maanantai 18. kesäkuuta 2012

Maksa velkasi, -kele!

uutiset
Kotimaa | päivitetty 18.6.2012 klo 6:20

Katso osuutesi oman kunnan velasta

Kuntien velka kasvaa joka vuosi noin miljardilla eurolla, arvioi valtiovarainministeriö. Keskimäärin velkaa on 2038 euroa jokaista kuntalaista kohti. Kaikista kunnista vain seitsemän oli viime vuoden loppuun mennessä velattomia. Katso oman kuntasi tilanne.

ENONKOSKI          0 € (velaton)
HARJAVALTA         0 € (velaton)
JUUKA              0 € (velaton)
KAUNIAINEN         0 € (velaton)
KUORTANE           0 € (velaton)
LUUMÄKI            0 € (velaton)
VALTIMO            0 € (velaton)

Katson omaa velkaosuutta asuinkuntani osalta.  Lahti 3 713 €/asukas

Syntymäkuntani ei ole enää velaton. Tuusniemi 647 €/asukas 

 

Olenhan tuota ounastellut sijoittajien ottaessa rahastamisoikeuden perinnöstäni. Kunta sen salli myydessään rantansa kesämökkipläntteinä uusrikkaille kunnanmökkiläisille. Maksut olen maksanut ulosoton uhan välttääkseni. Sijoitukseni on paperilla, katselen järveltä otettuja kuvia poikkeamatta maihin. Jätelaki antaa oikeuden periä jätemaksua ja rakennuttaa jätevesijärjestelmiä kerran kymmenessä vuodessa käyttämääni uimakoppiin. Desinfioiva suihku puuttuu. Sitä tarvittaisi ennen pulahtamista Juojärven aaltoihin. Kunta rakensi jätevesilaitoksen Pahkasalon saareen. Se pilasi järven juomakelvottomaksi. Asbestikaivos on toinen vesienpilaaja. Tsernobyl säteili Tuusniemelle asti saastutti kalat ja metsässä sienet. Ollaan samassa veneessä, mutta ei ole rantautumisoikeutta kirkonkylän rantaan. 

Olen ollut muutoksessa mukana, mutta en muutettavissa sijoittajien ehdoilla. Kunta ei käyttänyt etuosto-oikeutta yhden osakkaan luopuessa osuudestaan. Kunta antaa sijoittajilleen oikeuden  ottaa osansa lapsuuskodin uimarannasta omalla luvalla. Ja hehän ottavat, ruoppaavat rantaa omiin tarkoituksiinsa, vaikka ranta on meidän. Ei edes venepaikkaa viihde- ja vapaa-ajan keskuksella.

 

Aamuhartaus, kirkkoherra Iivo Suvanto la 16.6.2012

Yritän tulla vihamiesten ja pahan kanssa toimeen ainakin siihen asti kunnes areenan uudistus on viety loppuun. Sitten kuulen kirkkoherran puheen, kuinka teksti tulee ymmärtää. Se on sivun ylläpitäjän tehtävä. Minä en ymmärrä, mistä tässä on kysymys enkä ota syytä itselleni.

 

"Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. 
Älkää tehkö pahalle vastarintaa. 
Jos joku lyö sinua oikealle poskelle, käännä hänelle vasenkin. 
Jos joku yrittää oikeutta käymällä viedä sinulta paidan, anna hänelle viittasikin.
Jos joku vaatii sinut mukaansa virstan matkalle, kulje hänen kanssaan kaksi.
Anna sille joka sinulta pyytää, äläkä käännä selkääsi sille, joka haluaa lainata sinulta.
Teille on opetettu, rakasta lähimmäistäsi ja vihaa vihamiestäsi.
Mutta minä sanon teille, rakastakaa vihamiehiänne ja rukoilkaa vainoojienne puolesta, jotta olisitte Taivaallisen Isänne lapsia.
Hän antaa aurinkonsa nousta niin hyville kuin pahoille ja lähettää...."
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti