lauantai 25. elokuuta 2012

Patenttirikkomus

Kaksi mielikuvaa otan kuvahakuna blogiin ja kirjoitan aamunäkymästä. Olen hereillä jo auringon noustessa Utsjoella. Pohjoisimmalla kolkalla on oma paikkansa  elämässäni rajojen sisäpuolella. Lokit lämmittelevät aamuauringossa katolla. Harmaa selkäpuoli toimii aurinkokennona kattobiitsillä. Sen tietävät lokit elämännälän vieteistä ja vaistoista. 

Bräiviik hymyili vinosti saatuaan toivomansa tuomion terveen papereilla. Istuu turvassa valtion täysihoidossa  ja patentoi älynsä 21:ksi vuodeksi, tulee ulos vapaana miehenä kynsiä ja partaa myöten viimeisen päälle huoliteltuna. 
Mitä minulle tapahtui 21 vuotta sitten ja niinä vuosina, joiden seurauksia istun Verkkokirjoittajan talon seinien sisäpuolella, turvassa Hallin hampailta ja metsämiesten ansoilta.
***Vahinko, kun kone jumittui enkä onnistunut tallentamaan tekstiä. Kirjoittaminen on terapeuttista, kun sen saa näkyväksi, häviää sanat virtuaalimaailmaan pähkäiltäväksi. ***
(Bräiviikin 21 vuotta eteenpäin patentoitua älyä on tuottanut tuloksen, on turvassa tekojensa seurauksilta. Arbeit macht frei!)

Elin nuo 21 vuotta Mooseksen laintauluun kiveen hakatun 10 ukkaasin mukaan. Puhelin soi aikaisin aamulla. Isä soitti toisen kerran vanhuudessaan minulle hätääntyneenä. Kysyin
- Onko äiti kuollut?
- Ei, hän haluaa lähteä laitokseen lopullisesti kuolemaan.
- Minä tulen. Kaikki asiat järjestyivät ihan itsestään, että voin keskeyttää työni ja lähteä syntymäkuntaani. 
- Sinä olit pentuna kova suuttumaan, oli tervehdys aukaistuani työkkärin oven. Kaikki vuodet 12 -vuotiaasta 5 -kymppiseksi aiheuttivat ylitse vyöryvän tsunamin. Sanoja oli parkeerannut itsensä työvoimatoimiston johtajan pallille uuden uutukaisessa virastotalossa. 

Suunnittelin syntymäpäivän viettoa Vihtaniemellä veneretkineen. Salaliitto paljastui, jos niin tekisin, he liputtaisivat puolitangossa niissä juhlissa. Kaikki minulle kaivetut ja ilmoitetut kuopat ovat koituneet sanojien omiksi lankeemuksiksi. Ensimmäisen valitusosoitteen sain omaishoidontuen tarkistamisesta asetuksenmukaiseksi. 
Kunnan kotihoitotuki aleni puoleen, maksettiin omaishoidontukena minulle, perittiin isältä takaisin omaishoidontukena sosiaalilautakunnalle minun tekemästä työstä.... että isä osaisi arvostaa tekemääni työtä, kun hän maksaa siitä sosiaalijohtajalle palkkaa.

- Minun veskaan ei kosketa, kieltäytyi Sirkka Hämäläinen eduskunnassa virinneen jälkikeskustelun pelossa, ettei erotessa maksettaisi eläke-etuuksia. Hän on saanut pitää rahansa ja tienata lisää. Raha hakeutuu rahan luokse.
Omaishoitajan pienistä rahoista perityistä pidätyksistä pitäisi valittaa. En jaksanut silloin, mutta olen antanut ymmärtää, että ymmärrän mistä oli kysymys silloin. Vanhuspalvelulakia käsitellään tämän syksyn kunnallisvaaliteemana. Kun vaalit on ohi, tulos on +/- 0, ja asia voidaan unohtaa.
Jätemaksusta lainhuudolla todistetusta perintöosaomistuksesta valitin hallinto-oikeuteen. Toista vuotta olen ollut kädet sidottuna kuin Bräiviik, etten mitään ole pystynyt tekemään omaisuudelleni. Eikä jätemaksun periminen ole ainoa, mitä meiltä vaaditaan.

- Maaoikeushan sen viimekädessä päättää. Me voimme ottaa koko maan. Sijoittajat saivat vallan tyhmiltä kunnanukoilta, jotka olivat ahneita myydessään rantojensa lisäksi meidät alkuperäiset asukkaat kylkiäisinä. Edunvalvojat keksivät meille käyttöä EU:ssa katunaisina. Ei karjakontakissa lakaisemassa luudalla katuja, vaan The Bookin valokuvassa nainen työasussa, naisen jalat stay up -sukissa ja korkokengissä.

Taloyhtiön kellarissa on runoroskapankki tositteille velkavaalirahoista, joita pankki karhuaa. Kaatopaikkajätelaatikossa on Tuhkimon lasikenkä, kukkaro ja lukittu kassalipas. Lasikenkä on tuhannen ja yhden yön sadusta. Muu rekvisiitta kertoo mihinkä työhön nuoren tytön suojelija pakotti tytön. Sitä hän ei kestänyt ilman huumetta eikä toipunut edes terapialla kokemuksistaan. 

****Edellisen yön valvoin kuivaten pakastimesta vedet. Kaikki valot paloivat, mutta omituinen kolina jäiden tippumisesta herätti pelastamaan pakastimen sisällön. Vanhuuttaan se temppuilee, mutta en hanki uutta vuokrakämppään. Vuokraisäntä ei korvaansa lopsautta, korottaa vuokraa sijoittajana sijoituksesta, jota aika syö.****

Omaishoitajan 21 vuotta taaksepäin Mooseksen laintaulua noudattaen on ollut vapaata riistaa ryöstettäväksi.
Ja vitut..... 
aamukahvi on juotu, uutiset kuultu, patentoitu äly on varastettu.
Ja vitut.... kirjoitin pitkän tekstin, tallentaminen epäonnistui. Siinä ei ole mitään uutta, jatkan menneen ja tulevan käsittelyä näiden kahden kuvan kautta.
Bräiviik on turvassa, omaishoitajat ovat riiston kohteena.

Mitään uutta ei auringon alla, historia toistaa itseään 250 vuoden sykleissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti