torstai 25. heinäkuuta 2013

Mä lehden luin

Päivän kasvo 24.7.2013
Hallituksen kärkihanke, sosiaali- ja terveyspalvelujen rakenneuudistus on kriisissä. Akatemiaprofessori, sosiaali- ja valtiosääntöoikeuden asiantuntija Kaarlo Tuori näkee ongelman muun muassa siinä, ettei kokonaisuus ole ollut missään vaiheessa kenenkään käsissä. - Tuorin mukaan sote-uudistuksessa on useita ongelmia. Pahinta hänen mukaansa on vaihtoehdottomuus.

Tanssiinkutsu luonnossa photoshopattuna tai ilman on hävitetty mielestä, silmistä ja sydämestä. Vuodesta 1900 elämä luonnon ehdoilla oli totisinta totta siihen asti kun kunta ryhtyi realisoimaan yhteistä omaisuutta kuin omaansa. Oli siirrytty viihde- ja vapaa-aikaan. Putkinotkossa turvauduttiin viinankeittoon ja -myyntiin. Isääkin kuulusteltiin osallisuudesta naapurien toihuista kantautuneisiin puuhiin. Kyselijät itse olivat saaneet ostaa pimeät pullonsa, mutta syyttömiä oltiin syyllistämässä naapurien ajanviettoon.

Punaisen viivan veto tuli kaikkien oikeudeksi. Siitä hyvinvointi alkaisi. Muistan kaiken 72 vuoden ajalta ja totean asiantuntijan sanoin. "Kokonaisuus ei ole missään vaiheessa ollut kenenkään käsissä." Itse on pitänyt elää parhaaksi katsomallaan tavalla. Luoja on ollut puolellani 5 -kymppiseksi. Sain tilaisuuden tulla vanhempieni hoitajaksi vaihtoehtona laitospaikalle. Kunta sekosi täydellisesti, mutta seotkoon. Enhän ollut pimeissä puuhissa. Aivotutkijatkin pimenivät ja sitä mukaa epidemia levisi eduskunnan myötävaikutuksella kaikkiin ykköspaikalta suurella rahalla eläkkeelle siirrettyihin. 

Tilastoituja borrelioositartuntoja viime kesää vähemmän (25.7.2013 7:07)

Kiire on, jos haluat omaishoidon tukea Hollolassa (24.7.2013 21:36)

Pastori Meri-Anna Hintsala, Espoo, pysähtyy Martti Lutherin tekstien äärelle ja kysyy miksi ihmisten on niin vaikea olla puuttumatta toistensa elämään. Oulun kirkkomusiikin opiskelijoiden kuoro laulaa hengellisen laulun "Synnit poissa, autuutta oi" (kansansävelmä, san. F. N. Beskov, suom. Hilja Haahti). Tuomo Nikkola (kuoronjohto) ja Risto Ainali (urut ja sovitus). Hartausohjelmat: Aamuhartaus 25.7

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti