tiistai 5. kesäkuuta 2012

Ystävyydestä

Aamuhartaus 05.06. Tiistaiaamujen hartauksissa nostetaan esiin kristillisen kirjallisuuden helmiä. Tiedottaja Virpi Hyvärinen puhuu Dorothee Söllen kirjasta "Vastatuuleen". Virsi 515. Virsi alkaa sanoin "Nouskaamme vuorelle korkeimmalle". Oulaisten Nuorisokuoro, joht. Tapani Tirilä, piano Mika Jaakkola, huilu Annaleena Puhto.

http://areena.yle.fi/radio/1570501

Niin maa makaa kuin petaa. Suomi-neitoa on myllätty kuin Mosse puolityhjää pallotyynyä sopivaksi makuualustaksi. Onko kaikille suomalaisille edes petinpaikkaa hyvinvointivaltion malliin. Siskonpediltä on aloitettu ja päädytty puistonpenkille tai lehtilaatikkoon lämmittelemään. Sodan särkemien isien jälkeläisille ei kehittynyt pesän eikä perheenperustamisviettiä. Omaishoitajapäivän esittelytilaisuudesta muistan kohdalleni pysähtyneen miehen, joka halusi tietää omaishoidosta. Hänellä ei ollut sukulaisia eikä ystäviä. Hän tunsi olevansa yksin. Kuinka sitten käy, kun itse ei enää pysty huolehtimaan itsestään?

Olin palannut elämään isän kuoleman jälkeen. Osoitteen muuttuessa minut huomattiin, kaupunki, seurakunta, yhdistys ja Silmäasema toivottivat tervetulleeksi muuttovoitoksi. Työvoimatoimisto harasi vastaan, etten ollut paluumuuttaja. Olin yrittäjä, jonka ei enää kannattaisi aloittaa työntekemistä. Kaupungissa on yli 60 työtöntä hierojaa. Omaishoitajayhdistyksessä tapasin omaishoitajia. Heitä oli kaupungissa näkymättöminä arkienkeleinä. Omaishoitoasioista vastaava virkamies sanoi.
- Älä puhu omaishoitamisesta mitään. Sinulla ei ole enää hoidettavaa etkä ole ollut hoitajana tällä rahoitusalueella. Kaikkien omaishoitajien ei tarvitse tietää olevansa omaishoitajia. Kaikille ei ole rahaa jaettavaksi.

Poliittinen aalto pyyhkäisi ylitseni. Uusi Lahti -leikkeestä luen Risikon vaatimuksen. Politiikka kaikkiin kansalaisjärjestöihin. Mitä enemmän huomasin puoluepoliittisia pyrkimyksiä elämän jokaisella osa-alueella, sitä kauemmaksi halusin puolueiden vaikutuspiiristä. Erosin yhdistyksestä, seurakunnasta ja vaihdoin kieltä; zu Hause Pflegen, Hilfe für die Helfer. Jätin helfershelferit pyörimään omassa liemessään.

Keskeytymättömän 3-vuorotyön aikana lukemiseen ei ollut aikaa. Kirjat pienenivät, runot tulivat tilalle. Joulukortti elonmerkkinä ilahdutti. Ollaan vielä elossa kumpikin tahoillamme. Sitä enemmän vaati kärsivällisyyttä selvitä byrokratian ja lakipykälien viidakossa, kun kukaan ei halunnut hoitaa  haltuunottamaansa leiviskää. Omaneduntavoittelu oli tullut virkamiesten tärkeimmäksi tehtäväksi. Vanhat kuntalaiset piti puhdistaa kaikesta vanhanpäivänvaralle säästetystä omaisuudesta. Nyt on jälkiselvittelyn aika.

Stubb piti pienet pippalot Rovaniemellä poikien kanssa. Kutsui ketä kutsui, jätti Urpilaisen kutsumatta. Vastavetona Urpilainen matkustaa Amerikkaan Bilderberg -kokoukseen ja ulina on valmis. Tätä poliitikkojen kissanhännänvetoa ei nähdä mittayksikkönä; millä minulle mitataan, sillä minä mittaan. Maanläheisemmin potut pottuina niin hyvässä kuin pahassa. Punnukset on tasan tasavallassa. Yhteiskunta on jakautunut kahtia. Ahtisaari ostaa Nokiaa saadakseen työpaikan muotoilujohtajana. Isä Ahtisaari pistää lailliset rajat yrittäjälle, maatalousyrittäjälle, perhehoitajalle, omaishoitajalle. Meidän työ ei ole työtä ollutkaan ja ikäkin on ehdoton. S -ryhmä keksii vielä tehdä meistä rauhan välikappaleita sponsoroimalla nobelistin rauhan työtä. Olen kiertänyt kaukaa  S-kaupan sen jälkeen. Maitonsa saa ostettua lähikioskista.

PikkukuvaSoweto Gospel Choir - SofP 'Nkosi Sikelel' iAfrika' 

nkosi sikeleli africa (Tribute to Nelson Rolihlahla Mandela)

Nelson Mandelan vankilavuosien tulos Etelä-Afrikalle. Tarjan elinkautisen kärsiminen tuotti lisää eriarvoisuutta ihmisten välille kaikessa. 2x6 vuotta presidenttinä kuittasi Tarja elinkautiseksi. Omaishoitajan 10:stä työvuodesta kertyi työaikalakia noudattavan hoitajan 54 miestyövuotta. Suomi-neito on selvitystilassa valituskierroksilla selvistä asioista, jotka ovat maalaisjärjellä ymmärrettävissä. Kukaan ei näe enää metsää puilta sijoittajina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti