keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Hedelmäpeli

Vuokravakuuden pidättämiselle on omat pelisääntönsä vakuuden haltijalla. Jos maksajalla ei ole puoltajaa, olet menettänyt rahasi, jotka maksoit saadaksesi työhuoneen. Pankki on ylitse muiden huiputtajana. Maksettu työhuone voidaan ottaa sinulta pois pankin antaessa vuokralaiselleen oikeuden lunastaa kaikkien omistusosakkeet. Isojen poikien eduksi on säädetty välimiesoikeus ja niin joudut luopumaan kalliin koron aikana maksetusta työhuoneesta. Näin varmistat, että saat korvauksena maksamastasi kauppahinnasta edes osan takaisin. 

Työhuoneen käyttäjän on muutettava vuokrahuoneistoon jatkaakseen työtänsä. Siitä on maksettava vuokravakuus. Nuori, koulutettu työntekijä käy Ruotsissa kesätyössä, tulee takaisin kokemusta rikkaampana. 
- Lähden Ruotsiin, siellä saan työtä ja siitä maksetaan palkkaa. Tuosta päätöksestä on kulunut aikaa 14 vuotta eikä ole takaisin tulossa. Ratkaisut on tehty oikeaan aikaan, oikean suuntaisina.

Työhuoneen vuokra siirtyi minulle, olihan isäni vielä elossa, mutta minusta oli tullut yö- ja kokopäivähoitaja. Kun Suomi sai presidentin 6.2.2000 oli isäni aika palata paimentamaan Tuonelan karjaa. Olin vapaa lähtemään ja jatkamaan työtä eläkeikään asti. 
Sanoin työhuoneen irti, kun eläke alkaisi. Kaikki kuitenkaan ei mene niin kuin pitäisi. Ilmoitus eläkkeen alkamisajata tuli, mutta ei mitään tietoa eläkkeen suuruudesta tai tapauksessani pienuudesta. Kysyin sihteeriköltä vuokravakuuden takaisin maksua.
- Saat sen sitten, kun tarkastetaan, että työhuone on kunnossa. Silloin aukesi johtajan työhuoneen ovi.
- En ole nähnyt 25 vuoteen niin hyvin pidettyä työhuonetta. Vuokravakuus palautetaan.

Olihan sekin kokemus, kun pankit olivat hävinneet, mistä pankista mahtaisin vuokravakuuspankkikirjan löytää. Vuokravakuus oli tyttären nimellä, sain rahat, mutta tiliä en voinut lopettaa jne, jne, loputtomiin. Kun tytär tuli käymään, mentiin pankkiin tilinlopettamista varten. Tuli sähkökatkos ja alkoi odotus, milloin koneet taas toimivat. Tutkimattomat ovat Herran tiet, mutta vielä tutkimattomampia ovat pankkiherrojen pykäläviidakot kassavahteina.

Muistan aina lämmöllä johtajaa, joka puolusti minua, kun itse en pystynyt itseäni auttamaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti