keskiviikko 29. elokuuta 2012

Puusta pudonnut omena

Kahden  vuosituhannen takaa kerrotaan omenasta houkuttelun välikappaleena. Elokuun hartauspuhujaluetteloa on elävöitetty "Omenia puussa" Kuva: Arja Lento/Yle. Tänä aamuna sivulla on vain tiedot kuvasta ja ottajasta. Tekijänoikeuksista on kyse. Kirkko on vapaata riistaa ryöstettäväksi. Pakkomielteiselle pyromaanille viedä oireenmukainen teko lopppuun on tuikata kirkko tuleen.
Sairasta pahan palveluksessa. Totuus ei pala tulessa, vaikka kirkko keskellä kylää on jäänyt tyhjilleen. SeuraKUNTAuudistus on toteutunut vähin äänin kulujen minimoimiseksi. Voisiko sitä mallia käyttää pohjana maallisempia kuntakokonaisuuksia uudistaessa?

Omena ei kauas omenapuusta putoa. Omenalla on kuitenkin uteliaisuutensa lähteä matkalle  maailman ympäri. Näiltä matkoilta on tarjontaa tuutin täydeltä. Ubiyhteiskunnassa JokuVeli tietää kaiken ja sillä tiedolla rahastetaan. Rahastuksesta on kyse niin henkisesti kuin maallisesti. Sodan jälkeen sotakorvauksia maksaessa olivat arvot vielä järjestyksessä; koti, uskonto ja isänmaa. Lukutaito on kaatopaikkakansan koodi selviytyä kaatopaikalta pois. Isoisä oli jo lukutaitoinen, vaikka en tiedä, kuinka hän oli oppinut lukemaan. Vastasi kinkereillä nimenhuutoon.
- Mäkitupalainen August Tirkkonen.
- Paikalla.

Miksi aina palaan menneisiin aikoihin ja ihmisiin? Ehkä selvittääkseni omat juureni ja siipeni. Aina minuun painetaan leima omenapuusta, josta putosin. DNA-testiä ei ole vaadittu tehtäväksi sukuselvitykseen. Muita tietoja kuitenkin kysytty Holoppalan sisarusten jälkeläisiä paremmuusjärjestykseen rustatessa. Viimeksi on kysytty, kuulutaanko syöpäsukuun. Yksittäistapausten perusteella sitä ei voi todistaa. Jokainen hallitsee kuitenkin itseään ja asioitaan, jos yhteiskunnan edunvalvojilta on välttynyt. 

Heittovälineenä hernepussi on kätevämpi kuin punkinpurema omena. Hernepussin sisältö on rutikuiva eikä sen oleteta sisältävän mitään tuntemuksia rahastuksen kohteena. Punkki ei kaivaudu omenaan vaan etsii veriateriaa lisääntyäkseen. Hernepussin ja omenan väliltä on valittava. Omena ei kauas omenapuusta putoa, siinä juuret. Hernepussi on helppo siirtää osoitteen muuttuessa uuteen kuntaan, seurakuntaan ja yhdistyksiin veron- ja jäsenmaksunmaksajaksi. Yhtä helppo lingota mäkeen, jos hernepussi heräsi ajattelemaan. 

Lähtöpaikasta lähetetään perään laskut olemattomista palveluista, kun perinnöstä en ole luopunut. Vanhuspalvelulaki nousi esille vaaliteemaksi kunnallisvaalien edellä. Tuliukot eivät pysty kumoamaan kymmentä käskyä. Tunnen suurta myötätuntoa Norjan pääministeriä kohtaan, kun Bräiviik kaikessa hiljaisuudessa valmisti pommin ja poliisina nousi saarelle ja avasi tulen. 

WTC:n tuhosta se alkoi 11.9.2001. Se on suruliputuksen päivä omille menetyksille. Syntymäpäivien ja muiden juhlien juhlita päättyi 22.7.2011. 

Ei savua ilman tulta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti