tiistai 11. syyskuuta 2012

Tie auki on

Aamuhartaus 11.9   
Toimituspäällikkö Marja Kuparinen, Helsinki. Virsi 600:1,5. Virsi alkaa sanoin "Hyvyyden voiman ihmeelliseen suojaan". Tapiolan kuoro, joht. Kari Ala-Pöllänen, urut Kaisa-Leena Harjunmaa.   

Pois tieltä risut ja männynkävyt, joutua pitää piispojen kokoukseen. Tiesinhän tuon olevan piispakokelaalla tavoitteena päästä pitkälle pappina sotilasuralla. Vielä ehti kuitenkin kenttätyössä omaishoidosta väsynyttä naista ojentamaan. Lähetti pahoittelukirjeen, kun vaihdoin osoitetta toiseen maistaraatin nimeämään muuhun uskonnolliseen yhteisöön. Kaikki tämä loukkaukseksi minulle, enhän luopunut uskosta. Alusta lähtien olen tiennyt uskontoni ja uskoni, mikä on oma asiani. Tuliukkoblogin katekismussarja jäi avoimeksi. Katekismusopetusta ei pidä antaa verkossa aamuhartausseurakunnalle. 

 

Piispainkokous pohtii kirkon keskushallinnon uudistusta | Yle Uutiset ... 

 

Viekö uusi kenttäpiispa pahoittelunsa piispainkokouksen käsiteltäväksi? Jos näin käy, aamu-uni toteutuu tai toteutui kyseenalaisteassani kirkon haluttomuuden yhteistyöhön. "Olen kuulunut suureen yhteisöön, seison yleisön joukossa. Edessä seisova nainen vetäytyy tuhahdellen kauemmaksi. Minulla toisessa kädessä avaimet ja kainalossa vauva kantokopassa. Mikään palvelupiste ei ota vastaan, en ole ollutkaan mukana projektikoulutuksissa. Kierrän suuren campuksen ympäri, kukaan ei tunne enkä tunne palvelupisteissä puuhastelevia. Avain ei mahdu mihinkään oveen ja hädissäni hukkasin lapsen. "

Avaissananselitykst; avain - ratkaisun "avain" tai "avain" onneen, riippuu asiayhteydestä, jossa avain esiintyy.

vauva - uuden, hyvin lupaavan idean syntyminen. Unennäkijän oma hengentuote; hänen oma luovuutensa. Jos vauva kasvaa nopeast, jokin tietty yritys laajenee; jos se on sairas, ongelmia on tulossa. (mitä lie vauvan katominen?) 

yliopisto - yliopisto edustaa unennäkijän sisäisiä tiedon ja taidon lähteitä, jotka ovat ikivanhaa perua.

Kenttäpiispannimitys toi arvonnousun piispainkokouksessa ja sotilasarvossa. En ollut este kenenkään etenemiselle urallaan. Hyvinvointivaltion kaatopaikka on minulle tuttu ympäristö lukutaitoa oppimassa. Presidentin kannanotto nuorten syrjätymisen estämiseksi herättää hinkuja nuorissa tutkijoissa. Kaikki on unessa mahdollista, elämässäkin, jos tieto, taito ja tunne ovat sisäsyntyisiä eikä tämän päivän poliittista populismia. 

Tiistaiaamujen hartauksissa nostetaan esiin kristillisen kirjallisuuden helmiä. Näin meitä valistetaan, jos halutaan lisätä tietoamme välimatkojen kasvaessa kouluun ja kirkoon. Olen perillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti