tiistai 11. syyskuuta 2012

Vuosipäivä menetyksille

Dok: Sinä päivänä maailma muuttui 

Se päivä pysähdyttää hetkeksi globaalisti, vai onko se vain minua järkyttänyt päivä kuin sota, kevään 17 hetkeä. Katson näihin liittyvää teeveetarjontaa jännittyneenä. Tunnetasolla kaikki tapahtuu tässä ja nyt. 
Tähän asti ei edemmäs haisti yllä. Raja on asetettu ylpeille aalloille, joiden yli eduskunta surffailee. Siellä he viettävät viihde- ja vapaa-aikaa pöhöttyneen valtion elätteinä.

Yhdistyksistä, joihin olen liittynyt tietoisesti, olen eronnut yhtä tietoisesti leimaamisen tähden. (x) rasti ruudussa maksavana jäsenenä en halua viipyä kauempaa puolueiden vaalirahojen maksajana. Ainakin varmistan, että rahat ohjataan siihen tarkoitukseen, mikä on ilmoitettu kohteeksi. 

Kohdallani kotihoidontuki maksettiin minulle aloittaessani äidin kotonahoitamisen jouluna 1990. Varmistin sen etukäteen kunnan kädenojennuksena, olinhan ollut edellisenä kesänä 2 kk "lomalla" vanhempieni luona omalla kustannuksella tekemättä varsinaista työtäni. Tili oli miinuksella - 20 000 mummonmarkkaa. Ennen loman loppua isällä todettiin syöpä, äiti jäi halvantuneena kotiin. Talokauppa meni sivu suun.
- Koskaan en tulisi vanhempieni hoitajaksi, olihan laitoksessa vielä tilaa.

Omaishoitoon liittyvät asiat olen soutanut ja huovannut alusta loppuun ja lopusta alkuun odottaessani perintöosani oikeata arvoa. Lapsuuskodin halkominen aloitettiin lahjakirjaosuuksien mukaan kahdeksaan osaan. Kuolleen sisaren osuus oli lesken perintö, johon leskellä ei ollut avio-oikeutta. Tiesin tilanteen, olinhan hoitanut yhtymän asioita vanhempien eläessä valtakirjoilla jokaiselta. Lesken kuoltua lopulliseen jakoon käräjäoikeus määräsi jakajan. Perinnönjakoa kesti 15 vuotta, minulle riittää. 
Kunnan edustajien mittapuun mukaan olen perinyt lomakiinteistön. On sitä vapaa-ajan asuntonakin käyty katsastamassa. Lomakiinteistön mukaan peritään tieyksiköt ja vapaa-ajan asumisesta jätemaksu. Hallinto-oikeus käsittelee valitusta JäteKukon tunkiolla hääräilemisestä. En kuulu tuohon kanaparveen jätteentuottajana. Olen ihan pihalla kaikesta. En kuitenkaan "kartanolla"  "Paras kukko" -laulussa. 

Kukko kiekuu punaheltta, kanatarhan turva/herra on.
Orrella
Isännälle, emännälle aamun airut verraton.

Viirinkukko korkealla tangon päässä asustaa.
Uskollisna talon väelle tuulet ilmat ennustaa.

Savikukko sävelillä lasten tunteet tulkitsee.
Hartahana pienten piiri soittoniekkaa kuuntelee.

Aapiskukko, viisas kukko lukemahan lapset saa.
Namusetkin antoi heille, lienee siksi paras kai.


Tunkiolla
Kumman kaa vakausmekanismi toteutuu. Politikointi on yhtä selvää kuin bimbojen epätoivoinen pohdinta, kumman kaa. Piti ottaa puhelu ja kysyä, mistä moinen vuoropuhelu. Sehän selvisi kysymällä, ettei perhesopu ollut särkynyt. Välillä pitää pistää överiksi, että kestää tuntemattoman tulevaisuuden. Mihinkä buske-en-pojke eksyi, ei jaksa kiinnostaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti