tiistai 16. heinäkuuta 2013

Prometheus


Perhesaunan jälkeen yleisessä saunassa miesten vuorolla on käytävä läpi ennen Prometheus -leirin  sekasaunomista.

Lomaviikot päättyvät rippikouluikäisen lähtiessä rippileirille. On jännittävä tapahtuma pojalle, joka on ollut kaiken keskipisteenä. Hän ilmoittaa olevansa ateisti, ettei hän mene sinne uskomaan vaan purjehtimaan. Hän ei ole koskaan saanut olla lapsi, vaan hyväksikäytetty riitaisessa avioerossa. Jotakin ehkä tunsi sydämessään, kun halasi lähettäjää toistamiseen kuin syntymäpäivillään. On hyvin perillä kaikista aikuisuuteen liityyvistä asioista, rippijuhlista ja kirkkohäistä. Mihinkä sitä uskoa tarvitaan?

Elämässä pettyneen tilitys päättyi ateistiksi julistautumiseen. Sillä tiedolla en mitään tee enkä keskustele asiasta. Ajattelen itsekseni häneltä puuttuvan taustatuen. Päätyi eroottiseen hautausmaahan elävältä ja tuli haudatuksi ristin alle kuoltua. Sen pituinen se.

Talonmiehen kanssa kylpemisestä ennen rippikouluikää sain traumoja. Alastomuus työssäni ei ollut minulle ongelma. Olipahan vain leipomiskohde öljyllä hieromisessa. Alastomuus oli muutamien asiakkaiden ongelma, jota siirrettiin minun sairaudeksi hulluuteen asti. Jokaisen on ratkaistava itse ongelmansa, mitä peittää vaatteiden alla. Se perustuu syntiinlankeemuskertomukseen ja omenan syömiseen hyvän ja pahan tiedonpuusta.

Voi pyhä jysäys. Minun oli lähdettävä voimautumaan Mikkeliin ja nyt ollaan samalla aaltopituudella. Voima on kulkenut kanssani ainakin valokuvissa. 
Rippikoulua käydään  vielä kuka mistäkin syystä. Kirkolle se on ongelma, kun ajan kovat vaatimukset leirin hinnassa asettavat rajat, voiko rippikoulu olla seurakuntaan kuuluvalle ilmainen. Prometheus ei muuta mitään maailmassani.
Suvivirsi kuuluu kevääseen kuin Hoosianna adventtiin.

Tiistaiaamujen hartaudet pohjautuvat musiikkiin. Kanttori Ilona Nyman, Kirkkonummi. Virttä 571 soittaa Lahden kaupunginorkesteri, jota johtaa Osmo Vänskä. Hartausohjelmat: Aamuhartaus 16.7

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti