sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Valaistuminen

Buddhalaisuus - RaamattuNET

 

JALO KAHDEKSANOSAINEN TIE

  1. OIKEA OIVALLUS = neljän jalon perustotuuden käsittäminen
  2. OIKEA MIELI = vapaus himosta, pahansuopuudesta ja julmuudesta
  3. OIKEA PUHE = pidättäytyminen valheesta, juoruista ja epäystävällisistä sanoista
  4. OIKEA TOIMINTA = tappamisen, varastamisen ja sukupuolisen väärin käyttäytymisen välttäminen
  5. OIKEA ELINKEINO = ei orja- tai myrkkykauppias, väkijuomien tekijä tai aseseppä
  6. OIKEA PYRKIMYS = pyrkimys estää pahan syntyä
  7. OIKEA VALPPAUS = pyrkimys tietoisuuteen kaiken väliaikaisuudesta. Mietiskely.
  8. OIKEA KESKITTYMINEN = mietiskelyn harjoittaminen

Teksti: Timo Muola
Kuvat ja nettisivun teko: Timo Muola

________________________________

Vapaudenpatsas
Rautatienkatu, kaupungintalon puistossa
1918 sisällissodassa kaatuneiden valkoisten sotilaiden sankaripatsas.
Viktor Jansson 1921

Keskusakselilla lähinnä kaupungintaloa on Vapaudenpatsas. Victor Janssonin tekemä patsas on paljastettu 1921, sisällissodassa kaatuneiden valkoisten sotilaiden muistoksi. Patsas kuvastaa alastonta mieshahmoa, jonka mallina oli sittemmin IKL- aktivistina tunnettu rovasti ja kansanedustaja Elias Simojoki.

ITO - kilvoittelijan päiväkirja auttoi valaistumisessa. ITE - arviointi valaisi lopullisesti, mistä meillä on kysymys Hyvinvointipalveluissa - laadussa ja tasa-arvossa. Suomi-neidon itsenäisyydestä ottavat kunnian valkoiset sotilaat, alaston malli IKL- aktivisti rovasti ja kansanedustaja. Piispa Martti Simojoki (vuoteen 1928 Simelius...) oli piispan esikuva vielä 1960-luvulla samoni kuin Mannerheim vanhemmilleni presidenttinä. Kävivät hänen radiohautajaisissa Apajalahdessa. Meillä ei ollut vielä silloin radiota. Uskonnonopettajani piispa Paavo Kortekankaan terveiset välitti johtaja, joka oli kutsuttu vastavierailulle piispantaloon. Ei Paavo-parka tiennyt, millaista johtajaa kestitsi.

Usko on koetuksella, tarvittiin maistraatti näyttämään oikea osoite "muuhun uskonnolliseen yhteisöön", kun en suostunut pelkän maksajan rooliin yhdistyksissä, seurakunnassa. Arvonimen "Varhennettu Vanhus" osamaksusta esitän vastalauseen. Jäinhän eläkkeelle eläkeuudistuksen antaessa siihen oikeuden 63 -vuotiaana. Eläkeaika alkoi 1.2.2005, mutta ilman eläkepäätöstä ja tietoa maksettavasta eläkkeestä. Ote yhteiskunnassa kiristyy jo hyvinvointivaltion kaatopaikoilla. 

Tämä on minun karma, kilvoitella tässä maailmassa itsensä kanssa. Kenenkä karman sain edeltäjän kuollessa. Suvusta tiedän isovanhempien, vanhempien kirkon ja uskon. Se on ollut ja on edelleen minunkin lapsenusko. 
Katsoin dokumenttiprojektin; ITO - kilvoittelijan päiväkirja. Kirjoitin sen lyijykynällä sana sanalta. Kynänteroitin oli hukassa ja katseluaika kului uhkaavasti loppuun. Nyt on kaksi teroitinta, sillä kynällä kirjoittaminen jatkuu. ITO ja ITE kohtaavat monta kertaa surutalossa.

Uskontotiede
Teologia - Buddhologia

Wikipedia: "Tieteenalana teologia tutkii uskontoja. Se eroaa uskontotieteestä ennen kaikkea kahdella tavalla. Ensiksi, teologia rajautuu yleensä tutkijoiden omaan uskonnolliseen perinteeseen, usein kristinuskoon. Tällöin tutkitaan kristinuskon perusteita, kuten sen historiaa, sisältöä ja ilmenemismuotoja. Uskontotieteen tutkimuskohteena ovat puolestaan kaikki maailman uskontoperinteet. Toiseksi, teologia ei tavallisesti ”vertaile” uskontoja. Uskontojen vertailua voidaan tehdä uskontotieteen alalla. Joissain yliopistoissa uskontotiede luetaan teologian osaksi."[5][6]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti