lauantai 31. maaliskuuta 2012

Palomuuri

Palomuuri on tärkeä suojaamaan talon tulipalolta, kun uuniin, takkaan tai muuhun tulipesään viritellään tuli. Valamon tulipalo aiheutui lämmityskiellon rikkomisesta, palomuuri oli halennut vanhuuttaan tai talven ja kesän lämmönvaihtelusta.

Summeri soi merkiksi, että joku on alaovella pyrkimässä sisälle. On tulossa ovelleni kertomatta syytä, miksi hän mainitsee summerista näkyvän nimen. Summerilla avaan oven ja kohta on mies nimilappu rinnuksessa kuudennessa kerroksessa. Tunnistan hänet turvamieheksi, en henkilökohtaiseksi gorillaksi. Hän näyttää oven saranapuolta turva-aukkona rosvojen tulla sisälle. Jälkijunassa tulee tärinä Oriveden ampumistapauksen herättämänä. Jospa hän olisiki itse ollut aikeissa ampua minut vihamiehenä, joka pitää raivata tieltä pois. Olen ollut asioita hoitaessani pommituksen kohteena. Parasta on linnoittautua sisälle ja tehdä kotirauhanrikkomisesta rikosilmoitus.

Häirintä muuttui nettiin hankittuani käytetyn tietokoneen. Muutama päivä sitten avatessani horoskooppisivuja ilmestyi koko maailman kuva-albumi mahdollisista seuraahakevista ihmisistä. Eikä yhtään haluttavampi tarjous naamakuvina kuin aikaisemmin alapään esittelyistä. Sivu jumittuu ja pitää sammutta koko aparaatti, että voin lukea verkkolehden netissä. On elossa, huomaan auringon valon ulkoasun värivalinnassa. 

Tarkastan palomuurin tilan jokaikinen kerta, kun avaan läppärin. Tarkastuksen jälkeen palomuuri on käytössä. Jos haittaohjelmilta suojauksen otan käyttöön ei tietoturvailmoitus poistu. On sammutettava kone uudelleen ja nostettava palomuuri pystyyn. Haittasuojaus on jälleen käytössä. Kaikki suojaukset näyttävät vihreätä valoa. 
Olen hyvässä suojassa kolmen summerin ja palomuurin takana, vaikka tulipesä puuttuu. On vain ilmastointihormi ja pölysuodatus. Poistoilma korvataan ikkunoiden ja välioven raosta. Vetää kaikista ovista tiivistyksistä huolimatta. On tulossa ikkunaremontti monen kesän parvekeremontin jälkeen. Tavarat on siirrettävä perimmäiseen nurkkaan viikoiksi. Onneksi on menopaikkoja ja -aikoja suunniteltu keväästä syksyyn ja lähdettävä omalla kottoopoistumisluvalla. Isoveli valvoo ja ahkeroi "tähtiensotaa" avaruudessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti