maanantai 23. tammikuuta 2012

Uusi vuosi 23.1.2012

Jäniksen vuodelle sitä jänisräikkää pärisytettiin. Sen kuulin aamulla aikaisin. Kiinassa jäniksen vuosi vaihtui lohikäärmeen vuodeksi. Naispresidentti hallitsi koko kiinalaisen tähtikartan 12 vuotta. En nyt paneudu näihin presidentin vuosiin, kun omat vuodet ovat painolastina mielessä. Ydinperheen kuvat siirsin kiinalaiseen horoskooppiin. Näin tutustuin sisaruksiini paremmin, välimatkan vieroitettua meidät maailmalle kauaksi toisistamme. Nyt tunnen heidät, olenhan jakanut perinnön heidän kanssaan. 


Saadakseni etäisyyttä eiliseen olen maailmanympärysmatkalla 80 päivässä. Viivähdän vähän pidempään siellä, missä on jotakin mielenkiintoista. Placido Domingon 70 -vuotisjuhlagaala kokonaisuudessaan on kirjoitettu muistiin esiintyjineen. Suosikit tapasin uudelleen konsertissa "Berliinistä: Netrebko, Kaufmann, Schrott". Kaikki laulut suomennettuna, Punaista tangoa myöten. Jos kuuntelisin vain taustamusiikkina, menisi kaikki ohi korvien. Pitää istua alas, keskittyä hievahtamatta ja toivoa, että voisi katsoa uudelleen areenassa kynän kanssa.

On kiitosten aika
Franz Lehar: Giuditta "Freunde, das Leben ist Lebenswert"

Ystävät, elämä on elämisen arvoista!
Jokainen päivä voi antaa meille jotain kaunista.
Jokainen päivä on uusi elämys.
Jokainen hetki tuo uutta elämää maailmaan!
Ihana maailma!

Näin käytin jäniksen vuonna joutohetket viihtymällä viihdyttävässä seurassa. Vysotski oli minut herättänyt tähän punaiseen yhteiskuntaan punaisena heinäkuun päivänä. Hänen päätöstään seuraan: Mä päätin elää. Monta heinäkuuta olen elänyt sen jälkeen ja susijahti jatkuu.

Elokuva Mama Africasta on ollut vaalikiertueen ajan seurattavana vakaan, itsenäisen Suomi-neidon tulevaisuuden takaamiseksi. Mandela tuli ulos vankilasta sinä päivänä, kun rotosorto loppui. Mandela kutsui kotiin Makeban, joka vietti 27 vuotta poliittisessa maanpaossa. Mitä Mama Africa opettaa minulle, kaivatulle Äidille Amerikasta? Siinä on vielä työstämistä tulevan toisen vaalikiertueen ajaksi.  
Kaikki minua koskevat asiat ovat juuttuneet jutturuuhkiin odottamaan käsittelyä sitten joskus. Tai jäävät ratkaisemattomaksi vihreän veran alle. On otettava käyttöön ihmeitä tekevä kirjekuori, joka kuuluu koko ikänsä vankilassa olleelle Maurille. Ei ehtinyt tehdä parannusta. Kuolema yllätti viimeisen murtokeikan pihamaalla. Kevyt lumikerros peitteli Maurin lempeästi, kunnes mökin omistaja pistäytyi mökilleen ja totesi. 
- Mauri on tehnyt tehtävänsä, Mauri saa mennä. Minulla on vielä tehtävää, vaikka maailma ei siitä miksikään muutu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti