sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Marian ilmestyspäivä

Kirkkovuodessa 2013 on edetty Marian ilmestyspäivään. Kalentereista saa sitä turhaan hakea. On turvauduttava Kirkkovuosikalenteriin 2013, Evl.fi, saadakseen varmuuden, missä mennään.

Herran palvelijatar
Tämän pyhäpäivän aiheena on enkeli Gabrielin ilmestyminen neitsyt Marialle ilmoittamaan Jeesuksen syntymisestä. Tästä tulee myös juhlan nimi eri kielissä. Marian saamassa lupauksessa näkyy Jumalan armon koko rikkaus.
Monien Vanhan testamentin henkilöiden tavoin Maria asettuu kokonaan Jumalan käytettäväksi. Hän tekee sen tietoisesti ja ilmaisee oman suostumuksensa: "Minä olen Herran palvelijatar. Tapahtukoon minulle niin kuin sanoit."
Vanhastaan kirkko on viettänyt myös Marian käyntipäivää (2.7.). Silloin on muisteltu Marian vierailua Johannes Kastajan äidin Elisabetin luona (Luuk. 1:36-55). Tämä muistopäivä poistui kalenteristamme v. 1772. Mainittu evankeliumi on otettu Marian ilmestyspäivän 2. ja 3. vuosikerran evankeliumiteksteiksi.

En enää aikoihin ole tiennyt, missä mennään. Yksi puhuu yhtä ja toinen ehättää sen kumoamaan. Kaikki on moneen kertaan kumottua ja näin saadaan pallo pyörimään. Koneelleni kohdistui hyökkäys, joka häiritsi kirjoittamista. Koneelta löysin ohjeen ohjelman poistamiseksi. Vielä en ole tutkinut, onko kaikki tallella. Toivottavasti kirjautuminen onnistuu tärkeille sivuille. 


Putosin pois yhteiskunnasta, kun läksin omaishoitajaksi syntymäkuntaani. Huomasin tulleeni profeetaksi omalle maalle. Silloin aloitettiin toimenpiteet, jotka ovat johtamassa kuntauudistukseen. Oppi ottaakaa joutsenista. Tietoyhteiskuntaa kaikille on yksi oppimisen paikka. Ollaan kauempana alkupisteestä kuin mistä lähdettiin liikkeelle. Alueellisesti lankapuhelinyhteydet on katkaistu operaattorin toimesta. Nosti perusmaksun hintaa ja uhkasi kuitenkin keriä kaapelit kerälle. 

Kielisukulaiset ovat jääneet vähemmistöksi suuren ja mahtavan rajojen sisällä. Tuusniemi ei enää kuulu alkuperäisten kuntalaisten jälkeläisille kuin paperilla. Senkin yli jyrätään yksinkertaisten ymmärtämättömien enemmistön lahjotuilla päätöksillä. Norjassa tiettömien taipaleiden takana on vielä alkuperäisiä ihmisiä ja myskihärkiä villissä Pohjolassa. Ei hätää, onhan minulla lääniä vaihtaa maisemaa Villen mukana itään ja norjalaiseen luontoon länteen. Vihtaniemen olen ylittänyt ilmojen teitä näillä matkoillani. Minulla on turvapaikka Verkkokirjoittajan talossa Munkkiklubilla. 

Jos tietoyhteiskunta kaikille olisi suunniteltu loppuun asti, ei minunkaan verkkokirjoitustaidon hankkiminen olisi ollut niin takaperoista kuin se on ollut. 
Minulla oli visio uudelleen oppimisesta kirjoittamaan, että se tapahtuisi sukuplvenvaihdoksen kautta. Elämä jatkuisi Vihtaniemellä. Hankittaisi viimeiset versiot tietokoneista ja laskettaisi kesällä Juojärven saaret. Mutta neuvonantajat kuiskuttivat.
- Hanki käytetty tietokone. Se kyllä sinulle riittää. Kuinka ollakaan, en päässyt alkua pidemmälle, kun vanha rohjo ei enää jaksanut. Sain läppärin lahjaksi Vistana. Ja taas tulee v¤¤¤¤¤¤a neuvonantajilta, että windowsia en käyttäisi mistään hinnasta enkä Vistaakaan. Huijarit ovat olleet edellä kuin pieneliöt. Niitä myrkytetään ja heti ne suojautuvat ja ottavat käyttöön tehokkaammat aseet. Ihmisellä vie aikaa tutkimuksissa ja silti kulkee aina jälkijunassa. 
- Onko Mikkeliin mänijöitä, juna mänj justiinsa. Meitä on joka junaan ja vielä jäämään asemallekin.

Nyt  ei riitä muistutus aamu- eikä iltalääkkeiden ottamisesta. Ketään en ole lähettämässä muistitestiin, vaikka oirehtivia ihmisiä olen joutunut hautaamaan elävältä eroottiseen hautausmaahan. Aivotutkijakin pimeni eikä tutkimusrahojen väärinkäytökset siihen loppuneet. Radiopsykiatrin mielestä mikä tekee meidät hulluksi, siitä syntyy draamaa.
 
Muisti testi

"Niuvanniemen psykiatrisessa sairaalassa työskentelevän Vanhasen mukaan päättäjän ei ole hyvä olla liian nuorikaan, jolloin elämänkokemusta ei ole vielä kertynyt.

Dementiasairaudet voivat alkaa hitaasti käytösoireina. Persoona muuttuu ärtyisäksi, äkkipikaiseksi ja kärsimättömäksi.

- Käytös saattaa olla hyperseksuaalista. Puheet voivat olla aiempaan nähden suorasukaisia, jopa härskejä. Railakas kielenkäyttö ja lukuisat lyhyet naissuhteet voivat olla muutakin kuin merkki viriilistä miehestä, Vanhanen luettelee.

Ennen diagnoosia ihminen ei usein ole lainkaan tietoinen sairaudestaan ja saattaa jopa suuttua, jos sellaista epäillään."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti