torstai 24. toukokuuta 2012

Rauhanenkeli

Suojelusenkeli 10.6.2011 on tilastoissa katsotuin video. Timo Turunen on kasvanut tenavatähdestä miehen mittaan ihmisenä ja laulajana. Savon kielen juhlapaivänä viivähdän Kuopion Kaupungintalon juhlasalissa pidetyssä konsertissa. 
Reppurin laulu on jäänyt soimaan mieleen kauan sitten. Nykytekniikka antaa siihen mahdollisuuden kuunnella aina uudelleen, vaikka yhteys takkuilee. Nytkin yhteys katkesi ja kaikki hävisi maata kiertävälle radalle. Eikä tämä koske vain tekstejä, vaan kirkon ylläpitämät palvelut ovat off-tilassa. Hartausohjelmia ei voi kuunnella netissä, kun areena uudistuu. On turvauduttava Merikantoon ja Samuli Moilaseen. 

Reppurin laulu/Merikanto

Yhteyden katkeaminen aiheuttaa samanlaisen hämmingin kuin kiireisen ihmisen kellon piippaus joka tunnin perästä istuipa kellokas missä tahansa. Herätys siirtyi puhelimiin ja joillekin jää soitto päälle konsertissakin. Lähipäivissä puhelimet ja läppärit pitivät osallistujan imagoa yllä. On oltava aina tavoitettavissa. Olen oppinut olemaan poissa tilanteista, missä olen vain joukon jatkona. Kukaan ei näe minua eikä ketään tohdi puhutella.

Tilasin ambulanssin päästäkseni jalka oikosena päivystykseen. Muuta mahdollisuutta ei ollut, kun olin vielä elossa. En ollut näkemässä, kun naapuria vietiin kuudennesta kerroksesta kuolleena alas. Portaita pitkin se tapahtui, kun hissiin ei kärryt mahtuneet. Olen valmis lähtemään lääkäriin ja avaan summerilla kadulta portin, sitten ulko-oven ja lopuksi kotioven. Kolme ihmistä sieltä tulee heittoistuin mukanaan. Tervehdys on tyrmäävä.
- Ei sinua mihinkään viedä. Me tuomme sairaalan kotiin.
Hiihtelen sohvalle istumaan, polvea kopeloidaan, aika kuluu.  Kiirehdin, että ehtisin lääkärin luokse ajoissa.
- Olisit illalla soittanut, sinut olisi viety kirurgin  luokse. Oli onneni odottaa aamuun, muuten minulle olisi vaihdettu tekonivel polveen. 
Sitten lähdetään puhumattomina, puolestani ilmoitetaan minut luukulla ja odotan penkillä nimenhuutoa. Pyydän vielä, että saisin pyörätuolin päästäkseni lääkärin luokse. Loppu hyvin kaikki hyvin, löysin parantajalääkärin terveyskeskuksesta. On vielä siellä, jos ei ole siirtynyt poppamieheksi olkimajaan.

Näin sekaisin on maailma tänään. Tiedän, mistä tulen. Mutta se on suuri arvoitus, mihinkä Suomi-neitoa ollaan viemässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti