lauantai 30. maaliskuuta 2013

fb-lankalauantaista fb-aprillipäivään

Pääsiäisen aurinko sytyttää muusikot ja piispat

 

Kuva: Seppo Sarkkinen / YLEKärsimyksestä iloon siirrytään radiossa jo pääsiäisyönä. Metropoliitta Ambrosius toimittaa Uspenskin katedraalista radioitavan ortodoksisen pääsiäisyön liturgian. Pääsiäisaamun messussa juhlaa ilmaisevat Espoon tuomiokirkon uudet urut ja vanhan brasiliaisen messun osat. Piispa Tapio Luoma saarnaa ja on liturgina.
Hartausohjelmat Ortodoksinen liturgia la 30.3. klo 23.55. Luterilainen jumalanpalvelus su 31.3. klo 10 ja helluntaiseurakunnan jumalanpalvelus klo 18. Luterilainen jumalanpalvelus ma 1.4. klo 10. Aamuhartaudet ti-la klo 6.15 ja 7.50.

Ympäripäissään illasta aamuun, kesäajasta aprillipäivään vietän La Traviatan merkeissä. Sain pitää äidin 50 vuotta. Isän kanssa aika oli loppua alkuunsa, tulihan isä rintamalta antaakseen nimen tyttärelleen, jonka syntymästä tieto oli välitetty kenttäpostina sokeritopan käärepaperista repeistyllä lappusella. Olisihan saattanut olla, etten isää olisi koskaan tullut tuntemaan. Meitä olisi ollut kolme sisarusta ennen sotaa ja sodan aikana syntynyttä.  Mitä lapsena äidin menettäminen merkitsee, siitä kertoo ja laulaa  Vitas tv-haastattelussa. 

Sain pitää isän 60 vuotta ja muistot kulkevat mukanani muuttumattomana. Nyt odotan kutsua tyttäreltä, miltä junalta hän tulee noutamaan. Kulutan aikaa tutkailemalla perinteitä.

Jumalan Karitsa
Vastakkainasettelunaika ei ole ohi. Väärään aikaan, väärässä paikassa puhuttaa Paluusta Utöyaan ja oikeaan aikaan Jumalan suunnitelmaan Pitkänäperjantaina.
Kirkkovuosi juhlistaa viimemaitut tapahtumat siltä osin, mitä se ketään liikuttaa. Utöyan tapahtumat muistetaan vielä kauan.
"Meidän täytyy muistaa, että diagnoosi on pelkkä psykiatrien luoma luokitteluväline. Se ei ole mitään Jumalan luomaa, vaan kyseessä on ihmisen laatima luokittelu. Kukaan ei sovi täydellisesti näihin keinotekoisiin kategorioihin."

30.03.2013
http://areena.yle.fi/tv/1840601
Ortodoksinen pääsiäisyön aamupalvelus ja liturgia, Uspenskin katedraali, Helsinki. Palveluksen toimittaa Helsingin metropoliitta Ambrosius yhdessä papiston kanssa. Uspenskin Katedraalikuoro, joht.Varvara Merras-Häyrynen. Esitetty La 30.03.2013 23.55, Yle TV1
"Kohta alkaa se porukka olemaan haudassa joka näitä katsoo. No sitten varmaan nähdään islamilainen vastaava, kun se porukka vaan tuntuu kasvavan suomessa." 

Toinen pääsiäispäivä, toinen päivä kesäajassa, 1.4. aprillipäivä. Lisään tähän päivään kuulemani  uutiset eikä ne miksikään muutu tästä eteenpäin, yrittääpä kuka tahansa muuttaa suuntaa, mihin olemme väistämättä menossa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti