keskiviikko 29. elokuuta 2012

Sitä sattuu paremmissakin piireissä

Aamuhartaus 29.8  
Katekismussarjassa teologian tohtori Niko Huttunen puhuu Isä meidän -rukouksen loppuylistyksestä. Virsi 208:1,9. Se alkaa sanoin "Oi taivaallinen Isämme". Radion kamarikuoro, Timo Nuoranne (joht.), Harri Viitanen (urut).

Uskonnonopettajani valittiin piispaksi. Hän on ollut minulle piispan esikuva, olivathan muut piispat kaukaisia kirkonmiehiä omalla alueellaan kuin presidentit valtion päämiehinä. Tänään auktoriteetit ja esikuvat ovat tulleet samalle kadulle. Jotkut keisareina uusissa vaatteissa.

Oppikoulussa kokoontui raamattupiiri. Minutkin houkuteltiin mukaan kertomatta sen enempää, mikä vuorosysteemi siellä oli käytössä. Minulle annettiin tehtävä johdattaa loppurukoukseen. Tuli pitkä hiljaisuus enhän ollut aikaisemmin ollut esirukoilijana. Enkä muuten sen jälkeenkään. Silloin hiljaisuuden katkaisi jonkun nälkä. Tyhjä vatsa vaati leipää äänekkäällä mouruamisella, jota kurnimiseksi sanotaan. Koko ryhmä räjähti nauramaan. Häpesin monta päivää tapahtunutta. Siinä ei ollut mielestäni mitään nauramista. Kirjoitin rippipapille ja sain ymmärtävän palautteen. Kaikkiin tilanteisiin en ole ottanut kirjoittamalla kantaa. Pitkään olen vaiennut häpeästä, turhaan, kunnes jouduin valitsemaan puoleni. Se on oikealla ristiinnaulittunakin.

Parantajalääkärin sukulaiseen tutustuin Niilin lähteillä. Hän toimi luonnonpuiston vartijana salametsästäjiä vastaan. Joanna ihasteli sarvikuonoa pienokaisineen. Sarven tähden sarvikuonot ovat uhanalainen laji. Joanna kuiskaa, ettei sarviuute tehoa idässä eikä lännessä. Neitsytvoiteella ei neitsyyttää saa takaisin. Puuttuva nahanpala oli syy siirtää toiseen leiriin ja matkalla ammuttiin. Hallooo, mistä on kysymys. Putinin ökyelämä on liioittelematta näkyvillä. En lähtisi kuitenkaan sitä kirkkotaiteena esittämään. 

Erwin Schrott "Madamina" Don Giovanni - W. A. Mozart - YouTube

Aamuhartausseurakunta odottaa hartaushetkiä netissä, Riverside Medical Clinic hoitaa taiteen ja taudit. Oopperassa on kaikki mahdollista kulttuuriministeristä huolimatta. Karpela aikanaan harsolla verhottuna polvistui paavin edessä. Kaikki on kulttuuria, juutalaisuus ja urheilu. Valtio ja kirkko edustavat ihmisen eri puolia. Valtio on voitolla julman jumalan veroparatiisissä. Valtio valtiossa on Vatikaani. Missä on kirkko?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti