maanantai 9. heinäkuuta 2012

Luvattu maa

Kauriinmetsästäjät

Suomi-neito ei taivu oiken €uro-neidoksi. Rahamaailma on kääntänyt velat saataviksi ja saatavat veloiksi tulevien, vielä syntymättömien, sukupolvien maksettavaksi. Espanjatar olet sorja, luoja sut lempimään loi. Tällä lemmellä maksetaan kaikki murhaavassa heinäkuussa. Kotikatsomon "Iloinen talo" elää maalla ennen kuntauudistusta. Tytöt näkevät kaikkea lapsilta kiellettyä ennen 16. -ikävuotta. Jälkinäytöksenä on turha kieltää katsomasta K 16, kun kaikki on nähty ja koettu alusta lähtien. Vastasyntyneitä vieroitetaan huumeista huumeilla. Mitä se vaikuttaa lapsen elämään, sen jokainen tietää koettuaan.

€uro-señorita on Suomi-neidon toinen tuleminen. Kreikan jorgokset ovat huomanneet suomineidot. Aika ei kuitenkaan ole enää niin armollinen kreikkayhteyksistä. Kaikki on kaaoksessa. Raja on tullut lähelle idästä Ohtaansalmen siltaa. Joensuu tulee Outokummun liitoksen kautta naapuriin. Joku alueellinen yhteys on jo olemassa. Ja saatiinhan sieltä kunnanlääkäri Tuusniemelle. Puuhaili omiaan lääkärinä kuin epäpätevät opettajat kansakoulussa tunneilla. Masa sai villapaitansa, Esun poika tulitikkuetikettinsä ja Eeva kansakouluntarkastajansa. Isälle luvattiin kuoltua havuseppele haudalle valkoisilta veteraaneilta. Sitä en pyytänyt, en nähnyt tarpeelliseksi.


Lapsuuskoti siirtyi lahjakirjalla meille lapsille. Sijoittajat kaavailivat sitä omaksi alueekseen kunnan pienellä ja EU:n suurella rahalla. Huviveneille ei tule luiskaa eikä laituria meidän rantaan. Ovat kuitenkin ruopanneet ja jatkaneet rannansuuntaisesti tienpäätä, jossa oli vain tiessä levennys saarista kerättyjen puiden varastopaikkana. Muukalaisten hautausmaavaraus on voimassa vanhempieni omaishoidon arvostuksen mittana.

Illalla tarvitsin todellisen murhaavan heinäkuun K -katsottavan. Näen sen kaikella mässäilyllä: Varg Veum: Ruususen unta. On huumeita, alaikäisiä, kiristystä, sisäpiirikauppoja, pahoinpitelyä ja vaikka mitä. Murhanhimoni saa täyden tyydytyksen kaikesta, mitä itse olen saanut kokea. Samalla mitalla maailma antaa takaisin.

Punainen heinäkuu avasi silmäni Sudenmetsästyksen kautta. Yhteiskunta oli kahtia jakautunut patsaineen, mutta miedompi elää kuin murhaava heinäkuu. Pastori Sadinmaa puhuu pahasta meissä tappamiseen asti. Mutta hän ottaa vastavoimaksi meissä asuvan rakkaudenlain. 
En välittänyt katsoa latinorytmejä esittäjän lukkarinrakkaudesta, vaan Tuomari Nurmio etsi stadilaista tangoa yön ainoan valopilkun avulla. Sekin yöllä, mitä touhotetaan katseluaikaan ennen keskiyötä. Yövalvominen tuottaa humalatilan ilman viinaa. Eipä ole kehumista yötyön tuloksista. Pitää tulkita monta kertaa asianosaisille.
Kahdeksan uutiset muuttuvat päivänselväksi uneksi. Unen symbolit. 
Ranta: on löydettävä tasapaino maan ja veden, pään ja sydämen, älyn ja tunteen välillä. 
Kynä: Kynä on miekkaa mahtavampi. Teroitin sitä odottaessani hissiä ylhäällä eikä suunta ollut alas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti