tiistai 24. heinäkuuta 2012

Yksin on yhtä kuin YYE:n päätöksillä

-"Pommilla ja luodeilla tähdättiin Norjan muuttumiseen, mutta norjalaiset vastasivat syleilemällä arvojaan. Tappaja epäonnistui, ihmiset voittivat."

Tämä taivas, tämä maa sukupolvelta toiselle jää. Mikä on ollut minun osuuteni muuttaa tätä järjestystä? Minulla on auktoriteettivaje seurata johtajaa. Projektin aloitustilaisuudessa puhujaksi pyydetty virkamies tunsi suurta huojennusta sanottuaan.
- Meillä eletään avoimessa yhteiskunnassa, mutta suljetun yhteiskunnan säännöillä. Ilmaisin tauolla hänelle olevani samaa mieltä kokemukseni perusteella. Hän ilahtui ja kosketti kevyesti olkapäätäni. 

Tulin myöhään illalla kotiin nälkäisenä. Nirhasin leipäveitsellä siivua limpusta. Veitsi lipesi ja osui vasemman käden etusormeen. Verta tuli hirveästi, oli lähdettävä ensiapuun. Sairaalan päivystys oli vielä auki ja pääsin hoitoon saman tien. Hoitaja pyytää istumaan, jos pyörryttää. Lääkäri tutkii, onko jänne poikki. Se pitäisi ommella. Onneksi oli vain pintanaarmu ja teipillä selvittiin. Menin nukkumaan syömättä. 
Tänään hieno arpi nivelen päällä muistuttaa päätöksestä pysyä poissa uudesta projektista. Minulle sillä ei olisi mitään annettavaa. Elinikäinen oppiminen on tyhjää puhetta niiden suusta, jotka ovat saaneet opiskella opiskelunsa esteittä alusta loppuun. Sukupolvenvaihdoksesta he eivät mitään tiedä, kuinka tämä maa, tämä taivas sukupolvelta toiselle jää. 

Hauskaa on ollut niin kauan kuin sitä kesti. Osmo Soininvaara pyydettynä selvittäjänä totesi Lahden ja ympäristökuntien yhteenliitymistä. Nyt ei halukkuutta ollut yhdistyä, mutta kuntaliitoksia tulee myöhemmin. Tänään hän ennakoi €:n hajoamista. Eletään mielenkiintoisia aikoja hyvinvointivaltiossa ja hvv:n kaatopaikoilla. 

Kairon mittasuhteissa mo(i)nimiljoonaisilla kaatopaikoilla. Kaatopaikkakansat ovat uhka räjähdysmäiselle väestönkasvulle. Tarvittaisi toinen planeetta asutettavaksi, joka ruokkisi kaikki riman alle jääneet mini-ihmiset. Ensimmäinen käsitys maaplaneetasta - litteä kuin pannukakku. Reunoilla asuvat ihmiset olivat pieniä horisontissa. Monimiljoonista rahassa on tullut minimiljoonia rahamaailman pelastajina. En ehtinyt merkitä veroparatiiseihin talletettujen omalta kansalta varastettujen rahojen määrää. On se niin ääretön summa. 

Vihtaniemen venäläinen ja suomalainen sijoittaja on pieni tekijä kunnan uusrikkaana mökkiläisenä. Olen heidän rahastuskohteensa Vihtaniemen alkuperäisenä asukkaana. Torpparista itsenäiseksi pienviljelijäksi. Sain lähteä kouluun, hankkia ammatin, hoitaa vanhempani, pelastaa jokaiselle osansa lapsuuskodista. Lopputulema.
- Maaoikeushan sen viimekädessä päättää, tuletko Vihtaniemelle sukupolvenvaihtajana, jatkajana vai luopujana. Tauti tanssii talvitiellä juhannuksesta jouluun piharannasta vettä tai jäätä pitkin kirkonkylän rantaan, jossa ei ole enää rantautumislupaa. Meistä on tullut Vihtaniemen venepakolaisia uusrikkaille sijoittajille rahastuskohde miljoonaperinnöstä.

Tämä on omaishoidon bisnesenkelille luvattu siunaus; että menestyt ja kauan elät siinä maassa, joka sinulle annetaan. Taivasosuutta ei saa ostamalla eikä kirkon aneita kirstuun kilauttamalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti