perjantai 3. elokuuta 2012

Aamuhartausseurakunta

Hartausohjelmat: Aamuhartaus 3.8 03.08.2012
Viestintäpäällikkö Lahja Pyykönen, Kuopio. Virsi 276. Virsi alkaa sanoin "Jeesuksesta laulan". Es. Kampin laulu, joht. Markku Pihlaja
Kuuntele aikaa 32 päivää

Päivä vain ja hetki kerrallansa elän toivon ja epätoivon hetkiä. Yhteys ulkomaailmaan on nappulan off/on varassa, yöllä off ja aamulla on. Illasta sinnittelin puoleenyöhön  nähdäkseni torpparien tarinaa Värmlannissa. Ruotsilla oli heikko puolustuskyky, osallistuivat Euroopassa käytäviin sotiin.
Sukuni tarina: Torpasta lähiöön
1900 -luku liippaa läheltä oman suvun tarinaa.

Ulkolinja: Pienet kameliratsastajat  rikkaan maan ihmiskaupasta vei yöunet. Pitäisi pysyä omissa tutuissa ympyröissä. Siellä on omat jännityksensä.
Vanha vitsi, kuinka suomalaisilla on savolaiset ja arabeilla kamelit, ei naurata tänä päivänä.
- Arabit saivat valita ensiksi.
Vihtaniemelle sijoittajat tulivat etsimään keitaita ja kameleilleen juottopaikkaa. Elävät tätä päivää, eihän Juojärvi ole enää juomakelpoinen. Ensi yrittämällä akkojen vedenhakumatka ei lyhentynyt, mutta jätemaksu tiemaksuun yhdistettynä peritään omistamisesta.

Kuuntelin aamuhartauden rentoutuneena. Se vei jonnekin kauas ja aukaisi värimaailman. Hartaussessio vaihtui €urokriisiin ja lopuksi valkoposkihanhiin. Olen alkutekijöissä muistoineni. OTC -sijoitus tarjoaa lomarahaa PHP Holding Oy:n osakkeista. Lankapuhelin ajanvarausta varten aikanaan on muuttunut sijoitukseksi, jota sijoittajat havittelevat vallatakseen markkinat. Vanhaa kirkkorukousta toistan, niiden puolesta, joiden on ostettava ja myytävä. Se on ajan henki.

Nachrichten der Deutsche Gemeinde 97. Jahrgang - August 2012  muistuttaa jostakin kauan sitten eletystä elämästä ja ihmisistä. Olemme miljonäärejä, mutta miljoonat eivät ole realisoitavissa. Joistakin olen luopunut välimiesoikeudella uhattuna. Jätemaksun vaatii Intrum Justitia maksamaan ulosotonuhalla. Joukkoraiskauksen toimituskulut maksoin välttyäkseni määräalan ulosmittaukselta lapsuuskodin uimarannasta. He ottivat kuitenkin omalla luvalla ja tekevät mitä tahtovat meidän rannassa. 

Sain suuret sanat lopputuloksen kuultuani.
- Mitä perkeleitä te luulette olevanne tullessanne sijoittajiksi Vihtaniemelle. Me olemme olleet siellä yli sata vuotta. Paremmista juurista lähtöisin olevaa sukua tutkitaan jäsenmaksuilla. Itse teen arkeologisia kaivauksia rapsuttaen pölyä pullasutilla varovasti. Jokaiseen sukuun löytyy hulluja ja huoria, kun sukupuuta ravistaa. Kuninkaallinen syrjähyppy pelasti, mitä pelastettavissa oli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti