torstai 26. heinäkuuta 2012

Veroparatiisi

"Opastetulla kierroksella julkkisten hautausmaalla kohtasin vainajien konservoijan. Hän ehosti vainajat eläväksi omaisten jäähyväisiä varten. Hän oli opiskellut taidehistoriaa yliopistossa. Hän teki vain työsä tunteilematta. Muuten sitä ei jaksaisi. Mikä lie ollut motiivi mieshierojalla siirtyä hautausurakoitsijaksi? Ehkä asiakkaiden puute ja suuntautuneisuus eläviä kohtaan. Ruumiita voi aina tuottaa  asiakkaiden loppuessa. Toinen hierojien leiriin eksynyt ei minua vakuuttanut lääkärinä. Hänen jäljiltään en olisi kehdannut kotiin mennä.
Sitten vielä sokerina pohjalla tulla hierojien edunvalvojaksi kavereiden pyynnöstä. Hänkin paljasti korttinsa minulle kauan poissa olleelle: Hieroja on kuin katuhuora, pitää hieroa periaatteella "kuka kysyy, kuka maksaa". Vieläkö hänet valitaan eduskuntaan SAK:n rahoilla? Siinäkin tuli julki naishierojan status poliitikon suusta kesäaamuna kaupungin kadulla auringon paistaessa meille molemmille täydeltä terältä."

Aurinko laskee paluumatkallaan etelästä Utsjoella puolenyön jälkeen huomisen puolella (27.7.). Aurinko ei unohda meitä, enkä minä sinua kesäaikana tutuksi tullutta. Poliittinen ilmapiiri on muuttunut käsittämättömäksi rahojensiirtelyksi paikasta toiseen. Kirkko on maallistunut valvojiaan myöten. Hartausohjelmat netissä on sensuurin käsiteltävänä, mitä voi julkaista ja mikä jää aamuhartausserakunnalle yhden radiokuuntelun varaan. 
Torstai 26.7.
AH Viestintäpäällikkö Simo Repo, Espoo
Koko päivän odotan kuunneltavaa lähetystä netissä. Hävisi veroparatiisiin, eihän näistä rahoista saa puhua ääneen. Kuka tukki viestintäpäällikön suun? Kirkosta erotettu on äimänkäkenä.

Kaatopaikkakansan lukumäärästä tuli minimiljoonainen Kairon kaatopaikka. Veroparatiisin rahamäärä on niin suuri, ettei sitä tavallinen talliainen voi käsittää. (17 000 miljardia € olisiko lähelläkään kirjattuna muistinvaraisesti). Maapallon väkilukua pitää rajoittaa pysymään minimiljoonissa, muuten tulee maailmanloppu. Seteleitä painetaan lisää kriisimaiden velanmaksuun. Meitä pienillä rahoilla koko elämänsä ajan kitkutelleita aivopestään veronmaksajina. Mitä se kertoo aivopesijöistä pääkallon paikalla. Omaishoitoaika opetti 1/8 vanhemmuudesta ydinperheessä, kunnasta ja valtiosta.  Kuntauudistukselle antoi profeetta omalla maalla ajattelun aihetta.

Kaikki muuttui, entiselleen ei mikään jäänyt sijoittajien määrätessä tahdin kunnissa. Kirjallisuuden helmet saavat bloginsa aamuhartauksien  esittelyissä. Katja Ketun Kätilö kertoo perimätiedosta, mikä vallitsi syntymäni aikoihin. Tyttö oli jo seksilelu silloin ja on tänä päivänä. Jos naistentautien lääkärit kuulivat pikkupatoina aikuisten puheita salaa, jatkavat he työssään samaa perinnettä koulutuksesta huolimatta. 
- Mitä siitä jos vastasyntyneestä tulee vähän väpelö, sanoi lääkäri hoitajalle ja jätti naisen selviämään yksikseen. Tämän salaisuuden kuulin ja todistan omakohtaisena kokemuksena kahden tyttären äitinä. 

"Te kyykärmeitten sikiöt" valtioneuvoston pakkojuhlajumalanpalveluksessa luettu teksti saa piispan pahoitellen kysymään, pitäisikö tekstiä muuttaa miedommaksi. Pitäisikö pappien saarnata lempeämmin ahneuden ajasta, veroparatiiseihin kuskatuista rahoista ja kuskaajista?

Kielipoliisi on kirjoitusharjoituksistani mieltä, ettei se sovi verkossa julkaistavaksi. Kuinka minulle tuli niin monta harjoitusblogia kynällä kirjoitetun ketjukirjeen tilalle? Blogin luomista harjoiteltiin ja nyt ne ovat saaneet tehtävän. 

Omat blogit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti