lauantai 9. kesäkuuta 2012

Marinaadi tarvitsee mausteensa

Sanat löytyvät Fazerin Suuri lastenlaulukirja 1:stä s. 76

 

1. Atsipoppaa, pojat keitti soppaa vanhalla reseptillä. (x4)
Vaikka ne itse tietävät kyllä, ettei se onnistu sillä. (x4)

2. Atsipoppaa, pojat keitti soppaa, jossa on maku karvas. (x4)
Pehmeitä meille puhuvat he, koska heiluu jo korvat ja varvas. (x4)

3. Atsipoppaa, pojat keitti soppaa, jonka ne itse syövät. (x4)
Ennätyksensä samalla he siinä hölmöilyhommissa lyövät. (x4)

4. Atsipoppaa, pojat keittii soppaa, josta ne ei ees tykkää. (x4)
Kuinka ne kölvit suustansa lainkaan tuommoista juttua lykkää,
ettei ne meistä tytöistä muka yhtikäs hiukkaa tykkää! (x2)
Sanat Jorma Toiviainen, sävel Veikko Samuli



Marinaadiresepti on joka asiaan auringon alla. Kuvahakuna löysin uniikilla reseptillä marinoidu(t)n siiven, jota siiveksi ei voi tunnistaa. Toisen siiven hukkasin taistelutantereella. Nyt olen lennellyt 1 -siipisenä. 
Puoluemarinaadi.
Kesäviikonloppu on kovasti mausteiden etsimisen aikaa. Puolueet tunnistaa vanhoista logoista, joita en koskaan ole kantanut. Valintojen perusteella voi haistella, mitä marinaadimaustetta on lisätty, mitä vähennetty. 
Kunta/valtiomaarinaadin alalajeja
- Pankkimarinaadi.
Tilanne muistuttaa sotakorvausten maksusuunnitelmaa. Silloin kaikki mänj eikä piisannutkaan. Voittaja saneli ehdot. Suomi-neidon pinta-alasta haukatut palat eivät tyydyttäneet nälkää. Mummonmarkoissa laskettua rahaa en enää mieti, olihan se niin mittava panos luontaistaloudessa elävien ihmisten maksettavaksi. Toista on tämän päivän marinoimisen kohde.
- Euromarinaadi.
Raha rahana vaihdon välineenä ja hinnan mittana eroaa mummonmarkkoina maksetuista sotaveloista. Ne mummonmarkat piti tienata työstä. Eurot saavat uusia määrityksiä. Ovat velkarahaa lainana syntymättömiltä sukupolvilta. Sanoudun irti moisista suunnitelmista. Nähdäänhän elämänmenon aiheuttavan ilmastonmuutoksen riittävän 50 vuodeksi. Lapset eivät enää saa alkuaan koeputkessa. Sen jälkeen uraputki ei aukene. Meistä on tullut koiranputken kasvualustoja. 
- Poliitiinen marinaadi
Black&Decker'iä tarvittaan sen sopan sekoittamiseen. Levennetään hartioita, naulataan perälautaa ja pidetään kiirettä Lissabonin koneeseen hippulat vinkuen.
- Metropolimarinaadin kypsymisaika on vielä vaiheessa.

Uskontomarinaadi.
- Uskomattomat uskonmenot on tutustumisen arvoinen matka alkuasukkaista valtioon valtiossa. Tämä vielä puhuttaa areenan uudistumisen ajan. Jotakin on jäänyt elämään alkuihmisistä. Uskonmenot ovat lisääntymisriittejä, haiskahtaen testostero(n)lille tai vesistöihin valuville hormooneille. Toimittaja tenttaa jo uuden puheenjohtajan uskonnollista suuntautuneisuutta. Maahanmuutajia ja meitä sudetti savolaisia ei noteerata täydestä, onpa marinaadiliemi kenen keittämää tahansa.

Jalkapallomarinaadi katsotaan kisojen jälkeen.

Taiteesta puhumattakaan, on vaihdettu pyssyleikkeihin antamalla avaimet lasten käsiin. Perästä kuuluu aatsipoppaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti