perjantai 18. toukokuuta 2012

Punkinpuremasta muihin purijoihin

Inhimillinen tekijä
Inhimillinen tekijä

Onko punkki Suomen vaarallisin peto? Punkinpurema sairastutti tuottaja Hannele Valkeeniemen. Anne Flinkkilän vieraina myös punkkiasiantuntija Soile Juvonen ja borrelioosia pitkään potenut Marjatta Vuori. 



Tänään en jaksa enempää jakaa kohtalotovereiden kanssa kokemuksia punkin pureman seurauksista. Kun kaikki sattui samaan aikaan omaishoitopestin alussa, tuli punkin puremasta este hoitaa vanhempiani, suunnitella sukupolvenvaihdosta, jäädä maalle asumaan, osallistua projektikoulutuksiin, jäädä eläkkeelle. Viimeisen niskalaukauksen  antoi koulutusrahastoa koskevan lain esittelijä suoritetusta ammattitutkinnosta stipendiporkkanan myöntämisehdoissa. Liian vanha ikäraja 61/64 vuotta ja työhistoria. "Yrittäjänä, maatalousyrittäjänä, perhehoitajana ja omaishoitajana tehty työ ei kerrytä työhistoriaa."

Omaishoidossa oli minulle kylliksi. Mitään syytöksiä en siihen kaivannut lisää. Punkki puraisi vain verta lisääntyäkseen, mikä lie muiden kuppareiden tarkoitus olla päsmäröimässä minun omissa bisneksisissäni. He ovat draculoihin verrattavia otuksia. Ottavat sieltä, mihin eivät ole mitään kylväneet. He ovat sijoittajia ja rahastajia.
- Mitä sinä täällä teet, olethan kohta eläkkeellä?
- Sitä juuri, en ole vielä vanhainkotipaikkaa lakanoiden välissä varannut.

Kaikkeen osallistumiseen olisi minulla ollut rahaa, mutta sinä ja muut maisterit olitte sitä mieltä, että verkkokirjoituskurssi on tarkoitettu akateemisille, hyvin toimeentuleville kirjoittajille. Mene muinaismummojen muistelupiiriin tai AMK:n oppilastyönä järjestämään lievästi dementoituneiden päivätoimintaan. Peruin kurssin. 
- Sinähän jo sen kerran peruit. Kurssi alkoi eikä harmittanut pätkääkään poisjääminen. 
Tuli 1. lasku.
- Me pyydämme anteeksi, pahoittelivat. 
- Päiväsi on pelastettu, kun osaat pyytää anteeksi. Punkki tietää, mitä tekee. 
- Isä, anna heille anteeksi, sillä he tiesivät mitä tekivät. Suomi-neidosta otetaan tämän sukupolven aikana kaikki irti omaan tarpeeseen. 

Borrelia minussa odottaa polttohautausta ja haihtuu savuna ilmaan. Sitä ennen teen mitä haluan. 
- Älä kysy, jaksanko?
- Jaksan, jos haluan. Vielä on elämän nälkä tallella. Mikäs on ollessa, kun kaikki olen vaihtanut uuteen seurakuntaa myöten. On lähetetty syöpään kuolemaan, lataamoon, katuhuoraksi...
Korkean tason lähettäjistä ei ole puutetta, mutta en lähde käskystä mihinkään. Itsenäisyys on sitä, että ei saa pakottaa. Raha sokaisee järjenköyhät, kun ei osaa rahaa käyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti