tiistai 19. kesäkuuta 2012

Kokemus on ankara opettaja

 Väitöksen aiheena elämänlaatu lapsuusiän syövän jälkeen 

Kiinnostus siihen, miten kaikki menikään, tulee iän mukana.- Susanna Mört

 


Älkää mitään kauhistelko!
Pomarkussa on löytynyt 4 ihmistä ammuttuna, isä ja 3 alle kouluikäistä lasta. Ole tässä sitten kauhistelematta, kun kylmä karsii selkää kaikista kuulemistani uutisista. Yritän pitää itseni kasassa kirjoittamalla, miten kaikki menikään. Se on vastavirtaan uimista, eihän minulla pitäisi olla mitään hätää.

Kaikesta olen selvinnyt rimaa hipoen. Eihän minusta mitään tullut eikä minusta pitänyt mitään tullakkaan. Tie kuitenkin valitsi minut kokemuksineen ja opetuksineen. Kirjoittamisestani on tehty valituksia, etten enää saisi näkyä KKN:n blogilistalla. Kuka minut sinne on kutsunut, on ollut kuin hukkuvalle ja hukutettavalle tarjotun oljenkorren ojentaja.

 

Juhannusviikolle on kertynyt tärkeitä minua koskevia kokouksia. En osallistu, ovathan he järjestäneet asiansa parhain päin sen jälkeen, kun jätin syntymäkuntani lopullisesti. Asiani ovat valituskierroksella odottamassa hallinto-oikeuden päätöstä. Sitä odotellessa käräjäoikeuden määräämä pesänjakaja palauttaa meidän kuolinpesänkuolinpesäosuuden äidin kuolinpesään. Sekin piti tapahtua tällä viikolla, mutta siirtyi juhannuksen jälkeen. Siihen asti puuhailen omiani vapaana kuin albatrossi meren yllä lepäämättä liitää.

 

Alzheimer-valssi 

Bo Lycke, entinen jazzmuusiikko ja opettaja, ei usko, että Alzheimerin tauti tekee hänestä tyhmän. Entisten kollegoiden seura, musisointi ja meri pitävät miehen liikkeessä. Dokumentti seuraa Lyckeä kahden vuoden ajan.


Katson uusintana dokumentin ja sijoitan itseni näkemääni omaishoitajana vuodesta 1991 vuoteen 2000, ja siitä juhannukseen 2012. Yhteiskunta on ollut sairas tai loppumattomassa viinien huumassa omaishoitoasiassa. Minua on heitetty kuin hernepussia kirkon, kunnan, eduskunnan ja edunvalvojan taholta. Itse olen yrittänyt selvitä unenpuutteen aiheuttamasta uupumuksesta. Näistä kirjoittaminen ei ole soveliasta tämän päivän hypettäjien mielestä. Siihen tarvitaan laki rajamaan, ettei yli-ikäinen eikä työhistoriaton ihminen voi olla mukana yhteiskunnassa. Hänen paikkansa on laitoksessa lukkojen takana. Palvelujen laatu riippuu eläkkeen suuruudesta. Ensiksi kuitenkin otetaan pois vanhemmilta peritty osa sijoittajien käyttöön.
Sitä saa mitä tilaa kuntapäättäjät, velkakriisin ratkaisijat. Ilmastonmuutos sanelee viimeiset ehdot viideksikymmeneksi vuodeksi. Se riittää ylivarojen eläneille. Mitä väliä on tulevista sukupolvista. 

Mitään en enää kauhistele. Vietän kiireettömiä päiviä ennen juhannusta ja heinäkuun menot on jo tiedossa. Syntymäpäivän jätän väliin tältä vuodelta. Utöyan massamurhan muistan 70 -vuotispäivästäni. Bräiviik paljasti julman jumalan kasvot.
Soitan DVD:n  Kiteen mieskuoron kauneimmat serenaadeista Finlandiaan. Siinä on Suomi-neidon koko vuoden kierto alusta loppuun. Lumihankeen jäänyt lapio muistuttaa tehdyistä töistä. Hylätty puimakone on museotavaraa. Tiedän miltä tuntuu joutua aina uudelleen systeemin läpi syötetyksi. C'est la viev!

Me laulamme kehdosta hautahan,
kuink' kauvan, tiedä emme.
Paras ain' olis sointuja sommittaa
kuin oisi ne viimeisemme. Eino Leino

Minulta puuttuu viinageeni, joten en voi turruttaa itseäni tunnottomaksi. INTRUM JUSTITIA käärii viimeiset saatavansa ilman oikeuden päätöstä ulosmittauksesta. Kukaan ei tee enää työtä elääkseen, vaan voittojen maksimoimiseksi. Elämä jatkuu kiinalaisessa helvetissä kuin ennen kuolemaa. Minua on muistettu hautajaisissa ja Pietarin torilla. Kesävieraille ei ole vastaanottoa kuin silloin ennen vanhempien eläessä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti