sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Ainutkertaisuus mitattavissa

Kaunis pieni ihminen
sä olet ainutkertainen.
Mitä vastaan tuleekaan
toista sua ei milloinkaan. (Naamakirjasta lainattu)

Vauvapoika, Mosse, odottaa viikoksi seurakseen. Annan ruokaa, käyn kävelemässä. Vuosi vanhan vanhentaa, kaksi lapsen kasvatta. x7 Mossen vuosia ei vielä mene oman ikäni ohitse. Käy joskus kielellä lipaisemassa kättäni. Toivottavasti ei ihan suulle aamuherätykseksi. Niksu jätti jäähyväisensä nuolemalla kädet ja naaman. Torjuin ennakkoon myyräkuumetta. R.I.P. Mosse 26.12.2015
 
Lääkemainonta netissä lupaa poistaa reumaattiset kivut.

Olympiastadionin urheilijat kertovat, miten hienoja ihmisiä Jumalan luomistyö on maailmaan saattanut. Katso myös itseäsi. Myös sinä olet hieno, ainutkertainen, arvokas Jumalan luoma ihminen. Sinua ei voi kukaan toinen korvata eikä sinun tarvitse tulla kenenkään toisen kaltaiseksi.(Simo Repo 28.6.AH)

- Unohda koko juttu. Kaikilla länsimaalaisilla on borrelia vasta-ainetta veressä.
- Tulen sitten lääkärin luokse oireiden perusteella. Tilasin ajan yhtä oiretta varten sillä kertaa ja toisen ajan toista oiretta varten. Lääkäri pesee kätensä koko oirevyyhdestä ja sanoo.
- Olen lähettänyt paperisi keskussairaalaan. Sieltä tulee aikanaan kutsu, jos katsovat olevan aihetta.
Kutsu tuli sisätautipkl:lle, oireenmukaisesti kahdelle muulle pkl:lle. Oireeet eivät sopineet yhteen borrelian aiheuttamiksi. On viipaloitu kuin kimpaleesta lihaa tehdään tartaria. Ympäristö on steriili, arvet parantuvat aikanaan. Reumapkl totesi, että borrelia-arvot eivät olleet muuttuneet ja palautti alkuun. Palaan niihin traumoihin, joissa tunnen kipua tänä päivänä. 

Loukkasin oikean polven työmatkalla kaljulla kadulla liukastellessa. Käynti ensiavussa ja kolme päivää sairauslomaa. Vasen polvi sai vääntymisvamman äkkipyörähdyksessä. Estin kalliolta alastulon sammalkerroksen lähtiessä liikkeelle. Korjasin liikkeensuuntaa polvista kiertämällä vartalon yläviistoon uskaltamatta liikahtaa paikaltani. Käynti yksityislääkärillä Lahdessa, kun olin ulkokuntalainen Tuusniemellä. Vaiva parantuu kivuttomaksi, lääkäri unohtaa konsultoida vakuutusyhtiötä korvauksen saamiseksi tapaturmavakuutuksesta.

Sain punkinpureman maalla käydessä. Polvet tulehtuivat saattaen minut liikuntakyvyttömäksi. Mitään muuta apua en saanut kuin ikään liittyvän toteamuksen. 
- Vanhojen akkojen luut ovat tohjona. Mitään ei ole tehtävissä. Minusta tuli kulunut, joka kuitenkaan ei näkynyt lyhentymisenä. Reppu ei viistänyt maata. Potkurin työntäminen talvella ja pyörätuoli sulan aikana jakoi raajojen painopisteet neljän raajan varaan. Jotenkin siitä selvisin. 

Mökillä keikahdus mahalleen suorilta jaloilta muljautti vasemman käden kolme sormea nurinpäin. Käänsin ne takaisin paikalleen. Tarkastus naapurikunnassa, ettei luita ollut murtunut. Lasta käteen, isä vuodeosastolle viikoksi. Turvotus laski aikanaan ja työkalut olivat käyttökuntoiset.

Vaikeana potilaana koko 2000 -luvun 12 vuotta. Tulee yleinen tulehdustila kaikkialle, erikoisesti käsiin tällä kertaa. Hiirikädeksi maallikot arvelivat, olinhan tullut verkkokirjoittajien joukkoon. Borrelialöydökseen olen saanut antibioottitiputuksen kotona. Hyödyin siitä työkykyiseksi. Mitään ei saatu selville koepaloista, oireilu siltä osin jatkuu. Kaiken lisäksi traumakohdat muistuttavat sormissa ja polvissa tapaturmista. Kun ikää tulee, vaivat nuortuvat. Käden murtuma niin pienenä, etten muista kumpi käsi oli kipsissä, ei ole vielä muistuttanut katkeamisesta. IKÄ on tullut suurimmaksi oireiden aiheuttajaksi. Sanoudun irti tästä koululääketieteen diagnosoinnista, siitä yli, mistä aika on matalin. Valelääkärit ovat olleet parempia kuuntelijoita ja siten osoittaneet parantajalahjansa. Kukaan ei kuollut kuuntelemisesta. Tyttö leikki syövän pois, nyt uhkaa Hyvinkään yön ampumiset, kun uskaltautuu yöelämään keväiselle kadulle.

Vanha rouva liukastui ja vasen käsi murtui olkavarresta. Isä Taivainen ei ollut ajantasalla. Luunpäät eivät tavoittaneet toisiaan vuoden hoidosta huolimatta. Isä Taivainen luopui yrityksestä. Vanha rouva lähti Helsinkiin erikoislääkärille. Murtumakohta korjattiin naulaamalla ja olkavarsi oli yhtä luuta. Vanhan rouvan poika vei äitinsä ulkomaille urheilukilpailuihin, oopperoihin ja muihin tapahtumiin. Oopperatanssiaisiin vanha rouva ei enää osallistunut ikäänsä vedoten. Englannin kuningatar Elisabet, 86 v, avasi olympialaiset. Liian vanhako, katso itseäsi? 

Kaunis pieni ihminen
sä olet ainutkertainen.
Mitä vastaan tuleekaan
toista sua ei milloinkaan. 
(Naamakirjasta lainattu)

Vauvapoika, Mosse, odottaa viikoksi seurakseen. Annan ruokaa, käyn kävelemässä. Vuosi vanhan vanhentaa, kaksi lapsen kasvatta. x7 Mossen vuosia ei vielä mene oman ikäni ohitse. Käy joskus kielellä lipaisemassa kättäni. Toivottavasti ei ihan suulle aamuherätykseksi. Niksu jätti jäähyväisensä nuolemalla kädet ja naaman. Torjuin ennakkoon myyräkuumetta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti