sunnuntai 15. tammikuuta 2012

First we take Manhattan

Leonard Cohen - First We Take Manhattan - YouTube

FIRST WE TAKE MANHATTAN, THEN WE TAKE BERLIN
(Leonard Cohen)
Joe Cocker

They sentenced me to 20 years of boredom 
for trying to change the system from within 
I'm coming now, I am coming to reward them 
First we take Manhattan, then we take Berlin 
I'm guided by a signal in the heavens 
I'm guided by those birthmarks on my skin 
I'm guided by the beauty of our weapons 
First we take Manhattan then we take Berlin 

I really like to live beside you baby 
I love your body and your spirit and your cloths 
but you see that line that moving through the station 
I told you ,I told you , told you , i was one of those 

Ah you loved me as a loser but now you worried that i just might 
win 
you know the way to stop me but you don't have the discipline 
how many nights i prayed for, this to let my work 
begin 
First we take Manhattan , then we take berlin 

I don't like those fusion business mister 
and i don't like this drugs that keep you thin 
I don't like what happened to my sister 
first we take Manhattan , then we take berlin 

and I thank you for those items that you sent me 
The monkey and the plywood violin 
i practised every night . now i am ready 
first we take Manhattan , then we take Berlin 

remember me , I used to live for music 
remember me , I brought your groceries in 
well its father day , and every one is wounded. 
first we take Manhattan , then we take Berlin


Sitten Berlin  ja sen jälkeen jään pois pysäkillä. Päämäärää en osannut sanoa kysymättä, mutta lähimmälle pysäkille kuitenkin. Kaupunki näyttää erilaiselta bussin ikkunasta, ettei näkemästään mitään tunnista. Ylitän kadut liikennevalojen palaessa vihreänä. Vastaantulija ei käytä vihreätä valoa, nojaa pyöräänsä ja kiinnittää karvahattunsa tiukemmin päähän. Kohdalle tultua hän ehdottaa.
- Mennään pubiin, minä tarjoan. Kiitän kutsusta, mutta kieltäydyn tarjouksesta. Hän toivottaa hyvää vuoden jatkoa ja sitä samaa toivotan hänelle. Joku mielenterveyskuntoutuja uskaltaa puhua ventovieraalle vastaantulijalle.

Uudistin tänään tuttavuuden vuosien tai vuosikymmenien takaa. Elämä on kuljettanut monien mutkien kautta. Joulukortti on ollut ainoa elonmerkki. Nyt luin kortista runon. Se oli viesti muutoksesta elämässä. Monta iloista asiaa oli tapahtunut, jääty eläkkeelle vuosia sitten, lapset lentäneet pesästä yksi toisensa jälkeen, lapsenlapsen syntymä. Kaikki nämä tapahtumat päällimmäisinä. Kaikki hyvin taas.

Illalla kuuntelin Leonard Cohenin konserttia. Laulut suomennettuna toivoin löytäväni netistä. Turha toivo, mutta jotakin tekstitystä kuitenkin. Siitä näyte maailman valloituksesta. Berliiniin olen tutustunut katsomalla Berlin24h vuorokauden ympäri. Manhattanilla sanotaan kiireen loppuvan.
- Minähän olen jo täällä. Sieltä kaikki kiirehtivät juoksujalkaa pois. WTC romahti. Sitä ei vain tiedetty v. 1988 laulun esittämisen aikoihin. Berliini muurin jakama, Manhattan villi ja vapaa talouselämän keskittymä. 

Youtube laajentaa musiikillista elonpiiriäni lähtemättä etsimään esityksiä ulkomaille. Siellä meidän asioista poliitikot käyvät päättämässä yksityiskoneilla. Yle-vero on pieni maksu vastaanotetusta kulttuuritarjonnasta. Poliitikot eivät tule tutummiksi, vaikka kuinka paljon pumpataan heille rahaa. Heiltä menee viimeinenkin uskottavuus, kun vertaavat yksi toisensa perään tuloeroja kohtuullisiksi Suomessa. Saa aikaan inhorealistisia väristyksiä. 

Sirkka Hämäläinen sen aloitti, Jouko Ahonen jatkoi. Sauli Niinistö vuorineuvosten rahoilla työväen presidentiksi. Urpilainen on loikkaamassa yli aidan kassavahtina. Media kuulee hälyytyskellojen soivan ja ilmoittaa siitä rääkäisemällä meille hyväuskoisille. Näin laumassa toimitaan uskoteltuna, ettei ole mitään hätää. Tänään syömme lasten huomisen leivän. Afrikan ruohonsyöjät etsivät vihreämpiä laitumia sadetta odottaessaan.
- Kyllä kyrsii, Kataisen tunnetilaa tippalinssissä muistaen. Se on taistelua leivästä ja lihasta eikä suinkaan harpata karppaamaan. Asia ratkaistaan leivättömän pöydän ääressä kummassakin tapauksessa. Onpa kyse ruususen unesta tai vaalirahoista, kuulostaa samalta sodassa ja rakkaudessa tämän päivän tekstiviesteillä ja sovituilla pelisäännöillä sulle-mulle-lapsille sitten kun loppuu. Suomi-neito on hätää kärsimässä, ei ole vielä budjetoitukaan määrärahoja tätä hätää poistamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti