lauantai 25. elokuuta 2012

Amputaatio 22.7.2011








Irtileikattu sydän. 


Pikku lintu riemuissaan. AVI

Aatto juhlista jaloin eikä ollut tarkoitus kontata seuraavanakaan päivänä. Tuo päivä ennen Utöyan joutumista koko maailman keskipisteeksi oli 70. syntymäpäiväni. Pieni sisäpiiri oli kokoontunut sitä juhlistamaan varoituksista huolimatta 20:n vuoden takaa.
- Jos vietät 5-kymppiset Vihtaniemellä, liputetaan silloin puolitangossa. Oliko sanoja syyntakeinen vai syyntakeeton? Sitä olen käynyt läpi välillä pohjamudissa rämpien, välillä sinitiaisena laulellen. Tänään on tuosta omaishoitajana aloitetusta vuodesta kulunut 21 vuotta.
Tänään tiedämme Bräiviikin tuomiosta istua 21 vuotta terveen papereilla vankilassa valtion täysihoidossa.

Otin varoituksen todesta, onneksi otin. Ei tullut syntymäpäiviä suvulle silloin eikä tule enää koskaan. Frantsilan Yrttitilalla oli rebirthing -hengitysharjoituskurssi. Kuinka se ohjelmalehtinen löysi minut Tuusniemelle, eihän siellä tiedetty?
- Mistä tulin?
- Miksi tulin?
- Missä asuin?

Venäjällä tytöt esittivät kirkkotaidetta päämiehestä. Heidät on tuomittu vankeuteen kansan villitsemisestä. Meillä riittää tulla kutsuttuna vanhempiensa omaishoitajaksi syntymäkuntaansa, kun suku, kunta ja yhteiskunta riehaantuu kivittämään profeetaksi luulemaansa. Edelliset päämiehet ovat olleet hampaattomia kannanotoissaan. Presidentti on ilmaissut huolensa erikoisesti nuorten syrjäytymisestä. Syrjääntyöntäminen tapahtui niinä omaishoitovuosina, kun kunnissa ryhdyttiin kuolleitten sielujen metsästäjiksi.

Tuusniemellä se alkoi yhden hautausurakoitsijan onnistuneesta houkuttelusta lapsettoman KoiraPennasen luopua kirkonkylän keskellä  omistamastaan maaomaisuudesta vanhuuden hoitoa vastaan. Omaisuus vaihtoi omistajaa, KoiraPennaset tarvitsivat luvattua hoitoa. Heidät siirrettiin vanhainkotiin laitoshoitoon. Tämä on alku vihalle, joka kohdistui minuun tullessani vanhempieni kotiavuksi. Tuusniemen anti kuntana minulle oli 5-kymppiseksi asti 5 lukuvuotta kansakoulua Koivuharjun kamarissa ja Korpelan tuvassa. Epäpätevät opettajat puuhailivat omiaan tunneilla tai Esu lähetti oppivelvollisuutensa suorittaneen poikansa sijaisekseen. Pojat vaihtelivat tulitikkuetikettejä keskenään. 

Huh, huh, minua on muistettu. Minäkin olen muistanut kipuna kiivaana, suruna sielussani. Kirjoittaminen pitäisi jättää luonnosasteelle odottamaan, onhan minua kielletty kirjoittamasta. Lenin testamentin katsottuani kirjoitan ja lupasihan Vysotski vankilassa kyseltyään naisestaan, kenen kanssa oli.
- Kirjoittakoon hänkin.

Pudotin rullaverhoa alemmaksi häikäisyn estoksi. Kymmenen sentin raosta näen vasemmalla kaupungintalon puiston syksyyn varautuvan syvän vihreyden. Keskellä hienostotalon vessankaakeliseinän vaalean ulkovuorauksen. Oikealla vanhaa punatiiliseinää. Siinä minun luontoelämykseni, ihan oma näköalani sijoittajan omistamasta yksiön ikkunasta. 
Munkki päivässä pitää nutturan löysällä. Minulle riittää puolimunkki vapauttamaan pipon kiristyksestä. Riverside Medical Clinic korvaa tämän päivän sote-palvelujen teho-osastot. Aamuhartausseurakunta äidinkielellä on toistaiseksi tarjolla, jos politiika ei tarvitse kaikkea esitysaikaa. Otavan Tutun kesäseminaarin luennot tallenteina ovat minunkin käytössä. Katsoin livenä "Jokuveli valvoo - ubiyhteiskunnan haasteet" luennon: Professor Jim Dator - Havaiji Reserch Center for Futures Studies. Kolmeksi päiväksi seminaariin tullut 79-vuotias professori puhui eloisasti ilman konseptia. 
- (Mikä professori! Miksi minä olen liian vanha? Katri-Helenan sanoin tenavatähteen verrattuna. Meillä kysellään ikää osallistumisen esteeksi. On kirjattu lakiin. Otava on for Futures Studies.)
Meillä puheet ovat lyhyitä, fantastisia, jos ovat omia. Pitkät puheet ovat toisten kirjoittamien puheiden sisälukuharjoituksia.
Sanataiteen lisäkurssi lääkäreille ei kiinnosta kohdetta enkä tunne olevani valelääkäri Valviran valvonnassa, jos sovellan Riverside Medical Clinic'alla samalla kertaa "taidetta ja tauteja". 

Tähän oli hyvä lopettaa 7.2.2000. (En pyytänyt valkoisten veteraanien lupaamaa havuseppelettä kuoltua haudalle sotaan osallistumisesta.)
 Uskomaton uusperhe
Jäähyväiset Nonolle 1/2. Beaumont'ien elämä on asettunut uomiinsa ja kukin perheenjäsenistä on onnellinen omalla tavallaan. Arkisen aherruksen keskeyttää tylysti suru-uutinen Portugalista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti