sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Kevätluonto opettaa tyynistä vesistä ja suurista kaloista

Katsoin läntistä taivaanrantanäkymää viime yönä. Kuu ei ilmestynyt näköpiiriin. Olisi pitänyt odotella koko yö. Ehkä turhaan, jos kiertorata oli toinen pysähtymättä radiomaston kärkeen. Näin Itämaantietäjätkin valitsivat toisen tien kotimatkaa varten. Kun huijaus paljastui kuninkaalle, hän raivostui ja antoi massamurhakäskyn.

Kiivana käytävä keskustelu yritysjohtajien palkoista on maanmatosten huijausta rahasta  ja vallasta. Media menee mukaan uutisoimalla joka päänavauksen ja välittää sen joka tuutista Suomi-neidolle. Minulla on, mistähän lainlaatija vielä voi juustohöylällä viipaloida. EVVK. En lähde tiedotustilaisuuksiin kuulemaan rahamaailmassa elävien hätää. Se hämmästyttää minua enemmän, millä köyhyysloukussa elävät selviävät päivästä toiseen. Kallistun perheneuvojan puoleen myötäeläjänä enemmän kuin perheyrittäjän oivalluksiin, mikä nyt neuvoksi tulevaisuuden turvaksi.

Piispan puheesta: Suonenjoelta tulevat "mualiman parraat mansikat". Siellä jaetaan ruoka-apua leipää jonottaville. Seppelöity pää suurista muistoista alkaa Suonenjoelta. Uskonnonopettajani, nuori teologi, valittiin piispaksi. Hän on minulle Piispa, jonka äänen aina kuulin joukosta. Piispakokelas pahoittelee seurakunnasta luopumista. Vastaan hänen pahoitteluunsa kirjeellä.
- Minua loukkaa pahoittelunne. Enhän luopunut lapsenuskosta, vaihdoin vain kieltä. Se osoittautuikin "muuksi uskonnolliseksi yhteisöksi". Missä ollaan menossa serakuntahyytymien lisäntyessa, seurauksia ei liuottamalla hoideta. Porvoon sopimusta en tunne seurakuntia erottavana. Allekirjoitukset puuttuvat, mutta sisältö pysyy samana. 

Älkää rakastako sanoin, vaan teoin. Minä uskon. Auta minun epäuskoani rahamaailman pelastumiseen.

- Ich glaube an Gott den Vater, den Allmächtigen, den Schöpfer des Himmels und der Erde.
Und an Jesus Christus, seinen eingeborenen Sohn, unsern Herrn, empfangen durch den Heiligen Geist, geboren von der Jungfrau Maria, gelitten unter Pontius Pilatus, gekreuzigt, gestorben und begraben, hinabgestiegen in das Reich des Todes, am dritten Tage auferstanden von den Toten aufgefahren in den Himmel; er sitzt zur Rechten Gottes, des allmächtigen Vaters; von dort wird er kommen, zu richten die Lebenden und die Toten.
Ich glaube an den heiligen Geist, die heilige christliche Kirche, Gemeinschaft der Heiligen, Vergebung der Sünden, Auferstehung der Toten und das ewige Leben. 
Amen.
Gottes Segen für Dich, liebe Maire!

- Pitääkö sitä aina niin tunteella pelata? Tunnemuisti on mennyttä. Se on pahempi menetys kuin hajuaistin katoaminen. Kaikki mitataan rahassa, jopa omaishoito Suomessa. Olen vaihtanut kieltä ymmärtääkseni tätä aikaa, zu Hause Pflegen, Hilfe für die Helfer ja tunneäidinkielellä savolaista lapsenuskoa. Olen istunut uskontotunnilla rippikouluikäisenä tuleva piispa opettajana. Tämän päivän kristityt ovat lähettämäässä potilasjärjestöön rotuhygienian säilyttämiseksi. 
- Myö hukutaan!
- Ei hukuta, kun hypitään, saarnasi Wille Riekkinen Tuusniemen kirkossa. Kirkko seisoo keskellä kylää, hallinto on yhdistetty suurempaan seurakuntahyytymien kokonaisuuteen.

Minua on syytetty kaksimielisistä tervehdyksistä, samaa luen netistä Matti J Kurosen tekstien tulkinnoista. Murrekieli on kuvaavampaa kuin kapulakieli. Poliitikon sanavalinnoista puhumattakaan - stay- ilmiö ministerin suusta pomppaa stay up- sukkina The Book'in sivulle, kuvitettuun, aikakausilehden kokoiseen Uuteen Testamenttiin. Katsotaan vain kuvia, kun kaikelle ei ole sanoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti