perjantai 29. maaliskuuta 2013

Keskiviikkona kielsin tuntevani ja perjantaina vannoin uskollisuutta

204 vuotta sitten (Lähde: Wikipedia)
1809: Suomen neljä säätyä vannoivat Porvoon valtiopäivillä uskollisuutta Venäjän keisari Aleksanteri I:lle, mikä lopetti Ruotsin vallan Suomessa.

Me Alexander I...
Suuri Ruhtinas Suomen maasa.
Wakutus-Kirja... 
Annettu Borgåsa sinä 15/27 
päiwänä Maaliskuusa 1809

Asiantuntija rikkaiden veroalesta:
Hallitusta painostettiin ratkaisuun

Pitkäperjanta 29.3.2013, uutiset kertovat lobbareiden painostuksesta saaden Suomi-neidon hallituksen hämilleen. Lobbarit hämmentelivät aikansa hallituksessa. Kun aika oli kypsä, he loikkasivat edunsaajien leiriin. 
Tästä kannamme seurauksia talouden madonlukujen loppuun asti. Se aika on jo lähellä. Kaikki loppuu aikanaan ihmisten kääntyessä toisiaan vastaan.
Kirkkovuosi noudattaa 2000 -vuotista perinnettä. Se mikä tapahtui silloin "juutalaisten kuninkaalle", tapahtuu tänä päivänä ihmiselle lobbareiden toimesta.  Heikkoutena on kuitenkin, etteivät he nauti itsestään selvää kunnioitusta. Heidän tekonsa käsitellään neljännen käskyn selitysosan varassa. Siksi asiantuntijat saavat esittää mielipiteensä rikkaiden veroalesta. Epäilevät tuomaat eivät usko ennen kuin näkevät.
- Ehtiihän tuon sittenkin, kuule isän äänen haudan takaa.

- Onko pitkä perjantai niin pitkä, että ehdit tekemään nuken vaatteita?
Mitään en ole jättänyt päivän pituuden varaan. Kaikkea olen tehnyt, mitä olen ehtinyt. Mikä on jäänyt tekemättä, sen tekevät seuraavat sukupolvet, jos heille annetaan tilaisuus.
- Poika, katso äitisi. 
Ristinpuulta käytiin vuoropuhelu.
- Äiti, katso poikasi. Tähän aikaan sovellettuna pojat ovat valmiita myymään Suomi-neidon, kassavahdin jopa mummonsa saadakseen etuutta itselleen. Pitkäperjantai on monen asian alku. Maallistuneessa mielessä The Book'in sivulta katson uudelleen kuvaa naisesta työasussa; stay up sukissa ja korkokengissä. 
- Äläkä enää syntiä tee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti