lauantai 26. toukokuuta 2012

Porvarit ja kommarit

Katson SDP:n puoluekokousta tosimielessä. Onhan puolue meillä enemmän kuin koti, uskonto ja isänmaa. Kuulen yhteislaulussa tulevan revyyn aineksia sanavalinnoissa suurimmasta puolueesta ja porvareista. Mitään ei ole opittu vuosien saatossa. 

Palaan vappupatsasteluun vapaudesta ja punavangeista. Vapaus valkoinen ja aate punainen syntyperän mukaan. Helvetti on irti jälleen kerran. Hyvinkäällä on ammuttu, yksi kuollut, useita loukkaantunut. Uutinen lamauttaa minut hetkeksi. Sitten soitto sinne, ei vastausta. Toinen soitto, ei vastausta. Kolmas soitto herättää lauantaiaamun nukkujan, joka ei mitään tiedä. Soitanko kriisikeskukseen kysyäkseni, miten tytölle on käynyt? Sitten soi puhelin.
- Kun jossakin jotakin tapahtuu, muori ajattelee pahinta. Yöllinen tekstiviesti kotiin oli jo ilmoitus, ettei ole mitään hätää.

Jollakin on hätä, suru kohtaa arvaamatta perhettä. Viikko vielä lukuvuotta, mitä koulunloppu tuo tullessaan kesälomaa juhlivalle nuorelle.

Poliittinen, kantaaottava revyy ei vahingoita ketään. Tämä aika on tullut armottomaksi. Nuorisolle ei ole tarjolla vaaratonta kokoontumista edes puolueviikonlopussa. Siitä muistuttaa punaisen heinäkuun ravustuksen alkamispäivä Norjassa. Puolue ei ole ratkaisu tämän päivän ongelmiin. Puolueella on minua lyöty kuin vierasta sikaa. Jokaisesta puolueesta nousee huippu korkeimmalle oman edun tavoittelussa. Puolueiden välinen valtataistelu ei anna nuorisolle kasvualustaa terveeksi aikuiseksi. Lapsiuhrista tulee hyväksikäyttäjä, ampuja, sortaja.

Mielen tyynnyttämiseksi katson Anne Frankin päiväkirjaa. Piileskely päättyi, edessä keskitysleiri. Sieltä palasi vain perheen isä. Suomi-neito yhteiskuntana on köytetty poliittisilla päätöksillä toimintakyvyttömäksi. Puoluekokoukset antavat aihetta uusiin sketseihin. Ei niin pientä pilaa, etteikö totta toinen puoli. Kutsumattomalla haltijakummilla on kuolemaa tuottava lahja. Kutsutuista kummeista tulee vielä yksi haltija. Hän lieventää kuoleman sadan vuoden uneksi. Kuinka hellästi minua kosketit ja kuitenkin minussa kaikki järkkyi. Hyvyyden voimaa kaikille päivään. Huomenna on kirkkovuodessa helluntai. 

Vitas - Lullaby

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti