maanantai 2. tammikuuta 2012

Anopin hampaissa

Vuoden ensimmäinen viikko alkaa kaamoksen väistyessä Lokan tekoaltaan eteläosista. Kirkkovuotta on eletty jo vähän pidemmälle. Viikko on nimetty Pyhälle Perheelle. Aamuhartauspuhuja selvittää perheen syntyä epätyypilliseksi uusperheeksi. Syntyneen Joulun lapsen mummosta ei mainita mitään eikä juuri isästäkään kuin nimeltä. Tähän päivään Kela on saman tilanteen edessä, kuka maksaa lapsen elatuksen.

Juhlin vuosituhannen vaihtumista muuttuvassa tilanteessa yksin isän kodissa. Voi sitä riemua, alkaen auringonnoustessa idässä. Vaihtui vuosi Euroopassa ja jatkoi aikaerolla länteen. Ensimmäisestä Joulusta ajanlaskumme alkoi ja elämme 2000 -lukua. On unohdettu tuo Pyhä Yö ja eletään kuin viimeistä päivää. 
- Seis, maailma, tahdon ulos! Vauhdin kiihtyessä kevyimmät joutuvat ulkoradalle ja ydin kiertää napansa ympärillä. Kun en tullut enkä mennyt, olen aina ollut, viimeinen sijoituspaikka on kerrostalon kellarissa kaatopaikkajätelaatikossa. Sen paremmin ei ole päättäjällä, joka sinnikkäästi on yrittänyt pysyä päättäjänä. Hänen vaalivelkapankkitositteet ovat kaikkien luettavana Runoroskapankissa. Tämä on minun runon synty.

On palattava alkuasetelmiin. Vuoden 2012 ensimmänen viikko on nimetty: 
Pyhä Perhe.
Kaamos väistyy Lokanaltaan eteläosista. Se riittää tähän päivään 02.01.2012. 
Päiväyksissä on otettu käyttöön ilmaista parasta ennen. Tutkin apteekin käsikauppalääkkeitten parasta ennen -päiväyksiä. Kaikki ovat vanhentuneita. Kysyin päiväyksistä ja ne luettiin toisin kuin olin oppini saanut. 

Tietotekniikkataitonen kirjuri unohti laatimastaan liiketoimintasuunnitelmasta päivämäärät pois. Näyttötutkintomestari hylkäsi tehdyn suunnitelman. En ottanut vastuuta kirjurien ja tulkkien tekemistä virheistä. Opin verkkokirjoitustaidon ja suoritin YEA-Tutkinnon verkkoympäristössä aikana, jolloin taloyhtiö ei ollut vielä budjetoinutkaan digi-valmiuksien rakentamiseen. Sama valmiuden puutos oli jarruna toteuttaa vanhojen ja sairaiden vanhempien omaishoitoa velattomassa kunnassa. 

Vaihdoin kieltä: zu Hause Pflegen, Hilfe für die Helfer opittuani verkkokirjoitustaidon. Helfershelferit, kätyrit, apurit pistivät kalikoita rattaisiin parhaansa mukaan hidasteeksi lakikirjan irtolehdillä. Voimassa on laki, joka tekee meistä varhennettuja vanhuksia. Meille ei ole kertynyt työhistoriaa yrittäjinä.

YEAT:n suoritus oli hyvä verkkokirjoitustaitojen oppimisalusta. Vertaistukiryhmä Kirjeketjuna antoi lisäharjoitusta kirjoittaa käsinkirjoitetut kirjeet ja skannata kuvat koneelle. Taidepaketissa ne ovat tallella. Ryhmästä jäljellä palautteen mukaan on muistinsa menettäneen miehensä hoitaja ja autistisen tyttären äiti. Tietysti kirjeketjun alkuunpanijana minä itse, vanhempieni omaishoitajana. Minut palautettiin ruotuun.
- Älä puhu mitään omaishoitamisesta, kun sinulla ei ole enää hoidettavaa etkä ole ollutkaan tällä rahoitusalueella. Kaikkia omaishoitajia ei pidä kaivaa esille, kun kaikille ei ole rahaa maksaa omaishoidontukea. Hollolassa ei riitä edes vertaistukea kuin tukeasaaville omaishoitajille. Olemme ulkokehällä vauhdin kiihtyessä ja oltu jo 20 vuotta. Silloin alkoi laitospaikkojen purkaminen ja puuttuvaan avohoitoon palauttaminen.

Kela julkaisee omakuvan tehtävästään. Nostaa vanhan naisen tuolille istumaan. Antaa kynän ja paperin käteen, mallin eteen kehoittaen.
- Piirrä ruusu, jos muistat.
Kun on pehmeällä maannut ja hyvää syönyt ei poliitikoilla ole malleja, kuinka hyvinvointia jaetaan taspuolisesti kaikille. Kaikki hyvät teot ajetaan alas lakikirjan irtolehdillä. 

Kuninkaallisena iloitsen naapurimaan hallitsevan kuningasparin sovinnosta ja kruunuprinsessan perheenlisäyksestä. Onnea 2012 koko kuningashuoneelle. 
Paras tunnustus suvuttomasta lisääntymisestä on arabinuorukaisen esittely WTC - 2001 jälkeen.
- Äitini ja sisareni Amerikasta. Siitä äitiydestä en tunne syyllisyytä, synnissä siinnyt, syntisestä sukukunnasta. Elämälle kiitos, että sain syntyä punaisen heinäkuun päivänä 70 vuotta sitten.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti