torstai 16. elokuuta 2012

Nikottelua pyhyydestä ja pahuudesta

Torstai 16.8.
AH Pastori Kai Sadinmaa, Helsinki

Utsjoella aurinko herätteli jo klo 4.17 . On 16.8. nettiosallistumispäivä. Yle.fi/uskonto -sivu nukkuu onnensa ohi. Kirkonseutu ilmoitti kenttäpiispan valinnasta. Piispakokelaasta pahoittelukirjeen jälkeen kenttäpiispaksi. Siihen on tarvittu monien tahojen yhteen hiileen puhaltamista. Kirkosta erotti maallinen valta, maistraatti. Siirsi minut "muuhun uskonnolliseen yhteisöön". Käymäni kirjeevaihdon voin nyt julkaista, kun kenttäpiispan pesti on varmistettu kaikkine edustuksineen, mihin nimitys oikeuttaa.

Omaishoitajuus on kuuma peruna. Laitoshoidossa 7 hoitajaa 10 hoidettavaa kohti. Folkhälsan julkisti laskelmia: yhtä (1) omaishoitajaa korvaamaan tarvitaan 5,4 työaikalakia noudattavaa hoitajaa. 10 vuotta omaishoitajana kasvoi 54:ksi miestyövuodeksi. Kokoomuksessa se on mahdollista, rauhanruhtinas (sdp) mitätöi. Omaishoitajana tehty työ ei kerrytä työhistoriaa. Nyt luukut kiinni ja video-osallistumisen pariin. On luksusta minulle tänään. 

Verkossa ruokatauko kopioida aamuhartaus kuultavaksi.

Hartausohjelmat: Aamuhartaus 16.8 16.08.2012
Pastori Kai Sadinmaa, Helsinki. Mahalia Jackson laulaa kappaleen "Amazing Grace".
Kuuntele aikaa 32 päivää (Vain Suomi)

Olen äimänkäkenä tämän päivän osallistumisesta etänä Tutun seminaariin. 79-vuotias Jim Dator tuli Havajilta luennoimaan JokuVeli valvoo Ubiyhteiskunnassa. Samaan aikaan uutisoidaan, Suomessa on yli miljoona 65-vuotiasta.  
Elinikäisen oppimisen yläikäraja on kirjattu lakiin. 61/64 vuotta on ehdoton, niille joille ei ole kertynyt työhistoriaa. Se on mainittu samassa laissa. Jotakin pitäisi purkaa ja keriä vanhuspalvelulain henkilömitoituksessa tai kohta yli-ikäiset hoitavat yhä nuorempaa hoidon tarpeessa olevaa. 
Nuoruus ja hulluus, vanhuus ja viisaus on keikahtamassa päälaelleen, kun komukkien määrä lisääntyy. Hullut ei huomaa eikä viisaat virka mittää. Tiedämme omat puolustettavat arvot: koti, uskonto ja isänmaa. *Tiede muuttuu tulevaisuuden uskonnoksi, jota JokuVeli valvoo aina ja kaikkialla. 

Olen kiitollinen mahdollisuudesta seurata kotona eDelfoi-pajapäiviä. Ilmoittautumislomakkeessa ikäraja on merkitty yli 64 vuotta. Kukaan ei kysy.
- Mitä sinä täällä teet, olethan kohta eläkkeellä?
- Sitä juuri, en ole vielä vanhankotipaikkaa lakanoiden välissä varannut.

Aamuhartauspuhuja on samoilla linjoilla pyhyyden vaihtamisesta pahuuteen. 
Huomenna jatkettaan, tuliukot saavat odottaa pyhyyden kertausta kirkon jättäessä täyttämättä lupauksia netissä. 
Pahoittelukirje henkilökohtaisesti lähetetään, kun ei olla samoilla linjoilla. Muistan kuitenkin neljännen käskyn vanhempien kunnioittamisesta. Tarkoittaa isän ja äidin kunnioittamista. Muut ovat neljännen käskyn selitysosan varassa asioiden hoidossa. On lupa ääneen ihmetellä, mutta kieltää menemästä mukaan pahantekoon. 

Lisäkurssi "taide ja taudit" on minulle luksusta etänä tai läsnä, ubiyhteiskunnassa se on mahdollista, ei olla enää tiettömän taipaleen takana. 

Tulevaisuuden tutkimuksen seura ry. 16. elokuuta 2012 16:59
*Dator: tuleeko tieteestä vain yksi uskonto muiden joukossa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti