008

Vitas on laulanut pienestä pojasta lähtien. "Vittuuko sitä 15 vuotta pakertaa, kun tähdeksi voi syttyä yhdessä yössä", totesi taskuvenus venäläisellä huumorilla. Millä Suomi-tähti herättää huomiota vanhetessaan, äänelläänkö vai kaula-aukolla?

The Baboshka video 2010

Maailmanvalloittaja vieraili suomalaisen huippukokin luona Berliinissä. Vuokra-asunnon kohtuullista vuokraa vertaan oman pienen yksiön vuokrankorotukseen. Eläkkeeni on arvelun mukaan noussut ja rahanarvo alentunut, siksi pitää sijoittajan saada enemmän. Kuka meillä asuu edullisesti, se on poliittinen järjestelykysymys. Se ei haittaa ministerin pestin hoitamista, siksi ei ole aihetta tutkia. Jatketaan----. (Blogger jumitti ja sensuroi, näistä asioista ei puhuta eikä ainakaan kirjoiteta. Kirjoitus ei tallentunut ja yritän muistaa, mitä kirjoitin.)
Venäläinen keittiö on vielä kokin mielestä tutkimisen arvoinen asia. Samalla tulee esille vieraanvaraisuus kansan keskuudessa. Siitä tavasta olen luopunut aikaa sitten. Jos juomme kahvia, menemme Taivaanrannalle. Meitä palvellaan pöytään. Rahalla ystävällisestä palvelusta ja tietysti kiitoksilla meidät toivotetaan tervetulleeksi uudelleen. Minun ei tarvitse varata vierasvaraa etukäteen eikä huolehtia tiskistä jälkikäteen. Olen lopettanut itsepalvelun kahviloissa ja pikaruokapaikoissa. Palvelu Suomi-neidolle on kuin velka otettaessa. Se on veli otettaessa ja veljenpoika maksettaessa. Se siitä rahasta.

Kalastajan on aika lähteä viimeiselle matkalleen. Lyyli Kipon lääkärivarauksen perun enkä lähde häntä noutamaan lääkärin luokse. Tässä kulkee raja. Lähden lataamoon, mutta en vielä syöpään kuolemaan selvittääkseni, missä Suomi-neito on menossa. Ja mitä Suomi-neidon päänmenoksi ollaan suunnittelemassa. Se on salaista tietoa ja Guggenheimin opetusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti