torstai 4. heinäkuuta 2013

Pahvilaakotti


Äitiyspakkauksen sisältöä voidaan joutua karsimaan - Kela vetoaa ministeriöön (4.7.2013 6:42)

Ajatuksen voimalla herätän Suomi-Neidon poliittiset virkanimitetyt sadan vuoden unesta. Kuva kuuluu SWOT - analyysin nelikenttään - HEIKKOUDET. Se on kaksijakoinen yksilö- ja yhteiskuntatasolla.

Kukaan ei nähnyt uupumustani unenpuutteesta siellä eikä täällä. 
- Et voi olla uupunut, kun isäsi on kuollut. Olet vapaa lähtemään minne haluat. Tänne et kuitenkaan voi sattuneista syistä jäädä. Tuusniemestä tulee Suomen Florida eikä alkuperäisillä asukkailla ole täällä mitään tekoa. Me hoitelemme asiat niin, että perintöosasi annetaan sijoittajille tiealueiksi, sähkölinjoiksi, vesiosuuskunnan keitaiksi kameleille ja vielä lahtipaikaksi Vihtaniemessä ruokailleille kruunupäille. Unohtivat kukkaronvartijoiden kavallusrahoilla ostetun Veripellon muukalaisten hautausmaaksi.

KELAn asiakastiedotteen kuva ei ole pilakuva. Se on tarkoitettu kuvaamaan muistisairaan vanhuksen viriketoimintaa. Kekkonen vanheni tavallaan, jota ei uskottu tapahtuvan presidentille. Turvamiehet vartioivat, ettei Anita saanut edes tervehtiä kävelytettyä presidenttiä. Tämä sama toistuu ykköspaikalla itsekenellekin. Muistinsa menettänyt kansakoulunopettaja antoi nimensä näille hortoilijoille. He ovat tämän päivän komukkeja mieroa kiertäessään. Meidät tuomitaan milloin minkäkin leiman perusteella. Kuitenkin se leimakirves kopsahtaa omaan nilkkaan. 
Nyt komukki tuli julki muistaen kuninkaallista perhetapahtumaa. Heille pahvilaakotti varusteineen kruununperijän ensimmäiseksi kehdoksi. 

 - Kaikuli, kaikuli ja laakotti ovat puhumaan opettelevien tyttöjen sanoja, jotka tarkoittavat samaa tänään kuin 20 vuotta sitten. Kaikuli käyttää kumileimasinta koulutusrahastoa koskevan lain vahvistamisessa. Hyssälä huolehtii vastasyntyneiden etuudesta, rauhanruhtinas varhennetuista vanhuksista säästösyistä, että ehdoton ikä tulee vastaan 61/64 -vuotiaana. Työhistoriakin otetaan pois yrittäjiltä ja palkitaan omat ansiot itselle kuuluvana etuutena. Hyvähän on taata rahalla perintöprinssinkin tulevaisuus hukkuvassa laivassa. Olisiko se myllynkivi itse ripustettu omaan kaulaan meidän alkuperäisten hukuttamisyrityksessä. 

Tauti tanssi talvitiellä,
kysyi, toinko terveisiä.
Mistäpä minä mutisin.
Muistitko kotona käydä?
Muistin kyllä, enpä käynyt.
Siellä kuoltiin. Kuka kuoli?
Kukin kuoli vuorollansa,
sinä vain olet elossa.

Taidatpa tappaa jo minutkin?
En minä sinua tapa;
kuka sinua surisi!
Kun tapan talon emännän,
samalla isännän isken,
kohta kaikkia komennan.
Sinä palvelet paremmin,
kun et kuole, vaan vikiset. Lauri Viita



Tämän aamun oivallus Kuolinsiivouksen loppuun saattamisessa on käytävän oveen kiinnitetty mainokset kieltävä tarra. Muuten en selviä tästä kaaoksesta, mitä säästän ja mitä heitän pois. Kun uutta mainosta ei työnnetä postiluukusta sisään, voin tarkemmin ajatella sitä päivää, kun olen kuollut.

Eilen sain 4 puhelinsoittoa lehtitalosta. Nuorekkaat äänet ilmoittivat lähettävänsä me naisia ja niitä miehiä kotiin kantamisen viikkohinnalla. Meidän nuorille ei ole muuta työtä tarjottavana kuin puhelinmyyjäksi. 
Ranskalainen nunna, 75 v, joutui eläkkeelle opetajan virasta. Hän rukoili itselleen vielä jatkopaikkaa olla opettaja maailman pahimassa paikassa. Pyyntöön vastattiin, hän löysi itsensä Kairon monimiljoonaiselta kaatopaikalta opettamassa lapsia lukemaan. Se pelastaisi lapset eteenpäin elämässä. Hän näki perheväkivallan kohdistuvan naisiin. Hän pyysi mieheltä lupauksen viikoksi, ettei hakkaisi akkaa kertaakaan viikon aikana. Mitä sitten kun viikko oli kulunut? Hän teki uuden sopimuksen viikoksi kerrallaan aina uudestaan.

Johtajilla turvonneen hyvinvointivaltion elätteinä on johtajuus hukassa. Kertoessani nunnan tarinaa maailmalla menestyneille yrittäjille he kysyvät aina samaa.
- Miksi et itse ole ollut opettamassa lapsia lukemaan?
Kysymyksen kuultuani ensi kerran en osannut heti vastata. Piti löytää runoroskiksen lehtikeräyksestä kansanedustajaehdokkaan velkavaalirahatositteet vapaasti selattavana. Kaatopaikkajätelaatikosta pilkisti lukittu kassalipas ja Tuhkimon lasikenkä. Yhteen huolimattomasti pakattuun muovipussiin mahtui talossa majailleen nuoren naisen  maallinen omaisuus. 

Nyt osaan vastata kyselijöille, kun minusta ei mitään tullut. Olen ollut opettamassa lapsia lukemaan heti sodan jälkeen purettavissa mökkitönöissä. Miesopettajilla oli henkilökohtaiset alkoholiongelmansa, joita he ylläpitivät kylän alkoholisoituvien nuorten miesten hakiessa viinaa piilojuopoille.

Koko työhistoriani on ollut ennakkotapaus tämän päivän työoloihin hyvinvointivaltion kaatopaikalta kansainvälisille kaatopaikoille. Nyt vain muista syistä, ase-, huume- ja naiskaupan hyväksikäytettyjen tuottaessa voittoa sijoittajille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti