torstai 15. maaliskuuta 2012

Kukkamekkotyttö

kengät
 

Suomen Isovanhemmat ry

• Auttaa isovanhempia ja muita aikuisia tukemaan lapsiperheitä, päiväkoteja ja kouluja näiden kasvatustehtävässä

• Siirtää kulttuuriperintöä ja lisää sukupolvien välistä myönteistä
vuorovaikutusta.

• Tukee erityisesti niitä  lapsia, joilla ei ole mahdollisuutta isovanhem-
muuden kokemiseen.

• Vaikuttaa kansalaismielipiteeseen ja päättäjiin hyvän kasvuympäristön rakentamiseksi lapsille ja nuorille.


 §§§§§§§
§§§§§§§§ - ####### - §§§§§§§§ 
§§§§§§§

Vaikka vaellus on vaivaista, minä vielä jaksan toivoa. Olen kahden maan kansalainen. Jaakko Löytty tuotiin käsiraudoissa syntymäpäiväjuhlaansa. Meidän risuaitoja vartioidaan joka puolelta lakipykälillä. Suomen Laki on minulla irtolehtipainoksena. Ymmärtämättömät lain tulkitsijat ovat lyöneet lakikirjalla päähän. Vielä kovemmin on sattunut Raamattu lyömäaseena paimentamisessa herran kurissa ja nuhteessa.


"Näistä levyistä en luovu" on ollut minulle viesti ottaa selvää Suomen Isovanhemmista yhdistyksenä. Mummona kaupassa sain uuden nimityksen tämän ajan mukaan. Se kuvaa vanhan naisen arvostusta hörhöjen keskuudessa. Siihen syyllistyvät niin naiset kuin miehetkin. Täytyy sulautua massaan tai ottaa Rudolf Steinerin sosiaalinen peruslaki käyttöön projektia muuntamalla. Tämä puoli on järjestyksessä. 


Toinen rajaton joukko on aamuhartausseurakunta. Saan kuunnella kenenkään osoittelematta kirkon minimaalista tarjontaa radiosta tai katsoa teeveestä. Se yhdistää meidät harvalukuiset närståendevårdaret välimatkoista huolimatta. Vastakkainasettelunaika ei ole ohi. Uutiset pitävät siitä huolen. Olen puoleni valinnut yhteiskunnassa, oikealla, eikä se tarkoita äärioikeistoa poliittisena puolueena. Kuninkaallisista tuli isovanhempia. Meillä poliittiset perheet kuolevat sukupuuttoon julman jumalan palvojina.


Konsertin alkamista odotellessa palaamme keskustelussa isiemme sota-aikaan. Emmehän osanneet kysyä aikanaan heiltä itseltään kokemuksistaan. Mun isän oli sotamies ja nuori kauniskin. Valokuvasta totean kuinka lapsenkasvoinen hän oli. Mainitsin vieressä istuvalle opettajalle.
- Jos isä olisi kaatunut sodassa, olisi meillä kolmella ollut erilainen elämä sotaorpoina. Isä tuli kuitenkin elävänä takaisin. Syntyi vielä 5 lasta.
- Sekin oli voittoa Suomen maksaessa sotakorvauksia. Näinkin sen voi nähdä ja näin olen aina nähnyt. Yhdessä olemme vahvoja.


Höristän korvia isokenkäisten touhuille. Olen aina tallannut liian pieniin kenkiin ahdettuja varpaita. Se on suorassa suhteessa järjenköyhyyteen. Naiset ojentelevat sääriään pyynnöstä ja pyynnöttä näyttääkseen muotikenkänsä. Kengät ja nilkat ovat eroottiset. Niiden näyttäminen saa miehet villiintymään. Jalat eivät ole enää tukevasti maan pinnalla kummallakaan osapuolella. Rahakin on eroottista gurun mielestä. Pitää päästä osalliseksi naisten pankista. Puoluepolitiikka on harhautumassa omille jussinahoille, jonne en enää eksy. 

Nuoruuden hurma ja huuma on kadonnut. Elämännälkä lisääntynyt. Luopuva presidentti totesi elinkautisen päättyneen. Saman ajan istuin minäkin, mutta elinkautinen ei kohdallani päättynyt. Jatkuu jossakin muussa yhteydessä hiljaisen tiedon siirtäjänä. On suunnanmuutoksen aika Suomi-neidon itsenäisyydessä. Joko jäämme kielivähemmistöksi rajojen sisällä tai jatkamme muukalaislegioonassa sulautuen sotajoukkoon. Vapaussota saa jatkoa 2000 -luvun ensimmäisellä vuosisadalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti