lauantai 6. heinäkuuta 2013

Nimestä ja nimimerkistä

Eino Leinon päivä eli runon ja suven päivä ja tulkitsijansa nimipäivä.  Sanotaan nimi on enne, mutta kuka on nimestä ja syntymäpäivästä tehnyt merkityksellisen, että itse on se enne.  män illan elokuvaa Rakkaudella, Maire  olen käyttänyt nimimerkkinä, kun jokaisella oli oltava joku itseä kuvaava nimi. Intiaanien nimistä valitsemalleni "yksi joka pamauttaa päähän" en ole vielä hymiötä löytänyt.

Elokuvan katsottuani olen myrskynmerkki allakan laidassa.Tulipahan nuo unohtuneet asiat oikaistuksi ilman pyssynpauketta. Ei ollut minun runon ja suven iltaan sopivaa katsottavaa, sekoitin sen johonkin toiseen kotimaiseen.
Elokuvan kuvaus ei ole minun tarina, mutta :) -maire rakastaa Eino Leinon runoja, kuin pieni tyttö laskutaitoa ja fanittaa tulkitsijaa. Se on sallittua romantiikan heinäkuussa, joka on ollut punainen ja jatkuu punaisempana syntymäpäivästä, alkaahan silloin ravustus.


Vysotski - Susijahti

Tämän runon haluaisin kuulla Kajaanin runoviikolla: Tuhat laulujen vuotta

 

 

 

Kuvassa edessä Tarleena Sammalkorpi, takana Jarmo Heikkinen, Tuukka Vasama ja Sinikka Sokka.  Kuva: Anne Hämäläinen / Yle
Eino Leinon ja suomalaisen runon päivänä Tämän runon haluaisin kuulla viettää runon juhlaa, kun suven korkeimmassa kohdassa kokoonnutaan taas Kajaanin vanhalle Raatihuoneelle kuuntelijoiden toiverunojen äärelle. Toivokaa Eino Leinon, Saima Harmajan ja Aale Tynnin runoja - myös käännöslyriikkaa!
Tämän runon haluaisin kuulla Suora lähetys lauantaina 6.7.2013 klo 19.03 - 21.00 



Der heisse Dracht sai uuden käänteen
video on poistettu
Topi Sorsakoski - Yksinäisyys - Cherbourgin sateenvarjot (1991)
Minulle suositeltu video aamutv:ssä korvaa Vapaavuoren haastattelun 16.8.13

 
ja koko politiikan syksyn. Kyllä nettimaailma tietää mistä minä pidän.

Suomeni on ollut sulki vuodesta 1991 lähtien. Kunnassa oli saatava lääkärin kolmannelle rouvalle johtajan paikka. Varastotalolta lähti irtisanomiset viranhoitajille. Katsoin tämän päivän nimitystä 'vanhustyön johtaja'. Paljon on tapahtunut tuosta ajasta. Vanhat sukulaiset olivat jo laitoshoidon tarpeessa. Täti kävi selvittämässä johtajan kanssa Väinön hoitoon liittyviä asioita. Hän oli pyytänyt minut mukaansa.
- Mustoska, pitäs päästä kuselle, keskeyttää penkillä istunut mies keskustelun.
- Eikö ole ketään auttamassa, päivittelee johtava sairaanhoitaja uudelta nimikkeeltä vanhustyön johtaja.

Seuraavana päivänä saan määräyksen työvoimatoimistosta lähteä palvelukeskukseen laitosapulaiseksi. Mihinkä isä laitetaan päiväksi, sitä ei kukaan ajatellut. Selvitköön omillaan kotona. Kieltäydyn kunniasta, eihän minulla ole laitosapulaisen koulutukseen kuuluvaa tutkintoa eikä hygieniapassia. 
Olin vaikea työllistettävä omaishoitajana johtajien mielestä silloin ja nyt ylimmältä taholta halvennettuna. Kun puheet muuttuivat kitkerimmiksi minua kohtaan, kysyin lakimiehen mielipidettä.

- Halventaminen on kielletty. Lähetin pahimmille suunsoittajille lakimiehen kirjeen ja rahat minulle määrätyistä turhista maksuista tilillepanoa varten. Yhdeltä tuli kirje takaisin, mutta olihan yhtiöllä tilintarkastaja pankissa. Seuraava osoite sinne. Rahojen lopullista kohtaloa en kysellyt, olihan saate selvä tilinumeroineen, mihin maksu kohdistuu ja kuka on maksaja. Laskunlähettäjä oli as oy Tuuspelto. Sen jälkeen yksi ja toinen tuliset hiilet pään päällä tai tuli hännän alla suunnittelivat muuttoa taloyhtiöstä. Kiireisimmät korjasi kuolema enempää vahinkoa tuottamasta.

Tässä pamahti lähtölaukaus kuntauudistukseen. Kunnanjohtajille oli rahankäytössä annettu rajoittamaton oikeus käyttää parhaaksi katsomallaan tavalla. Kuntalaisena en ollut kenenkään keisarina itseään pitävän nöyrä alamainen. 
Aivotutkija pimeni käyttäen tutkimukseen ohjatut rahat omiin henkilökohtaisiin menoihin. Näitä pimenneitä johtajia on maailma pullollaan. Minun kotiaresti varhennettuna vanhuksena ei pelasta maailmaa. 

Onko mitään järkeä?! En enää pohdi järkisyitä,  kun on kyse rahasta ja aikapankin harjoittamasta harmaasta taloudesta. Ratkaisin asian projektia muuntamalla. 

"Yhdessä työskentelevän ihmisyhteisön hyvinvointi on sitä suurempi, mitä vähemmän henkilö vaatii suorituksensa tuloksesta ja mitä enemmän hänen tarpeensa tulevat tyydytetyiksi, ei hänen omista suorituksistaan, vaan toisten suorituksista."

(Rudolf Steiner: sosiaalinen peruslaki)

Savonlinna Opera Festival – Oopperajuhlat on ollut potentiaalisten mahdollisuuksien rajoissa tähän asti. Nyt osallistun naamakirjan välityksellä kävijöiden päivityksiin.  Tähän on hyvä päättää.

Suomen ja Saksan presidenttiparit Savonlinnassa

Presidentti Niinistö julkaisee itse kuvia omilla sivuillaan facebookissa tapahtumista, joihin he osallistuvat. Näin olen ymmärtänyt ja iloitsen edustavan presidenttiparin ahkerasta osallistumisesta. Heille eivät isot pojat ole asettaneet matkustusrajoituksia eikä lautasetonta kattausta.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti