tiistai 18. syyskuuta 2012

Metsäkukkia

- "Lopetan toimintani Neuvostoliiton presidentin virassa." Supervaltaa ei ollut kukaan koskaan voittanut, mutta se hävisi itselleen.
- Vaikea uskoa. 20 vuoden jälkeenkin näen sosialismin elävän unussani. En uikuta, kun herään. Kuollut ja kuopattu. Kadonnut ikiajoiksi, ja se siitä.
FAREWELL COMRADES!
HYVÄSTI TOVERIT!
- Ei, isä. On muutakin. Et kai halua unohtaa järjestelmää, jossa elit. Päätin tutkia historiaa. Ajattelin, ettei menneestä sovi vaieta. Monet kauheudet ovat tuttuja. (lainattu teksti Hyvästi toverit/areena, 1/6. Hauras tasapaino 1979 - 1980)

- Ei, isä. On muutakin. Vuosi 1979 oli meille muutoksen vuosi. Muutitte kirkonkylään omaan rivitalo-osakkeeseen. Neuvostoliiton tapahtumat eivät olleet joka päivä tapetilla. Naapurit muistuttivat aina tilaisuuden tullen, mistä olimme lähtöisin. Olit vaiennut menneistä. Kukkien vieminen tapulin taakse koivun juurelle oli yksi niistä. Kenelle kukkia vietiin? Keitä olivat ne siunaamattomaan maahan haudatut, joiden muistomerkissä on teksti.
-Vakaumuksensa puolesta kaatuneille:  Tuusniemen kunta ja seurakunta. Häpeäkö? Ei minulle. Viiden haudan rivin ohittaessani potkurilla tuli mieleen ajatus.
- Tuohon riviin minäkin haluasin tulla haudatuksi.

Isä lähetti kirjeen ja pyysi polttamaan, ettei jäisi kenellekään paha mieli, kuinka isä seurasi silmillään meidän maailmanvalloitusta. Hän oli pettynyt ja syystäkin. Valtaapitävien valkoisten kautta kaikki tapahtui. Kuoltua havuseppele haudalle sotaan osallistumisesta! Se lupaus on huippujen huippu. Vieläkö vallalla on kahtiajako itsenäisessä Suomessa? Vielä, mutta minä en sitä hyväksy. 

Mummolle ja papalle; Opas isovanhemmille
Muistatko vielä lapsen naurun?

Oppikouluajan tärkein anti saksankielen aakkoset ja perimän tervehdyttäminen. Heittäytyä kuninkaallisena satamajätkäseikkailuun, työn perässä ympäristöön kaikesta kauaksi, luokallinen oppimishaluisia lapsia Syntisenlaulunmaassa.

Äidinkieli ja historia olisivat olleet minun vahvuuteni opiskella enemmän. Nyt voin kirjoittaa vapaasti, ilman opiskelun määräämä tyylilajia, mitä "taide ja taudit" Riverside Medical Clinic'alla pitää sisällään. Katja Kettua Kätilöstä en lukisi ääneen seisomaan nousten lapsille iltasatuna. Osaavat he kaiken opettamatta. Lapsen kyselyikään ei kuulu vanhemmat vastaamaan, vaan lapset kuulevat kaiken liian aikaisin ymmärtämättä, mitä sanat tarkoittavat. 
- Sinä, kulkija 16 -vuotias, mikä särki sun sydämesi? Jos presidentti puhuu sydämellä, nuoret vihreät vastaavat politiikalla. Onhan heillä kellokas näyttämässä esimerkkiä tanssissa tahtien kanssa. Voisiko pidemmälle päästä vihreästä linjasta. En koskaan ollut valmis menemään niin pitkälle, että poliisit olisivat vetäneet pitkin kannokkoa selkänahka verillä. 

Oliko se ystävällisempi teko johtajaopettajalta kavereineen ottaa väliaikainen tyttö kiinni, raahata humalaisten voimin polkua pitkin rantaan ja vauhdilla viskata lampeen. Kerroin äidille, mistä mustelmat olivat tulleet. Aika paljastaa kaikki agentteihin liittyvät yhteydet. Mielenkiintoista verrattuna maailmanmenoon saarikiistassa omistuksesta, tiekartassa Länsirannalla ja muukalaisten hautausmaalla lapsuuskodin uimarannassa.

Hartausohjelmat: Aamuhartaus 18.9 18.09.2012
Tiistaiaamujen hartauksissa nostetaan esiin kristillisen kirjallisuuden helmiä. Toimittaja Kaisa Kariranta, Kerava, puhuu Anthony de Mellon kirjasta Katseleminen. Virsi 125. Se alkaa sanoin "Kosketa minua Henki". Tenori Topi Lehtipuu, positiiviurut Jonte Knif, viola da gamba Mikko Perkola.
Kuuntele aikaa 13 tuntia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti