keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Pikku prinssi: Kuule, faija, ihan tuota sinusta en olisi uskonut.

Jo kolmannen kerran heräsin klo 03.00 ja ihmettelin. Toissapäivänä nousin ylös, keitin aamukahvit ja sitä rataa. Mitään muuta en saanut aikaan kuin  varattua hiustenleikkuuajan. Eilen katsoin kelloa ja jatkoin koiranunta kahdeksaan. Mitään en kuullut radiosta, ainakaan en muista mitään mieleen painunutta. Tänä aamuna totesin siirtyneeni kesäaikaan Utsjoella auringon noustessa 02.58. Se on syy aikaiseen heräämiseen. Jos sitä joutuisin analysoimaan, tarkastelisin unen loppumista fyysiseltä, psyykkiseltä ja sosiaaliselta kantilta. Se ei olisi vielä unettomuutta eikä kemiallista tarvetta nukkua pois päivästä.

Perjantaina sain kuulla vapaaehtoistyöntekijää koskevista muutoksista. Ehkä se oli hyvä ennakkoilmoitus, kun itse en vielä päivään ollut varautunut. Nyt on loma, loma, loma, eikä se pääty lomaltapaluurahojen maksuehtoihin. Yrittäjänä tiedän loman pitämisen rajoitukset. Kuinka asiakkaat pärjäsivät poissaolessani. Kesällä heillä oli muuta tekemistä ja sain pitää omaa lomaa ihan rauhassa. Aika aikaa kutakin enkä ota siitä stressiä. Sellonsoittaja katolla jatkaa omaa elämäänsä.

Torpparihulinoilla oli loppuunmyynti-ilmoitus; Yritys lopetetaan. Ennen oman yrityksen lopettamispäätöstä vastasin kyselijöille. 
- Mitä sinä täällä teet? Olethan kohta eläkkeellä.
- Sitä juuri. En ole vielä varannut vanhainkotipaikkaa lakanoiden välissä. 
Päivä päivältä olen siirtänyt tuota päivää tuonnemmaksi. Minusta tuli "varhennettu vanhus" jäädessäni eläkkeelle ilman eläkepäätöstä. Toisaalta olin yli-ikäinen ilman työhistoriaa toisen esittelijän mielestä.  Nämä arviot on käytävä loppuun, kunnat uudistettava vaihtamalla kuntalaiset sijoittajiin. Kenenkään ei tarvitse sen jälkeen tehdä työtä elääkseen. Minäkin teen huvikseni, mitä teen enkä ole tilivelvollinen kenellekään kulunvalvojalle. Käytän ommoo kottoopoistumisluppoo voimassa olevilla käyttäjätunnuksilla ja salasanoilla. Huijareille kaikki on luotu helpommaksi. Pieneliökanta puolustautuu nopeasti immuniteetillä tuhoa vastaan. Ihmiseltä se vie koko iän ja sitten unohtaa koko tutkimuksen.

Maamerkkini on suojelukohde. Vain sumu peittää ne näkyvistä. Tiedän kuitenkin, vaikka en näe, niiden olemassaolon. Saman koen valosta, joka säätelee unirytmiä ja elinkelloa.
Paavalinkukka juhlisti tätä aamua kello 03.00 avaamalla nuppuaan hitaasti. Kolme keltaista terälehteä alas ja kolme värikästä sisempää terälehteä ylös. Kesällä täydennän koulukasviston uusilla kukilla, jos eivät ole kuolleet sukupuuttoon.
Kenet on kerran kesyttänyt, siitä on pidettävä huolta.

 
Samuli Edelmann

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti