maanantai 12. maaliskuuta 2012

Aamuhartausseurakunta

Oulussa ja Utsjoella katsovat ihmiset auringonnousua samaan aikaan. Kohta aurinko lähtee omille teilleen paistamalla aikaisemmin ja loppujen lopuksi nousematta ja laskematta ollenkaan. Sen ajan tulen toimeen vähällä unella. Ukkonen jyrähtäessään saa sähkökäyrän sekaisin. Mustan pilven jyristyä aikansa herään syvästä unesta. Muistan pientä poikaa seisomassa rantakivellä. Iso aalto lyö pään yli. Poika pyyhkii pärskeitä pois kasvoiltaan ja toteaa tukan kastuneen.
- Kävipä ukko syvällä!

Paikalliset seurakunnat ovat liittyneet suurempiin kokonaisuuksiin. Siihen on pakottanut rahanpuute. Jos rahaa on riittävästi, siitä ei tarvitse puhua. Kirkkokin on antanut enemmän keisarille ja politikoille kuin Jumalalle. Minä muistan antaessani sinun omastasi ja jakaessani sinun lahjaasi, ettei muuta pohjatonta ole kuin papinsäkki. Minusta halutaan pitää kiinni maksavana srk:n ja yhdistyksen jäsenenä. Jäsenmaksu ei riitä motiivikseni roikkua mukana. Veroilmoituksessa on rastittu kohta kirkollisverosta. Jäsenmaksutkin maksan omille yhdistyksille, jotka eivät pidä minua pakolla jäsenrekisterissään. Muu leimaaminen on julmempaa syntyperän mukaan. Tämä johtaa muihinkin rasistisiin kannanottoihin milloin minkäkin leiman suhteen. Näitä leimoja päivitetään pääkallonpaikalla.

Aamuhartausseurakunta on rajaton. Se kanava on minua eniten puhutellut. Lähenteli jo unenpuutteesta seuraavaa humalatilaa tai hulluutta. Komentamisesta huolimatta se jatkui aamusta aamuun.
- Lopeta, haluan nukkua! Samaa kanavaa tuli vastaus.
- Nythän minä vasta aloitan.
Ennen verkkokirjoitustaitoa kirjoitin palautteita käsin. Sain muutamia vastauskirjeitä, mutta sitten ne muuttuivat e-maileiksi. Jokainen kirje on aarre talletettuna. Viimeisimpänä lasten kirjeet tikkukirjaimilla ja onnittelukortti /\/\/\/\/\/\ - taitavasti piirretyllä tekstillä. Äiti pyytää tytöltä korttia selventääkseen osoitteen. Tyttö pitää kortin itsellään ja vastaa.
- Minä kirjoitin jo.

Meillä on kieliongelmia ymmärtää toisiamme äidinkielellä. Politiikka puhu toista ja tarkoittaa toista. Jos kristitty lähettää minut potilasjärjestöön kieltäytyessään srk:n ja omaishoitajan yhteistyöstä, olen kiltisti totellut löytääkseni uutta. 
Akateemiset kirjoittajat auttoivat minua projektityön "potentiaalisten ongelmien ja mahdollisuuksien analyysissä". Tyhjästä en olisi osannut sitä nyhjästä. Sekin perustuu sähköpostin tulostetuista kirjeistä, 
  • hyväksynnästä verkkokirjoituskursille, 
  • erottamisesta verkkokirjoituskursilta, 
  • omasta peruutusilmoituksesta määräaikaan mennessä, 
  • laskun lähettämisestä, 
  • palautteen antamisesta, 
  • kollektiivisesta anteeksipyynnöstä.
- Minä ja muut maisterit pyydämme anteeksi, mutta virhe on jonkun kolmannen osapuolen aiheuttama.
- Anteeksipyyntö hyväksytty, kaikki muu kuuluu seliseli-luokaan tai joukkoon, johon minä en kuulu.

Aamuhartausseurakuntalaisena annan uutisten mennä ohi korvien. Valikoivan kuulon tuloksena näen unta maailmalta. Ne eivät ole painajaisia sen jälkeen kun opin unessa lentämään.
Sukupolvenvaihdos vanhempien jälanjäljissä on vaiheessa. Iloitsin kuullessani saman tapahtuvan suuressa mittakaavassa eläkeikään asti. Qu' Est La Femme? Turvaudun konekieliseen käännökseen;


zoological määritelmä: nainen on karvaton eläin, jonka iho on haluttu.
maatieteellinen määritelmä: nainen on maapallo. 
Intiaanit olivat päänahan metsästäjiä. Maantieteilijät maapalloa kiertäessään etsivät naisen ikään liittyviä ominaisuuksia. 


Järki etsii, sydän löytää. 


Aamuhartausseurakunta ei erottele seurakuntalaisiaan jyviin eikä akanoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti