lauantai 11. elokuuta 2012

Odottavan aika seuraavaan päivään

Jonoon joutuneen ja valituksen tehneen aikaa mittaa vain papintappaja nakertaessaan lahoa puuta. Tietää tehtävänsä niin kuin kaikki elolliset olennot toteuttavat elämäntehtäväänsä.

Hartausohjelmat: Aamuhartaus 10.8 10.08.2012
Teologian tohtori Kari Kuula, Kuopio. Virsi 167: 1-2. Virsi alkaa sanoin "Uskomme Jumalaan". Radion kamarikuoro, joht, Timo Nuoranne, Harri Viitanen, urut.
Kuuntele aikaa 28 päivää

Talouden madonluvut ovat kaiken toiminnan perusta. Jos sitä ei olisi esitetty dokumenttiprojektina teeveessä, en siitä mitään tietäisi. Isälläni ja isoisällä oli jo jonkinlainen aavistus elämän sallivista tai tyrmäävistä ehdoista. Isoisällä parempi tieto kuluvassa olevan syklin alusta 1825. Isä tuli kuvioihin mukaan 1906, syntyi Vihtaniemellä sisarussarjan nuorimpana kunnan mökkiin torpparin poikana. 1918 perhettä kohtasi vanhemman pojan vangitseminen. Isä 12 v ja Taavetti 29 v, vaatturinopin käynyt nuori mies. Kuoli sairaana ja nälkiintyneenä vankilasta vapautettuna. 

Tästä ei saanut puhua, oli häpeä tulla tapetuksi köyhän syntyperän mukaan. Isoisä sanoi vastaan talollisille ja häneltä on peräisin oman arvomaailmani puolustaminen itsensäylentäneitä vastaan. 
Talouden madonluvut ovat totisinta totta Suomi-neidon perustuslakina pankissa, kirkossa, koulussa, kunnassa ja valtiossa. EU ja €-rahaliitto hätää kärsimässä, mutta sitä pitää pönkittää viimeiseen asti. Syklin alussa ihmiset tekivät työtä eläkseen sovussa luonnon kanssa. Tänään meistä on tullut veronmaksajina pitämään yllä kauhuntasapainoa. Hyvinvointivaltion kaatopaikalla kuohuu, on opittu lukemaan. Se on ainoa tie päästä pois kaatopaikalta.

Sanan kuulemisaikaa ja paikkoja pitää vähentää. Hartausohjelmat netissä on hyvä esimerkki tavoitettavuudesta. Eikä siinä ole mitään uutta, toimiihan poliittinen kenttä suojatyöpaikoistaan käsin samalla tavalla. Ohjesääntö puuttuu toimia kaikkien hyväksi, omaetu on hoidettava ensiksi. Sitten lapsille kun loppuu.
Katujätkä -projekti oli ottanut hoitaakseen nuorten työllistymistä. Solmin harjoittelusopimuksen  koulutetun, 10 vuotta haahuilleen hierojan kanssa. Menin työhuoneelle katsomaan, miten työ sujuisi asiakkaan kanssa. Hän ei tullut paikalle, hieroin hänen asiakkaat luvatulla harjoittelijan hinnalla. Torstaina soitin harjoittelijalle tietääkseni, mitä on tapahtunut.
- En selvinnyt maanantaiaamuna työpaikalle enkä kehdannut ilmoittaa. Lupasi tulla, mutta kulki vain kautta. Kysyin kouluttajan kuullen, mitä hän on mieltä saamastaan tilaisuudesta.
- Ei kiinnosta pätkääkään eikä riitä resurssit... SISSO.

Tämä sama kiinnostuksen puute vaivaa kaikkia, jotka ovat saaneet neljän vuoden pestin veronmaksajien varoilla. Vanhuspalvelulaki on ollut tilauksessa jo vuodesta 1991 lähtien. Aloitin silloin halvaantuneen äidin kotonahoitamisen etukäteen sovitulla kunnallisella kotihoidontuella. Vaan kuinkas sitten kävikään? Asiasta puhuvat päät herättävät inhorealistisia väristyksiä, tulevatpa kannanotot huolella maalattujen huulien välistä tai tohtorin puolustuspuheissa muodikkaan huivin pudottua pois paikaltaan. 

Kirkon ja työtätekevän naisen kuvan julkaisi The Book, suomennettu Uusi Testamentti: naisen jalat, stay up-sukat, toinen valahtanut nilkoihin, korkokengät. Siitä löydän itseni vanhempiani, tarkoittaa isääni ja äitiäni kunnioittavana tyttärenä ja naisena. Kristitty lähettää potilasjärjestöön potkittuaan pois seurakunnasta.... SISSO.

On aika vaihtaa maisemaa, seurakuntaa ja julkaista piispakokelaalle pahoittelukirjeeseen lähettämäni vastine.
- Minua loukkaa pahoittelunne enhän luopunut lapsenuskosta. Vaihdoin vain osoitetta hyväksyvämpää seurakuntaan. Siinä vaihtui kaikki uudeksi - zu Hause Pflegen, Hilfe für die Helfer, Deutsche Evangelisch-Lutherische Gemeinde in Finnland, (Porvoon sopimuksen allekirjoitus puuttuu ja siksi maistraatti erotti minut seurakunnasta ja liitti muuhun uskonnolliseen yhteisöön.) Se on helfershelfereiden (pilkallisesti), kätyrien, apureiden työtä. 

Kuuntelen kuitenkin hartaushetket netissä ja erotan aidon Sanan leipäpapin saarnasta. Nettipalvelun ylläpitäjät eivät hoida uskollisesti tehtäväänsä, on varmasti viisi virkaa ja kuusi nälkää seurata muitakin sivuja työajalla netissä. 
- Minua ei kiinnosta pätkääkään eikä riitä resursit reklamoida kaikista epäkohdista. Puuhatkaa omianne palkanmaksajan piikkiin.

1 kommentti:

  1. Itse kirjoittelin juuri blogiini näistä Ylen lähettämistä hartausohjelmista. Mielestäni on täyisin perustuslain (ja myös Yleisradiolain) vastaista, että yhden uskontokunnan totuutta julistetaan valtakunnan kanavilla.

    VastaaPoista