perjantai 8. kesäkuuta 2012

Matti ja Liisa

Aamuhartaus. YLE Radio 1 06.15 - 06.25 Viestintäpäällikkö Lahja Pyykönen, Kuopio.
Aamuhartaus 08.06. Viestintäpäällikkö Lahja Pyykönen, Kuopio. Virsi 601. Virsi alkaa sanoin "Maailmaa, Herra, armahda". Radion kamarikuoro, joht. Timo Nuoranne, urut Harri Viitanen.

http://areena.yle.fi/radio/1577569 (Not found, Error 404) Joku sarvipää istuu langalla ja sohii kopioimista 3-piikkisellä atraimella. Korjaa ja katuu, sitten vain katuu, kun ei maha mittää. Toimiva linkki alhaalla ja uudemmassa postauksessa.


http://areena.yle.fi/radio/1577569


YLE: Urpilainen ja Katainen "erittäin salaisessa kokouksessa"

Matti ja Liisa lähtivät katsomaan rautatietä. Istuivat junassa ensimmäistä kertaa ja pitävät silmällä toisiaan. Ensiksi ehtinyt kehoittaa pitämään kiinni penkinreunasta, ettei vain putoa. Takaisin tullessaan kohtaavat oman srk:n kirkkoherran tai rovastin, joka tiedustelee.
- Mistä sitä ollaan tulossa?
- Käytiin parempaa pappia kuuntelemassa Lapinlahdella.

Jotakin tämänsuuntaista muistan lukeneeni Juhani Ahon Lastusta. Radioaamuhartaus livenä kaksi kertaa kuultuna haihtui savuna ilmaan. Niinkö vähän aikaa on siitä, kun oli loisia ja huutolaispoikia kunnanelätteinä. Se tieto on minulla selkäytimessä. Onneksi selkäydinpunktiossa otetusta näytteestä ei löytynyt borrelioosia. Enkä halvaantunut ytimeen työnnetystä neulasta. Käsivarteen pistettiin kanyyli kolmeksi viikoksi antibioottitiputusta varten. Hoito tapahtui kotona teetauolla. Olin kotiarestissa, joka maksoi enemmän kuin hoitopäivä sairaalassa. Molempi parempi, on muutama kuva odottamassa paikkaansa.

Kotona olisi kaikki mahdollisuudet osallistua kirkon lähettämiin tilaisuuksiin. Kirkko ei ehdi muistaa meitä, kun pitää valvoa etujaan poliittisesti. Poliittiset johtajat tekevät salaisia matkoja maailmalle. Heidän palautettaan en halua kuulla joka tunnin perästä tuutin täydeltä. 
Viimeisen kesän vietin maalla, kun Hiroshiman pomminpudotuksesta oli kulunut 40 vuotta. Elin todeksi luomisenaamun paratiisissä. Idylli loppui palattuani kirkonkylään. Hiroshimaan on pudotettu atomipommi. Se palautti minut todellisuuteen enkä sen jälkeen ole vieraillut Edenin puutarhassa.

Areena uudistui. Vei meiltä mahdollisuuden kuunnella netissä aamuhartauksia tai lukea tekstiversiona hartausarkistoon tallennettuja saarnoja. Tähän on tietysti tullut esteeksi saarnaajan tekijänoikeudet. Kuinka silloin toteutuu "ei ihminen elä ainoastaan leivästä, vaan jokaisesta sanasta, joka Jumalan suusta lähtee". Leipäjono auttaa selviämään päivän kerrallaan. Matti J Kuronen vei vangeille soppaa, saippuaa ja Sanaa. Nyt hänen Sanansa on jätetty julkaisematta.

Presidentintekijöistä kaikki alkoi 6.2.2000. Sen jälkeen olen seurannut tulevaa ja menevää presidenttiä. Nykyiseen olen tyytyväinen. Kotikatsomon Uutishuone valottaa poliittisia taustatekijöitä, joista muistan jotakin. Tänä yönä kuolee kaupungin rikkain mies. Raharikkain ei kuollutkaan, köyhin ihminen kuoli. Oliko se Jumalan puhetta. Tauti tanssi talvitiellä, säästi minut kuolemalta. Silloin palvelin paremmin, kun en kuollut vaan vikisin. Ulosottomies istuu pyörätuolissa, ei paukuta enää henkseleitä minun asioista päätettäessä: "kun korkealta kysytään, korkealta vastataan." Ollaan samalla talvitiellä kumpikin. 

Kopioin ohjelmatiedoista katsottavat lähetykset.

To 7.6.2012 

Pe 8.6.2012

Päivä on pelastettu. Katsottavat ohjelmat eivät ole päällekkäin. Papin kanssa aloitan uskonmenoista, Monologissa elän omaishoitajan ja taiteilijan elämän. Juhlakonsertissa olen kuningattaren seurassa. Olin 9-vuotias, kun Englanti sai 60 vuodeksi kuningattaren. On juhlan aika kuninkaallisena suvun tervehdyttäjänä biologian opettajan ohjetta noudattaen. Kruunusta luopumisen kautta Elisabethin isästä tuli kuningas. Kuningas on kuollut. Eläköön uusi kuningatar. Hiphip, hiphip, hiphip!

 The Beatles A Hard Day's Night
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti