maanantai 26. maaliskuuta 2012

Laki on kumottu

Ilokseni olen pannut merkille, että laki ehdottomasta yläikärajasta ja riman alle jäävästä työhistoriasta on kumottu. Se on tapahtunut hierarkian alemmalla portaalla. Eduskunta lainlaatijana ja presidentti lain allekirjoittajana on siivuutettu. 

Kumotkaa laki -vaatimus Obaman terveydenhoitouudistuksesta on kesäajan 1. maanantain uutinen. Tämän aamun muistan loppuikäni. Olisiko tämä päivä loppuelämäni ensimmäinen päivä. Kymmenen tikkua laudalta on pudonnut pois yksitellen. Tämän päivän toimitus on toiseksi viimeinen hoitamani asia, jota on veivattu eestaas. Se on levähtänyt kuin jokisen eväät rättimäen rinteeseen. On paikallinen huomautus Kuopiosta lähdettäessä asioiden jäädessä alkutekijöihinsä. 

Ehdotonta ikää ja olematonta työhistoriaa olen ääneen ihmetellyt koulutusprojekteissa porkkanastipendin ehdoista. Olen myöhäisherännäinen näissä koulutusasioissa. Vaatimuksena nuoruudessa oli tytölle tehdä valinta koulutuksen ja elämän välillä. Jäädä vanhaksipiiaksi ja käyttää valkoisia hansikkaita täydentämään asua. Sanojat opettajina olivat itse asennevammasia. Rouvaopettajilla oli ammattiosaaminen hallussa. Vihreiden naimalakko on tämän päivän eduskunnassa jatkoa omaan nuoruuden vaatimukselle. Loppuikäinen ramadan on antanut mielenrauhan pysyä päätöksessään. Oliko lakkkorikkurin raskaus julman jumalan suunnitelma. Sopii tähän aikaan, kun koko Suomi valmistuu aamuhartausseurakuntana kuulemaan kirkkovuoden ilosanomaa lapsen syntymästä.

Osallistuin verkossa pajatyöskentelyyn. Täytin osallistumisilmoituksen rahoittajaa varten. En kuulunut joukkoon missään ikäryhmässä. Yläikäraja oli >64 vuottaa. Annoin palautteen ja rajoittava ikä on vaihtunut yli 64 vuotta. Se enteilee elinikäisen oppimisen mahdollisuutta, josta päättäjät puhuvat juhlapuheissa. Uuden Seelannin liikenneministerin solvaukseksi koettussa mielipiteessä on totta toinen puoli:
- He eivät kouluta ihmisiä eivätkä kunnioita naisia. Kiusa se on pienikin kiusa eikä siitä ole nostettu älämölöä ennen kuin kalikka kopsahtaaa omaan nilkkaan. Komukilla on oma historiansa muistisairaana. Kekkonen siitä elävä muistutus meillä ja ulkomailla on kuoletettu valtionjohtajia vuorollaan. Perässähiihtäjille on tilaisuutensa omaneduntavoittelussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti