perjantai 19. heinäkuuta 2013

1917

1917: Suomen eduskunta antoi valtalain, jolla keisarin valta siirrettiin Suomen eduskunnalle.

Aamuun sopiva nurkkauutinen. Jo 19. päivä heinäkuuta ja Stora Enson tuplakirjanpito vielä pahasti kesken.  Olen ahkeroinut aikaisesta aamusta ja haudannut julman jumalan ahmiman Gerard Goodwynin, joka ei ollut julman jumalan oma lapsi. Nyt menevät jo kaikkien jumalien lapset. 

1917 Suomen eduskunta antoi valtalain, jolla keisarin valta siirrettiin Suomen eduskunnalle. Mitä eduskunta on tuolla vallalla tehnyt näiden kuluneiden 96 vuoden aikana? Viimeisimmistä tapahtumista kirjoitin muistiin Ulkolinjan raportista.
 "Elämä on epäoikeudenmukaista. Minun on pakko jaksaa tyttöjen takia.
Gerard olisi halunnut, että pääsemme yli tästä tragediasta Helppoa se ei ole." 
-Anne Goodwyn

Kirjanpito tarkoitti Gerard Goodwynille muutakin kuin tilien menemistä tasan. Laskenta oli elintärkeää. Se oli osa yhteiskuntasopimusta. 
Se on yksi meitä koossapitävä tekijä. Toimintakertomuksen tulee antaa todellinen kuva yrityksestä. Siinä on koko talouselämän perusta. Kirjanpidon oikeellisuus on edellytys elinkeinoelämän valvonnalle sekä yhteiskunnan että itse yritysten kannalta.
Financial Report Stora Enso 2012
Tähän palaan vielä omilla Stora Enso -kokemuksilla. Konsernin matkassa on tehty uskomattomia metsäretkiä metsänhoitoyhdistyksen ja kunnan avustuksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti