keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Vuoden 1992 käännös, uusi kirkkoraamattu, 5. Moos. 5:6-21

5. 5:16 Kunnioita isääsi ja äitiäsi, niin kuin Herra, sinun Jumalasi, on sinua käskenyt, että saisit elää kauan ja menestyisit siinä maassa, jonka Herra, sinun Jumalasi, sinulle antaa.
  
Vuoden 1552 käännös, 2. Moos. 20:1-17

5. 20:12 Sinun pite cunnioittaman sinun Ises ia sinun Eites/ ettes cauuan eleisit Maan päle/ ionga sinulle se HERRA sinun Jumalas sinun andaman pite.

Silmäilin poisheitettäviä lehtiä. Kirkonseutu ilmoitti katekismuksen päivityksestä radion  aamuhartauksissa käskyt uusiksi. Areena uudistui, kirkon netin kautta kuunneltavat lähetykset eivät olleet ajantasalla. Mitäpä meille aamu- ja iltahartausseurakuntalaisille tarvitseekaan olla mikään kohdallaan. Eihän se näy valvojalle asti, montako mummoa on radion ääressä odottamassa. Vielä vähemmän se, kuinka moni kuuntelisi jälkikäteen. Tai se, että joku vielä lukisi hartaushakuna tekstin myöhemmin.

No, johan tuo kirkostaeronnut heittäytyy hankalaksi. Käskyt on kokonaisuus elämänohjeita 1 - 10. Tuliukot ovat minua eniten pilkanneet, kun olen ollut omaishoitajana 4. käskyn velvoittavalla tavalla. Vanhemmat saavat ehdottoman kunnioituksen. Sodassa on kuri, jota totellaan, mutta siellä on turhanpäiväiset hyppyyttäjät, joista Rokka sai tarpeekseen
- Kyllä, herra!
- Kyllä, herra! Pokkuroimista ja höpäjämistä. 
- Ei sota yhtä miestä kaipaa, jne vuoropuhelua ja ojentamista.
On ajankohtaineen ollut äskettäin. Puolustusministerin paikalla voi tehdä asuntokauppoja omaksi edukseen ja lakkauttaa varuskunnat. Vaihtoon meni ministeri, mutta asuntokaupat eivät haitanneet puolustusministerin tehtävän hoitamista.

Vanhempiensa hoitajat toteuttavat 4. käskyä. Muut toteltavat ovat 4. käskyn selitysosan varassa. Jos he hoitavat asiansa hyvin, siihen ei ole mitään sanomista. Mutta käsky vaatii muussa tapauksessa ääneen ihmettelemään toilailuja. Niitä on viime aikoina ollut jokaiselle Luojan luomalle päivälle omansa. Siksiköhän erosin kirkosta ja liityin Suomen saksalaiseen kirkoon, että voin noudattaa kaikkia käskyjä niin kuin ne on meille opetettu. 

Henkilökohtainen fengshuikartta ilmoitti elementikseni metallin ja tuhoavaksi elementiksi tulen. 
- Niin on ollut tuliukkoja ympärillä, että ovat karrelle polttaneet. Se on henkien taistelu uskomattomissa uskonmenoissa.
- Lopeta, haluan nukkua! pyysin aamuyöntunteina omaishoitotyön jälkeen. Samaa linjaa tuli vastaus.
- Nythän minä vasta aloitan. Ei laulanut kukko, vaan rovasti Matti J Kuronen puhui sen aamun aamuhartaudessa. Toinen Matti yritti käyttää tilaisuutta hyväkseen kanavauudistuksessa. Pääministerinä tuli aamuhartausajalla politikoimaan. Annoin palautteen Ylelle kirjeessä.
- Tunnen itseni poliittiseksi huoraksi, kun pääministeri änkee kotiini ajalla ajattomalla. Olen vielä sängyssä enkä ole sopinut aikaa hänen kanssaan.

Nyt löydän itseni The Book'in sivulta työasussa kohtaamisessa kaivolla. Kuvitetun Uuden Testamentin valokuvassa on naisen jalat, stay up -sukat, korkokengät. Tässä kirkolle naisasia -asiaa keskusteltavaksi.  Odotin 4. käskyn tekstiä kokonaisuutena julkaistavaksi teologin näkemyksenä Tuliukoille ja itselleni ohjeeksi, jos kiusaaja houkuttelee tekemään toisin.
Vanhempieni muistoa kunnioitan ja odotan lupausta elää kauan siinä maassa, jonka Herra, minun Jumalani minulle antaa. Vieläkin jaksan toivoa, että lapsuuskodin uimaranta palautuisi meille eikä maaoikeus toista kertaa päättäisi antaa sitä lopullisesti sijoittajille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti