perjantai 15. maaliskuuta 2013

Kaverikuva

73 vuotta sitten (Lähde: Wikipedia)
1940: Suomi allekirjoitti Neuvostoliiton kanssa Moskovan rauhansopimuksen, jossa se mm. pakotettiin luopumaan lähes koko Suomen Karjalasta.
Luonnoksena säilytin otsikon varustettuna kaverikuvalla, söpöjä kuin porsaat pienenä. 
"Historialliset virheet yritettiin korjata" saan käyttöön toisen kaverin lausunnon, mistä sodassa oli kyse. Jokainen on oman aikansa lapsi, porsaskin sian lapsena.

Alkuviikon olin henkisesti ahtaalla. Soitin terveysneuvoon ja sain ajan uudelle lääkärille. Tänä aamuna on jo kevyempi olo. Siirryn nettipaastoon enkä enää kiukuttele päivitysten tuomia hidasteita kulkea tietoyhteiskunnassa tutut reitit. Tämä on ihmiskunnan suurin huijaus, jonka pystyin torjumaan ensiesitelyssä.
- Ota tietokone käyttöön ja siirrä asiakasrekisteri koneelle. Kuinka monta asiakasta sinulla on päivässä? Kuultuaan asiakasmäärän ja kuinka monta viikkoa he pitävät minut työllistettynä, hän teki oikean johtopäätöksen.
- Ei niin pientä rekisteriä varten kannata hankkia tietokonetta. Elettiin 1980-luvun loppuvuosia. Hän oli tietokoneohjelmoitsija ja minä laillistettu hieroja naapurikunnan uimahallilla. Hän varasi ajan ja siinä keskusteltiin hänen olotilastaan.
- Olen aamulla väsyneempi kuin illalla nukkumaan käydessä. Hieronnan jälkeen hän oli aivan loppu.
- Minä en jaksa lähteä kotiin.
- Mene nyt kuitenkin. Soitan sulle illalla, oletko päässyt kotiin. Nämä ovat niitä Riverside Medical Clinic -sarjan kohtaaamisia puolen tunnin jaksoiksi leikattuna.

Minut painostettiin pois uimahallilta. Isännät halusivat työhuoneen Monrepossa työskentelevälle hierojalle. Lehdestä luin työhuoneen ottamisesta muuhun käyttöön. Minun oli aika vaihtaa maisemaa. Palvelukeskuksen jälkeen olin jo asettunut Käsityöläistalon työhuoneeseen. 
Ohjelmoija varasi ajan. Hänelle oli selvinnyt, mitä hän sairasti. Pakkotahtinen työ oli käynyt ylivoimaiseksi ja hän siirtyi takaisin opettajaksi. Hän oli sairastunut diabetekseen ja siitä se jaksamattomuus hieronnan jälkeen. Hieronta vastaa 7 km:n kävelyn energiankulutusta. Diabeetikoilla sitä on tutkittu ja ohjeeksi on annettu ottaa eväät mukaan ja nostaa syömällä verensokeria.

www-sivujen toinen tuleminen tavoitti minut omaishoitajana 1990-luvulla. Tiesivätkö edes puhuvat päät, mitä he toistivat meille kauan eläneiden hoitajille, joiden koulunkäynti ajoittuu heti sodan jälkeen? Minusta yritettiin tehdä tietokonevirhettä omaishoidontuen takaisinperintää kysyessäni. Vastaukseni tietokoneesta "on yhtä tyhmä kuin käyttäjänsä" tukki sosiaalijohtajan suun. Se ei kuitenkaan estänyt omaishoidontuen maksamista minulle ja takaisinperintää isältä sosiaalijohtajalle. Isä maksoi minun tekemästä työstä kunnalle palkkaa. Kukaan ei halua näitä selvittää. Pitäisi valittaa, mutta minulla on ollut muuta tekemistä. Pidän oikeutena kuin Sirkka Hämäläinen vetäessään perässä suurta rahalaukkua.
- Minun veskaan ei kosketa.

Ei minunkaan siihen, mikä minulle kuuluu, kerjäämättä. Siihen kuuluu henkilökohtainen koskemattomuus, kieltää huorittelun, ja omalla työllä ansaitun eläkkeen ja perintöosan. Minä en ole kenenkään suojeluksessa, minua kohdellaan kuin haaskaa. Näin on yksilön oikeusturva hyvinvointivaltiossa kaikkien reposteltavana kuin Suomen itsenäisyyden puolustamiseksi käydyt sodat. Rukouspyyntööni on vastattu, että pääsisin maailman pahimpaan paikkaan 75 v, ranskalaisen nunnan kanssa. Hän opetti lapsia lukemaan Kairon monimiljoonaisella kaatopaikalla. Niin kauas en tarvitse lähteä kuin opintomatkoille kiinalaiseen helvettiin, sillä se helvetti löytyy lähempääkin.

Tähän päivään on tongittu entisiä elämiä uudesta paavista. Löytyyhän niitä, mutta mitä se meille kuuluu. Lähempänä ovat tämän päivän vasemmalla puolella herjaavat. Kun ei voi itseään auttaa niin, kuinka voisi meitä oikealla puolella ristiinnaulittuja ryöväreitä auttaa. Pyytämälläkö anteeksi, ei seitsemän kertaa vaan 77 kertaa? Jos sitten olisi Jumalalle kelvollinen vapaapäivän tuuraaja. Minä pien pyhhee ja odotan lupauksen täyttymistä vanhempieni kunnioittamisesta. 
Käytän lyhintä tietä saada anteeksi. Se on unohtaminen, jota muistinmenetys ei ole. Unohtaminen ja anteeksi saaminen/antaminen on sama asia. Komukit jaksavat kerrata hyviä tekojaan, joilla ei ole ollut mitään katetta. Ovat vain itsensä komiasti palkinneet toisten sotiessa puolesta. Paras palkinto kahtia jakautuneen Suomen sodassa voittaneelta.
- Kuoltua havuseppele haudalle 6.2.2000 annettu lupaus kuninkaalle kuoltua.


Joulun odotus alkaa maaliskuussa, mutta SINUN JOULUSI alkoi odottamatta, kun Suomi siirrettiin digiaikaan. Enkä ole tullut hullua hurskaammaksi. Se oli rauhanruhtinaan suunnitelma etsiä sponsorirahoitus rauhan välikappaleiden ruokaostoksista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti