maanantai 2. heinäkuuta 2012

Enkeli sulkee suun

http://areena.yle.fi/radio/1585805

Aamuhartaus 16.6. Aamuhartaus 16.6. Kirkkoherra Iivo Suvanto, Ortodoksinen kirkko, Joensuu. Ortodoksinen kamarikuoro laulaa kappaletta "Autuuden lauseet". Joht. Juhani Matsi.

 Enkeli sulkee suun ennen syntymää. Ei tehnyt minusta kuitenkaan mykkää eikä muutakaan puhevikaista. Kirkon kristityn mielestä on minun mentävä potilasjärjestöön  löytääkseni vertaisiani.  Löysin Lahden savolaiset. No, vammaisjärjestöksihän meidät luokitellaan. Toinen vamma on piällysmiehenvika. Kokemuksesta jouduin vastaamaan äidille. Hän kysyi kesäloman alkajaisiksi naapurikunnasta palattuani.
- Mistä mustelmat olivat tulleet?
1. Koulunloppujuhliin tulin pyynnöstä  yläkoululle. Minut otettiin kiinni ja suutari-Jussin poika jaloista ja johtajaopettaja kainaloista raahaten veivät minut lammelle. Humalaisten voimin heijasivat eestaas ja viskasivat lampeen. Siitä mustelmat tulivat. 

2.  Toinen samaan verrattava hukuttamisyritys on koulutusrahastoa koskevan lain sisältö. 
2:1. Olen yli-ikäinen, 61/64 v, otin kiinni kehityksen etenemistä hankkimalla verkkokirjoitustaidon ja suoritin YEAT:n sukupolvenvaihdokseen. 
2:2. Toinen mitätöimisen aihe on työhistoria. "Yrittäjänä, maatalousyrittäjänä, perhehoitajana ja omaishoitajana tehty työ ei kerrytä työhistoriaa." Aamuhartauden lyhyt teksti toteutuu juuri tässä. 
Meille on tehty nahkiaisten tapposuolaus. Eiväthän nahkiaiset osanneet varautua siihen, mikä heitä odottaa. Olivat ympyräsuillaan imeneet itsensä kiinni hukkuneeseen. Siinä nahkiaiselle syötti ja viimeinen ateria. Nahkiaiset ovat herrojen herkkua. Vanha kuppari, Sofi, oli nähnyt sen livenä pohjoisessa. Meistä on tullut välillisesti raadonsyöjiä. Taivashautajaiset on kehittynyt hautausmaan puutteesta. Korppikotkat tekevät hetkessä selvän paloitellusta vainajasta. Mikä on meidän loppumme sijoittajien ottaessa, mitä otettavissa on?

Swot-analyysi: Vahvuudet - Isoisä ja Pikkunalle
Tätä minä saan ääneen ihmetellä neljännen käskyn selitysosan antamalla oikeudella. Käskyt uusiksi kirkko jätti neljännen käskyn aamuhartaustekstin julkaisematta. Tässä on syy, kun kunnioitus ja totteleminen pitää ansaita asioiden oikealla hoitamisella. Kirkkokaan ei kaikessa noudata käskyjä, vaan johtaa harhaan. Onhan muitakin uskomattomia uskonmenoja jokaisella  kolkalla omansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti