perjantai 13. tammikuuta 2012

Illasta aamuun

Torstai-ilta päättyi yhteisesiintymiseen presidentinvaalit 2012. Mitä näin ja kuulin, siinä ei ollut mitään uutta. Olen kurkkua myöten täynnä tenttauksia. Enemmän minua ärsyttää kyselijät kuin vastaajat. Selkeitä kysymyksiä esittivät lukiolaiset ja äänestämällä he arvioivat ehdokkaitten paremmuutta.
Aamulla en kuullut radiosta kuuden, seitsemän enkä kahdeksan aikamerkkiä. Halti vapautuu kaamoksesta. Valpastun keskusteluun Quantanamon vankileiristä.

Jos nuoret äänestävät näissä vaaleissa, on meillä nuori presidentti. Hän oli paras kaikilla keskustelun osa-alueilla. Ennakkoäänestys on ollut vaisumpaa kuin edellisellä kerralla. Ennustetaan toisen kierroksen toista ehdokasta. Jorma Hynninen lauloi Veteraanin iltahuudossa:
- Hoivatkaa, kohta poissa on veljet, muistakaa heille kallis ol maa.
- Kertokaa lapsen lapsille lauluin, himmetä ei muisto koskaan saa.

Tarjosin tätä ohjetta jakomiehelle lapsuuskotini halkomiseksi osakkaitten kesken. Se ei sopinut hänelle tai hän ei ymmärtänyt, mitä vanhempamme olivat tarkoittaneet antaessaan 1/8 lahjakirjaosuuden jokaiselle lapselleen. Olin Euroopan omistaja saadessani palan maata sitten joskus. Isästäni tuli kuoltuansa miljonääri. Jakajan käsi uskottujen miesten avustuksella jakoi osat kuin valkoinen mies ottaessaan intiaanien maat. Obama kirjoitti Quantanamon vankileirin lakkautamispäätöksen. Toivossa on hyvä elää, että jonakin päivänä se olisi totta. Meillä ei hoivata eikä muisteta sotaveteraaneja. On unohdettu kuinka kallis heille on ollut tämä maa. Minullekin tietty mäkitupa ja siitä itsenäiseksi pienviljelytilaksi järvenranta Juojärven Vihtaniemessä. Sijoittajat tulivat ja ottivat oman käden oikeudella pilkaten minua.

Yhdessä yössä kaikki tämä tapahtuu. Illalla 8 ehdokasta keskustelee presidenttiydestä ja aamulla olen Quantanamon vankileirillä odottavalla kannalla, joko lastemme lasten vuoro on tulla hoitamaan tämän päivän Suomi-neidon asioita. Linnoittaudun varmuuden vuoksi kolmen summerin taakse, ettei minua vaienneta ja pussi päässä viedä tuntemattomaan paikkaan katuhuoraksi. Kansanedustaja ei käyttäytynyt eduskuntatalon ulkopuolella kansanedustajalle asetettujen vaatimusten mukaan. Saulille kiitokset muistuttamisesta, ettei kansanedustaja eikä hänen ystävänsä voi purkaa pettymystään vihapuheina rahastettavien kieltäytyessä maksamasta.

Valtiolaivan, nimeltä Suomi, kurssin kääntäminen vaatii päämieheltä taitoa ja historian tuntemusta, että merikelpoisuus säilyy. Suomi-laiva on todettu yksipohjaiseksi tankkeriksi, jota mikään satama ei ota vastaan lastinpurkamista varten. Toivon illallista omaa ikää nuoremman kapteenin pöydässä. Omaikäiset kärsivät jo muistinmenetystä maailmaa kiertäessään kuin entinen Komukki eläkkeelle jäätyään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti